Urmărește-ne în Social Media

rock

Evanescence la Arenele Romane - contopirea dintre emoție și perfecțiune

Evanescence a revenit pe 29 iunie în România pentru a susține un concert la Arenele Romane. Citește impresii de la concertul care a energizat publicul și care a oferit o incursiune prin cele mai mari hituri ale trupei.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Seara memorabilă de la Arene a început în jurul orei 20:00, odată cu trupa grecească de goth rock Sede Vacante, și a continuat cu italienii de la Fall Has Come. Ambele trupe și-au dat toată sârguința pentru a antrena publicul înaintea concertului trupei americane Evanescence. Ne pare rău în continuare că trupa Killa nu a mai putut urca pe scena de la Arenele Romane, din cauza problemelor de sănătate ale solistei.

Sede Vacante a părut o trupă destul de promițătoare, ambițioasă aș putea spune. Armoniile dintre instrumental și vocal au avut o rezonanță aparte în timpul dedicat în care au făcut cunoștiință cu publicul român. Același lucru se poate spune și despre Fall Has Come, care ne-a ajutat să trecem de la stări de energie, la unele de melancolie, apoi la puțin rock'n'roll. Probabil se putea lucra mai bine la sonorizare, pentru că, după cum se spune, întotdeauna este loc de mai bine. Emoțiile s-au intensificat odată cu ora 21.30, când pe scenă se făceau ultimele retușuri.

Este cunoscut faptul că ce e bun se lasă mereu așteptat. În ropote de aplauze, urale și telefoane ridicate cât mai sus în aer pentru a imortaliza cel mai așteptat moment al serii, Evanescence și-a făcut aparția pe scenă în jurul orei 22:15 cu piesa „Everybody's Fool”. Un cântec pe cât de controversat, pe atât de real în esență, dar mai ales, unul care a ridicat publicul de pe scaune încă de la primele acorduri.

Amy Lee a fost pe tot parcursul concertului plină de energie. Nici nu te uitai bine în partea dreaptă, că fugea în stânga, electrizând fanii și jucându-se pe alocuri cu membrii trupei. Întregul manifest artistic, dacă îl putem numi așa, a fost o adevărată incursiune prin toate albumele trupei, deci și prin cele mai cunoscute piese.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze Evanescence

După salutul plin de căldură din partea solistei, au urmat câteva piese ușor heavy precum „What You Want”, „Going Under” și „The Other Side”. Dar asta nu a făcut decât să pregătească terenul pentru un hit așteptat cu sufletul la gură și anume „Lithium”. Cu o eleganță debordantă și așezată la pian, Amy Lee ne-a adus în povestea Evanescence.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Două momente ale serii care pe mine, cel puțin, m-au surprins în mod plăcut au fost cele în care trupa a interpretat piesele„Made of Stone” și „Haunted”. Prima piesă este extrasă de pe albumul din 2011, „Evanescence”. Mi-am dorit să o ascult live de când am auzit prima dată varianta de studio. La fel s-a întâmplat și cu „Haunted”. Doar ascultând instrumentalul, simți cum o energie puternică ți se aprinde în tot corpul. Dacă mai adaugi și vocea suavă și totuși gravă a lui Amy Lee, poți spune că ai obținut efectul mult dorit. Pentru mine, a fost o dorință îndeplinită să pot asculta pentru prima dată live două dintre piesele mele preferate.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Cei din public care ascultau trupa pentru a doua oară live au retrăit momente și emoții prin care au mai trecut trecut. Și aici mă refer la cei care au mers la concertul Evanescence din 2012, din cadrul Rock The City. Pentru cei care au ascultat trupa live pentru prima dată, însă, a fost un sentiment care nu poate fi descris în destule cuvinte. Și nu pentru că nu ajung, ci pentru că emoția s-a văzut cu ochiul liber: prin trăirile celor din Arenă, a celor din tribună, a celor prezenți trup și suflet în una dintre cele mai speciale zile de iunie.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Apogeul concertului a fost atins cu ultimele piese, „Call Me When You're Sober”, „Imaginary”, „Bring Me to Life”, dar și cu cele de la bis, adică „My Immortal” și „Disappear”. S-a putut observa cu ușurință că Amy Lee s-a simțit foarte conectată cu publicul român. Le-a mulțumit de nenumărate ori celor prezenți, ne-a mărturisit bucuria de a se afla pe scenă în fața lor, iubirea necontenită, dar și un amănunt legat de „Bring Me to Life” - că videoclipul a fost filmat chiar în România. Să nu uităm nici când în timpul piesei „My Immortal”, sute de lumini au fost aprinse, creând o atmosferă încărcată de armonie, de lacrimi în ochi.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Așadar, ce a însemnat concertul Evanescence care a avut loc la Arenele Romane? A devenit o amintire de neuitat în mintea și sufletul fanilor, a însemnat energie, dar a mai însemnat și o contopire a publicului cu artistul. Pentru că în acea seară, cele două entități au devenit una. Tot ce putem spera este ca Evanescence să revină cât mai curând în România și să ne încânte din nou cu aceeași magie cu care a făcut-o și de această dată.

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Setlist concert Evanescence 29 iunie:

 1. Everybody s Fool
 2. What You Want
 3. Going Under
 4. The Other Side
 5. Lithium
 6. My Heart is Broken
 7. Your Star
 8. Made of Stone
 9. Haunted
 10. Weight of the World
 11. Say You Will
 12. A New Way to Bleed
 13. Whisper
 14. Call Me When You re Sober
 15. Imaginary
 16. Bring Me to Life

Bis

17. My Immortal

18. Disappear

PUBLICITATE
Un comentariu

Concerte & turnee

Evanescence revine la București în iunie 2022

Evanescence va susține un nou concert la București în vara anului viitor. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane și va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Pe 7 iunie 2022, Evanescence revine la București, urmând să prezinte fanilor piese de pe cel mai recent material, "The Bitter Truth". Show-ul va avea loc la 3 ani de la ultima vizită a formației în țara noastră, ce s-a soldat cu un concert desfășurat tot la Arenele Romane. Noul eveniment, din 2022, va marca cel de-al șaselea concert Evanescence în România.

Evanescence se află din nou într-o formulă magică în care vocea celebrei vocaliste Amy Lee înnobilează piesele care au consacrat trupa și care au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale, printre care două Grammy-uri primite în anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" și "Best Hard Rock Performance".

Albumul "Fallen" a ramas până în prezent în topul preferințelor celor ce iubesc muzica rock, acesta fiind certificat cu platină în întreaga lume. "Fallen" este unul dintre cele opt albume, ale tuturor timpurilor, care au reușit să rămâna în top Billboad 200 pentru o perioada mai mare de un an. "The Open Door" (2006) a marcat un nou succes în palmaresul celebrului grup, cu piese precum "Lithium" sau "Sweet Sacrifice", iar "Evanescence" (2011) a ajuns pe primele locuri imediat după lansare și a fost premiat cu Aur în Australia, Canada și Marea Britanie.

Muzica formației Evanescence poartă o paletă întreagă de influențe și a fost încadrată de către critici în diverse categorii, de la rock, nu metal și gothic, la industrial, progressive sau hard rock. Cu valențe sofisticate și o atenție deosebită pentru detalii, Evanescence a reușit să ofere publicului piese fascinante, care au trecut deja proba timpului.

Prețuri bilete la concertul Evanescence din iunie 2022:

Primele 200 de bilete vor avea prețuri Early Bird, pentru fiecare categorie în parte. Se vor putea cumpăra atât bilete cu loc, cât și fără. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Tenacious D şi Amy Lee cântă despre vaccin pe un cover Ramones

Celebra trupă Tenacious D a avut o mini-reuniune cu ocazia unui cover amuzant pentru o piesă Ramones. Kyle Gass s-a reunit cu Jack Black pentru a îşi sărbători vaccinarea Covid-19, creând un cover după Ramones şi piesa "I Wanna Be Sedated". Mai avem şi câteva apariţii speciale de la Amy Lee, John C. Reilly şi alţii în videoclip.

Publicat

pe

Tenacious D Vaccinated videoclip
Tenacious D Vaccinated videoclip │ FOTO: Kyle Gass

Noua piesă se numeşte "Vaccinated" şi a primit un clip de 1 minut şi de 31 de secunde. Prezintă toată aventura lui Kyle Gass pregătindu-se cu 24 de ore înainte de vaccinare. În videoclip îi mai vedem şi pe Jack Black, coleg de trupă în Tenacious D cu Kyle, dar şi pe solista Evanescence Amy Lee. Aceasta apare primind o "vaccinare" de la fiica sa. Îi mai vedem în video şi pe chitaristul Toto Steve Lukather, actori ca John C. Reilly, Samantha Bee şi Kathy Najimy.

Cât despre nume mari din rock, apar Danko Jones, Black Stone Cherrry şi The Protomen. Versurile celebre din "Sedated" de la Ramones sunt inlocuited cu "I'm getting vaccinated". Originalul "I Wanna Be Sedated" este una dintre cele mai cunoscute melodii Ramones, care a apărut pe un album din 1978 al formaţiei. Acest cover are rol de awareness şi de a atrage americanii să se vaccineze.

Tenacious D este o trupă formată în 1994, dar care a avut o explozie de popularitate abia la începutul anilor 2000. La final de ani '90 cânta în deschiderea unor nume mari precum Pearl Jam, Tool sau Beck. În 2000 sosea albumul "Tenacious D", cu Dave Grohl la tobe. În noiembrie 2006 venea propriul film al acestui proiect muzical, "Tenacious D in The Pick of Destiny". Pelicula nu a avut încasări mulţumitoare, dar a fost urmată de de un turneu care a compensat din pierderi.

Jack Black şi Kyle au câştigat un Grammy în 2014 pentru un cover după o piesă a lui Ronnie James Dio, "The Last In Line. În 2018 se discută despre un al doilea film, dar a sosit doar o serie web animată "Tenacious D în Post-Apocalypto". Cheia acestui grup este stilul dramatic al vocii lui Jack Black şi abilităţile de chitarist ale lui Gass.

Evanescence a lansat la început de an 2021 albumul "The Bitter Truth", care abordează teme sociale şi politice, dar şi sentimentele resimţite în pandemie. A avut ca single-uri "Better Without You", "Yeah Right", "Use My Voice" şi "The Game Is Over". Amy Lee a vorbit pe final de 2020 despre relaţia sa cu casa de discuri şi condiţii i-a impus.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Evanescence pleacă în turneu cu Halestorm și marchează anunțul cu un clip live al piesei "Better Without You" - VIDEO

Evanescence și Halestorm pleacă toamna aceasta în turneu. Concertele anunțate sunt programate pentru lunile noiembrie și decembrie, atât Amy Lee, cât și Lzzy Hale, declarându-se încântate să poată reveni pe scenă.

Publicat

pe

Evanescence - Better Without You (Live)
Evanescence - Better Without You (Live) │ FOTO: Captură YouTube

Live Nation îndrăznește să rupă șirul lunilor fără concerte și să anunțe un turneu cu 15 show-uri în Statele Unite. Evanescence și Halestorm vor sparge gheața în noiembrie, primul concert fiind programat să aibă loc în Portland, chiar la începutul lunii, pe 5.

Amy Lee: "Nu există cuvinte care să poată descrie entuziasmul de a pleca în turneu cu prietenii noștri și de a fi din nou pe scenă"

Vocalistele Amy Lee și Lzzy Hale sunt nerăbdătoare să revină pe scenă și să se reîntâlnească cu fanii, exprimându-și nemijlocit entuziasmul.

"Nu există cuvinte care să poată descrie bucuria de a pleca în turneu cu prietenii noștri și de a fi din nou pe scenă. Am scris noile piese în izolare, pe parcursul ultimului an, visând la oportunitatea de a le putea cânta live și de a trăi aceste emoții alături de fanii noștri. De abia așteptăm să vă vedem pe toți!", a declarat Amy Lee.

Lzzy Hale: "În sfârșit, viitorul e luminos"

"Cu toții am deplâns pierderea muzicii live și am așteptat cu răbdare, având în față un viitor plin de incertitudini. În sfârșit, viitorul e luminos și nu m-aș fi putut gândi la o manieră mai bună de a rupe tăcerea decât alături de prietenii noștri de la Evanescence. Nici nu-mi pot imagina cum va fi să urcăm din nou pe scenă și să ne reconectăm cu fanii noștri, de care ne-a fost atât de dor. Pregătiți-vă pentru emoții intense, prestații gălăgioase și o energie așa cum nu ați mai simțit în niciun alt turneu de până acum. Suntem nerăbdători să vă vedem pe toți!", a declarat Lzzy Hale.

Odată cu acest anunț, Evanescence a lansat și un videoclip live, care să introducă publicul în atmosfera de concert, care ne-a lipsit tuturor atât de mult.

VIDEO: Evanescence - Better Without You (Live)

Datele turneului Evanescence & Halestorm din 2021:

 • 5 noiembrie  - Portland, OR - Veterans Memorial Coliseum
 • 7 noiembrie - Seattle, WA - Climate Pledge Arena
 • 9 noiembrie - San Jose, CA - SAP Center at San Jose
 • 12 noiembrie - Las Vegas, NV - The Cosmopolitan of Las Vegas - The Chelsea
 • 13 noiembrie - San Diego, CA - San Diego State University - Viejas Arena
 • 15 noiembrie - Phoenix, AZ - Arizona Federal Theatre
 • 20 noiembrie - Fort Worth, TX - Dickies Arena
 • 2 decembrie - Duluth, GA - Infinite Energy Arena
 • 5 decembrie - Saint Louis, MO - Saint Louis University - Chaifetz Arena
 • 11 decembrie - Detroit, MI - Little Caesars Arena
 • 12 decembrie - Cincinnati, OH - Heritage Bank Center
 • 14 decembrie - Pittsburgh, PA - University of Pittsburgh - Petersen Events Center
 • 15 decembrie - Newark, NJ - Prudential Center
 • 17 decembrie - Camden, NJ - BB&T Pavilion
 • 18 decembrie - Worcester, MA - DCU Center
Citește în continuare

Trending