Urmărește-ne în Social Media

rock

Evanescence la Arenele Romane - contopirea dintre emoție și perfecțiune

Evanescence a revenit pe 29 iunie în România pentru a susține un concert la Arenele Romane. Citește impresii de la concertul care a energizat publicul și care a oferit o incursiune prin cele mai mari hituri ale trupei.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Seara memorabilă de la Arene a început în jurul orei 20:00, odată cu trupa grecească de goth rock Sede Vacante, și a continuat cu italienii de la Fall Has Come. Ambele trupe și-au dat toată sârguința pentru a antrena publicul înaintea concertului trupei americane Evanescence. Ne pare rău în continuare că trupa Killa nu a mai putut urca pe scena de la Arenele Romane, din cauza problemelor de sănătate ale solistei.

Sede Vacante a părut o trupă destul de promițătoare, ambițioasă aș putea spune. Armoniile dintre instrumental și vocal au avut o rezonanță aparte în timpul dedicat în care au făcut cunoștiință cu publicul român. Același lucru se poate spune și despre Fall Has Come, care ne-a ajutat să trecem de la stări de energie, la unele de melancolie, apoi la puțin rock'n'roll. Probabil se putea lucra mai bine la sonorizare, pentru că, după cum se spune, întotdeauna este loc de mai bine. Emoțiile s-au intensificat odată cu ora 21.30, când pe scenă se făceau ultimele retușuri.

Este cunoscut faptul că ce e bun se lasă mereu așteptat. În ropote de aplauze, urale și telefoane ridicate cât mai sus în aer pentru a imortaliza cel mai așteptat moment al serii, Evanescence și-a făcut aparția pe scenă în jurul orei 22:15 cu piesa „Everybody's Fool”. Un cântec pe cât de controversat, pe atât de real în esență, dar mai ales, unul care a ridicat publicul de pe scaune încă de la primele acorduri.

Amy Lee a fost pe tot parcursul concertului plină de energie. Nici nu te uitai bine în partea dreaptă, că fugea în stânga, electrizând fanii și jucându-se pe alocuri cu membrii trupei. Întregul manifest artistic, dacă îl putem numi așa, a fost o adevărată incursiune prin toate albumele trupei, deci și prin cele mai cunoscute piese.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze Evanescence

După salutul plin de căldură din partea solistei, au urmat câteva piese ușor heavy precum „What You Want”, „Going Under” și „The Other Side”. Dar asta nu a făcut decât să pregătească terenul pentru un hit așteptat cu sufletul la gură și anume „Lithium”. Cu o eleganță debordantă și așezată la pian, Amy Lee ne-a adus în povestea Evanescence.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Două momente ale serii care pe mine, cel puțin, m-au surprins în mod plăcut au fost cele în care trupa a interpretat piesele„Made of Stone” și „Haunted”. Prima piesă este extrasă de pe albumul din 2011, „Evanescence”. Mi-am dorit să o ascult live de când am auzit prima dată varianta de studio. La fel s-a întâmplat și cu „Haunted”. Doar ascultând instrumentalul, simți cum o energie puternică ți se aprinde în tot corpul. Dacă mai adaugi și vocea suavă și totuși gravă a lui Amy Lee, poți spune că ai obținut efectul mult dorit. Pentru mine, a fost o dorință îndeplinită să pot asculta pentru prima dată live două dintre piesele mele preferate.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Cei din public care ascultau trupa pentru a doua oară live au retrăit momente și emoții prin care au mai trecut trecut. Și aici mă refer la cei care au mers la concertul Evanescence din 2012, din cadrul Rock The City. Pentru cei care au ascultat trupa live pentru prima dată, însă, a fost un sentiment care nu poate fi descris în destule cuvinte. Și nu pentru că nu ajung, ci pentru că emoția s-a văzut cu ochiul liber: prin trăirile celor din Arenă, a celor din tribună, a celor prezenți trup și suflet în una dintre cele mai speciale zile de iunie.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Apogeul concertului a fost atins cu ultimele piese, „Call Me When You're Sober”, „Imaginary”, „Bring Me to Life”, dar și cu cele de la bis, adică „My Immortal” și „Disappear”. S-a putut observa cu ușurință că Amy Lee s-a simțit foarte conectată cu publicul român. Le-a mulțumit de nenumărate ori celor prezenți, ne-a mărturisit bucuria de a se afla pe scenă în fața lor, iubirea necontenită, dar și un amănunt legat de „Bring Me to Life” - că videoclipul a fost filmat chiar în România. Să nu uităm nici când în timpul piesei „My Immortal”, sute de lumini au fost aprinse, creând o atmosferă încărcată de armonie, de lacrimi în ochi.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Așadar, ce a însemnat concertul Evanescence care a avut loc la Arenele Romane? A devenit o amintire de neuitat în mintea și sufletul fanilor, a însemnat energie, dar a mai însemnat și o contopire a publicului cu artistul. Pentru că în acea seară, cele două entități au devenit una. Tot ce putem spera este ca Evanescence să revină cât mai curând în România și să ne încânte din nou cu aceeași magie cu care a făcut-o și de această dată.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Setlist concert Evanescence 29 iunie:

 1. Everybody s Fool
 2. What You Want
 3. Going Under
 4. The Other Side
 5. Lithium
 6. My Heart is Broken
 7. Your Star
 8. Made of Stone
 9. Haunted
 10. Weight of the World
 11. Say You Will
 12. A New Way to Bleed
 13. Whisper
 14. Call Me When You re Sober
 15. Imaginary
 16. Bring Me to Life

Bis

17. My Immortal

18. Disappear

PUBLICITATE
Un comentariu

Industria muzicala

Videoclipul Evanescence filmat în România a trecut de 1 miliard de vizualizări

Una dintre piesele care au definit rock-ul alternativ de la început de mileniu a fost "Bring Me to Life" de la Evanescence. Puţină lume ştie totuşi că videoclipul său a fost filmat la Bucureşti în 2003, iar acum România contribuie la un record, deoarece clipul tocmai a trecut de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Videoclip Evanescence Bring Me To Life
Videoclip Evanescence Bring Me To Life │ FOTO: Evanescence

"Bring Me to life" a fost difuzat în rotaţie continuă pe MTV şi alte posturi de muzică, atunci când a apărut în 2003. A fost un mega hit al trupei, poate cel mai mare din cariera Evanescence. Mărturisesc că spre ruşinea mea nu ştiam că videoclipul a fost filmat în România, dar am aflat acest lucru chiar de la Amy Lee, care a povestit momentul la concertul de la Arenele Romane din 2019. Artista şi-a făcut primul paşaport special pentru a călători în ţara noastră şi a filma clipul.

Filmările au avut loc la Hotel Rembrandt din Bucureşti şi puteţi găsi un making of mai jos. În clip apar pe lângă Amy Lee şi colegii de trupă şi solistul Paul McCoy de la trupa 12 Stones.

"Bring Me to Life" a fost cel mai de succes single de pe albumul de debut Evanescence, "Fallen". A ajuns pe locul întâi în Alternative Airplay Chart şi chiar pe locul 11 în topul Billboard Mainstream Rock. În Billboard Hot 100 a ocupat locul 5. Single-ul a primit 3 discuri de platină în SUA şi a adus trupei un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock".

Un boost al popularităţii acestui track a venit prin includerea sa pe coloana sonoră a filmului "Daredevil", cu Ben Affleck în rol principal. Ulterior obţinea două discuri de platină în Australia şi în mod inedit prindea şi topuri de rock creştin, versurile sale fiind interpretate ca o aluzie la învierea lui Iisus.

Videoclipul "Bring Me to Life" a fost regizat de către Philipp Stolzl, iar Amy Lee a făcut o impresie atât de bună ca protagonistă cu imagine goth ca a primit oferte să joace în filme. Amy nu a avut nevoie de dublură sau cascadori, fiind agăţată de braţul lui Paul ore întregi pentru filmări.

Momentul istoric al atingerii miliardului de vizualizări a venit pe 1 februarie 2022, la 13 ani de când clipul a fost urcat pe YouTube, în 2009. Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022.

Citește în continuare

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Across the Universe", cover după Beatles

Probabil aţi remarcat în ultimele zile o efervescenţă a marilor artişti pe tema trupei Beatles. În această perioadă de sărbători şi relaxare muzicienii au putut urmări documentarul lui Peter Jackson, "Get Back" şi îi aduc tributuri în fel şi chip. Evanescence spre exemplu a lansat piesa "Across the Universe", cover după una dintre cele mai apreciate piese The Beatles.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Across the Universe
Coperta single Evanescence Across the Universe │ FOTO: Evanescence

Noul track a debutat pe 17 decembrie şi este un cover cu un puternic element orchestral, amintind de perioada "Synthesis" de la Evanescence. "Across the Universe" sună a melodie de pe coloana sonoră a unui joc video sau a unui film. Personal mi-a amintit de filmul "Across the Universe", construit din piese Beatles pentru a spune povestea unor tineri îndrăgostiţi în vremea războiului din Vietnam şi a protestelor şi mişcării hippie din anii '70. O are pe Evan Rachel Wood în rol pivotal.

Similaritatea cu perioada "Synthesis" nu este o coincidenţă, deoarece piesa a fost interpretată în premieră în cadrul turneului cu acelaşi nume din 2018. Fanii cunoşteau doar versiunea live a acestui cover, care a aprut pe discul doi din colecţia "A Live Session From Rock Falcon Studio". Ei bine în decembrie 2021 coverul legendei britanice a primit şi o versiune de studio, pe care fanii o pot savura, cu o orchestraţie perfect înregistrată.

Ultimul album lansat de Evanescence a fost "The Bitter Truth", care a debutat pe 26 martie 2021. A ajuns pe locul 4 în topurile din UK şi a fost cel mai bine vândut album rock şi rock alternativ din SUA la începutul anului conform Nielsen Music Connect. A prins şi top 10 iTunes în 22 de ţări. Materialul a fost înregistrat pe parcursul pandemiei şi reflectă o realitate întunecată pe care am trăit-o cu toţii în lockdown. Muzica a fost produsă de Nick Raskulinecz, acelaşi "maestru al butoanelor" care a lucrat şi la albumul "Evanescence" din 2011.

Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022, urmând a cânta la Arenele Romane. Acolo i-am văzut pe Amy Lee and co în septembrie 2019, pentru a cincea oară în ţara noastră. Atunci am aflat că solista şi-a făcut primul paşaport pentru a veni în România, unde a filmat clipul pentru hitul "Bring Me to Life".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending