Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Pantera este acuzată de rasism şi are câteva concerte anulate; Cel de la noi rămâne în picioare?

Formaţia Pantera se află în mijlocul unui scandal, după ce apariţiile sale la două festivaluri importante rock din Germania au fost anulate. Motivul? Remarcile rasiste din trecut ale lui Phil Anselmo. Având în vedere faptul că ar putea să mai fie anulări de genul, ne întrebăm şi cum rămâne cu concertul de la noi.

Publicat

pe

Pantera Phil Anselmo Rex Brown reuniune 2023
Pantera Phil Anselmo Rex Brown reuniune 2023 │ FOTO: Pantera

În acest moment Pantera cunoaşte un reviriment, reunindu-se într-o formulă cu Anselmo la voce şi Rex Brown la bas, singurii supravieţuitori din lineup-ul original de altfel. Li se alătură chitaristul Zakk Wylde, colaborator cu Ozzy timp de decenii, dar şi toboşarul Charlie Benante de la Anthrax. Ei bine această versiune 2.0 de Pantera trebuia să apară la festivalurile Rock Am Ring şi Rock Im Park, care aveau loc în aceeaşi perioadă, între 2 şi 4 iunie la Nurburgring şi Nurnberg.

După discuţii cu ceilalţi artişti din lineup, cu partenerii şi cu fanii, promoterii festivalurilor au decis să scoată Pantera de pe afiş. Unul dintre motivele acestei anulări are de-a face cu salutul nazist pe care Anselmo l-a făcut în ianuarie 2016 la evenimentul Dimebash din Hollywood. Era un show comemorativ pentru legendarul chitarist Pantera, Dimebag Darrell Abbott. Cei prezenţi afirmă şi că l-au auzit zicând "White power", lucru explicat de artist ulterior ca o referire la faptul că băuse vin alb.

Subiectul a fost considerat cu atât mai sensibil, cu cât Anselmo ar fi cântat tocmai la Nurnberg, loc cu o istorie încărcată de rasism şi xenofobie pentru germani. În plus, Partidul Verzilor din Germania a pus presiune pe Rock Am Ring şi Rock Im Park să anuleze apariţiile Pantera. Istoricul lui Anselmo şi tendinţele sale de extremă dreaptă au fost citate într-o întâlnire cu primăria Nurnberg-ului.

După incidentul Dimebash multipli artişti din comunitatea metal s-au dezis de solist. Printre ei şi Robb Flynn, solistul Machine Head, care l-a numit pe Anselmo "bully" şi rasist. Şi Scott Ian de la Anthrax, de origine evreiască a emis un comunicat pe această temă şi l-a invitat pe Anselmo să îşi spele păcatele făcând o donaţie spre centrul Simon Wiesenthal.

Vă reamintesc că Pantera cântă la Romexpo pe 27 mai 2023, ca headliner al Metalhead Meeting, care împlineşte 10 ani de existenţă. În acest moment concertul e încă în picioare, dar rămâne de văzut dacă şi alte festivaluri, ONG-uri, partide politice vor pune presiune pentru anularea evenimentelor de genul.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 26 mai 2023

Pantera - Metalhead Meeting 2023

Loc
Romexpo
Comentează

Trending