Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Dicke Titten

După o serie de teasere, Rammstein a lansat în sfârşit cel mai nou single şi videoclip al său, "Dicke Titten". În ciuda numelui care promite ceva NSFW, avem un clip surprinzător de cuminte, în afară de câteva aluzii şi cadre softcore ici şi colo. Disecăm materialul vizual la nemţilor în articol.

Ce a făcut Rammstein la filmări în România cu "Rosenrot" e acum transplantat adânc în cultura germană, într-o comunitate rurală. Totul ţipă tradiţii şi viaţă germană ca la anul 1700. Apar vânători, patriarhul orb al satului, fecioare îmbrăcate sumar care mulg vacile şi pregătesc cârnaţi sau ţin halbe uriaşe cu bere. Practic toate clişeele văzute la vreun biergarten sunt prezente în clipul "Dicke Titten", sub tutela lui Till Lindemann.

El este şeful satului, care deşi orb, impune o autoritate anume. Îl avem şi pe proscris, Richard Kruspe, chitaristul Rammstein, care are o pasiune pentru a se îmbrăca în femeie şi a machia strident. Iar elementul care îi uneşte pe toţi... este băutul de lapte cu poftă direct din vase metalice. Acesta este al patrulea single lansat de Rammstein pentru noul album, "Zeit", lansat pe 29 aprilie. Până acum am putut asculta single-urile "Angst", "Zick Zack" şi "Zeit".

Fiecare a primit câte un clip cu o tematică controversată sau filosofică: "Zeit" a fost despre trecerea timpului şi a avut naşteri NSFW, "Zick Zack" a fost despre dependenţa de operaţii estetice, iar "Angst" despre dependenţa de tehnologie şi manipularea populaţiei prin social media. Albumul "Zeit" a fost înregistrat în pandemie la Fabrique Studios în St. Remy de Provence, Franţa. Aceasta e cea mai mică distanţă între două LP-uri Rammstein, după ce în 2019 apăruse albumul "Rammstein".

El venea la un deceniu după "Liebe Ist Fur Alle Da". Cu 20 de milioane de albume vândute în toată lumea şi un show pirotehnic şi scenic fabulos, Rammstein nu pare a încetini prea curând.

Ce e impresionant la noul album Rammstein e faptul că poza de pe copertă e realizată de către artistul Bryan Adams, canadianul fiind şi un fotograf apreciat. Rammstien şi-a început turneul european pe 15 mai, în Praga şi urmează un turneu nord american pe stadioane în august. Aşteptăm încă un concert la noi, după cele din 2010 şi 2013.

Comentarii

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare