Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Rammstein revine la București pentru un concert în iulie 2013

Wir halten das Tempo… sau, pe românește, Păstrăm ritmul... este motto-ul celor de la Rammstein pentru anul 2013. Nemții concertează pe 28 iulie la București, în aceeași locație unde au cântat și la Sonisphere în 2010, la Romexpo.

Publicat

pe

Rammstein
Rammstein

UPDATE: Concertul Rammstein a fost confirmat, iar primele bilete au fost puse în vânzare.

Wir halten das Tempo… sau, pe românește, Păstrăm ritmul... este motto-ul celor de la Rammstein pentru anul 2013. Nemții refuză să se lase pradă trecerii timpului și întâmpină această toamnă cu un anunț deosebit de bucurător pentru rockerii autohtoni. Rammstein concertează anul viitor, pe 28 iulie la București, în aceeași locație unde au cântat și la Sonisphere în 2010, la Romexpo.

Rammstein

Rammstein

O listă de festivaluri europene la care va participa Rammstein în 2013 a fost publicată astăzi, pe 21 septembrie, pe Rammstein.de. Momentan, nemții și-au confirmat prezența în 9 țări printre care Olanda, Rusia, Cehia, Polonia, bineînțeles și Germania, dar și vecinii noștri bulgari.

 • June 01, 2013 NL - Nijmegen, Goffertpark, Fortarock XL
 • June 04, 2013 PL - Warsaw, Impact
 • June 08, 2013 RU - Samara, Rock on Volga /Rock Nad Volgoi
 • June 13, 2013 CH - Interlaken, Greenfield Festival
 • June 14, 2013 A - Nickelsdorf, Nova Rock
 • June 16, 2013 GB - Donington Park, Download Festival
 • June 21-23, 2013 D - Scheeßel, Hurricane
 • June 21-23, 2013 D - Neuhausen ob Eck, Southside
 • July 06, 2013 B - Werchter, Rock Werchter
 • July 26, 2013 BG - Sofia, Sofia Rocks
 • July 28, 2013 RO - Bucharest, Romexpo, Rock over Bucharest
 • August 01, 2013 D - Wacken, Wacken Open Air

Festivalul bucureștean listat pe site-ul oficial poartă numele de Rock over Bucharest, eveniment despre care nu au fost oferite niciun fel de detalii din partea organizatorilor români. Nici prețul biletelor nu este cunoscut încă. Practic, nu știm nimic decât că trupa Rammstein va concerta la București pe 28 iulie 2013.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri sâmbătă, 27 iulie 2013

Rock the City 2013

Loc
Romexpo

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending