Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Dicke Titten

După o serie de teasere, Rammstein a lansat în sfârşit cel mai nou single şi videoclip al său, "Dicke Titten". În ciuda numelui care promite ceva NSFW, avem un clip surprinzător de cuminte, în afară de câteva aluzii şi cadre softcore ici şi colo. Disecăm materialul vizual la nemţilor în articol.

Ce a făcut Rammstein la filmări în România cu "Rosenrot" e acum transplantat adânc în cultura germană, într-o comunitate rurală. Totul ţipă tradiţii şi viaţă germană ca la anul 1700. Apar vânători, patriarhul orb al satului, fecioare îmbrăcate sumar care mulg vacile şi pregătesc cârnaţi sau ţin halbe uriaşe cu bere. Practic toate clişeele văzute la vreun biergarten sunt prezente în clipul "Dicke Titten", sub tutela lui Till Lindemann.

El este şeful satului, care deşi orb, impune o autoritate anume. Îl avem şi pe proscris, Richard Kruspe, chitaristul Rammstein, care are o pasiune pentru a se îmbrăca în femeie şi a machia strident. Iar elementul care îi uneşte pe toţi... este băutul de lapte cu poftă direct din vase metalice. Acesta este al patrulea single lansat de Rammstein pentru noul album, "Zeit", lansat pe 29 aprilie. Până acum am putut asculta single-urile "Angst", "Zick Zack" şi "Zeit".

Fiecare a primit câte un clip cu o tematică controversată sau filosofică: "Zeit" a fost despre trecerea timpului şi a avut naşteri NSFW, "Zick Zack" a fost despre dependenţa de operaţii estetice, iar "Angst" despre dependenţa de tehnologie şi manipularea populaţiei prin social media. Albumul "Zeit" a fost înregistrat în pandemie la Fabrique Studios în St. Remy de Provence, Franţa. Aceasta e cea mai mică distanţă între două LP-uri Rammstein, după ce în 2019 apăruse albumul "Rammstein".

El venea la un deceniu după "Liebe Ist Fur Alle Da". Cu 20 de milioane de albume vândute în toată lumea şi un show pirotehnic şi scenic fabulos, Rammstein nu pare a încetini prea curând.

Ce e impresionant la noul album Rammstein e faptul că poza de pe copertă e realizată de către artistul Bryan Adams, canadianul fiind şi un fotograf apreciat. Rammstien şi-a început turneul european pe 15 mai, în Praga şi urmează un turneu nord american pe stadioane în august. Aşteptăm încă un concert la noi, după cele din 2010 şi 2013.

Comentarii

Concerte & turnee

Rammstein anunţa un turneu european în 2024; Unde vedem trupa?

Rammstein se pregăteşte din nou de turneu şi tocmai a anunţat că în mai 2024 începe o serie de concerte pe marile stadioane din Europa. Ni s-au aprins imediat simţirile şi ne-am gândit că am putea fi pe listă, dar nu pare să fie cazul încă. Hai să vedem unde se duc metaliştii nemţi la anul.

Publicat

pe

Poster turneu Rammstein 2024
Poster turneu Rammstein 2024 │ FOTO: Rammstein

Biletele se vor putea achiziţiona începând cu 18 octombrie 2023. Rammstein pleacă într-un turneu de promovare a celui mai nou album, "Zeit", lansat în 2022 şi totul porneşte odată cu concertul din Praga de pe 11 mai. Vor mai fi opriri în Serbia, Grecia, Franţa, Spania, Olanda, Irlanda, Belgia, Danemarca, dar şi Austria şi Italia.

Atunci când turneul Rammstein din 2023 s-a anunţat anul trecut promotorul MCT a declarat că trupa a vândut peste 1 milion de bilete în doar câteva ore. Ne aşteptăm ca şi acum să se întâmple la fel. Cel mai recent proiect muzical al formaţiei germane este lansarea unei ediţii speciale şi aniversare a celui de-al doilea album din carieră, "Sehnsucht". A debutat în iunie şi era un tribut adus LP-ului din 1997, care apărea pentru prima dată cu sunet remasterizat HD.

Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel", albumul include în exclusivitate şi un nou mixaj pentru track-ul "Spiel Mit Mir". În plus are un ambalaj complex gândit de designerul Dirk Rudolph. Varianta CD vine sub formă de digipak 8 panel, cu o cărticică de 40 de pagini şi o protecţie argintie. În acea carte se află fotografii portret ale artiştilor semnate Gottfried Helnwein, unele nemaivăzute, altele re-editate.

Ultimul album Rammstein, "Zeit" a cuprins 11 piese şi a debutat în primăvara lui 2022. Ce a fost inedit la el a fost că fotografia de pe copertă era opera muzicianului canadian Bryan Adams, care a ajuns şi un fotograf respectat. Cu o carieră de aproape 30 de ani, Rammstein a vândut peste 20 de mlioane de albume în toat lumea şi a avut sute de concerte cu o pirotehnie fabuloasă.

Au fost în România ultimele dăţi în 2010 şi 2013.

Lista concerte turneu 2024:

 • Mai 11 - Cehia, Praga, Airport Letňany
 • Mai 15 - Germania, Dresda, Rinne
 • Mai 16 - Germania, Dresda, Rinne
 • Mai 24 - Serbia, Belgrad, Ušće Park
 • Mai 30 - Grecia, Atena
 • Iunie 05 - Spania, San Sebastián, Estadio Anoeta
 • Iunie 08 - Franta, Marseille, Orange Vélodrome
 • Iunie 11 - Spania, Barcelona, Estadi Olímpic
 • Iunie 15 - Franta, Lyon, Groupama Stadium
 • Iunie 18 - Olanda, Nijmegen, Goffertpark
 • Iunie 23 - Irlanda, Dublin, RDS Arena
 • Iunie 27 - Belgia, Ostend, Park Nieuwe Koers
 • Iulie 05 - Danemarca, Copenhaga, Valbyparken
 • Iulie 17 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
 • Iulie 18 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
 • Iulie 21 - Italia, Reggio Emilia, RCF Arena (Campovolo)
 • Iulie 26 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
 • Iulie 27 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
Citește în continuare