Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Dicke Titten

După o serie de teasere, Rammstein a lansat în sfârşit cel mai nou single şi videoclip al său, "Dicke Titten". În ciuda numelui care promite ceva NSFW, avem un clip surprinzător de cuminte, în afară de câteva aluzii şi cadre softcore ici şi colo. Disecăm materialul vizual la nemţilor în articol.

Ce a făcut Rammstein la filmări în România cu "Rosenrot" e acum transplantat adânc în cultura germană, într-o comunitate rurală. Totul ţipă tradiţii şi viaţă germană ca la anul 1700. Apar vânători, patriarhul orb al satului, fecioare îmbrăcate sumar care mulg vacile şi pregătesc cârnaţi sau ţin halbe uriaşe cu bere. Practic toate clişeele văzute la vreun biergarten sunt prezente în clipul "Dicke Titten", sub tutela lui Till Lindemann.

El este şeful satului, care deşi orb, impune o autoritate anume. Îl avem şi pe proscris, Richard Kruspe, chitaristul Rammstein, care are o pasiune pentru a se îmbrăca în femeie şi a machia strident. Iar elementul care îi uneşte pe toţi... este băutul de lapte cu poftă direct din vase metalice. Acesta este al patrulea single lansat de Rammstein pentru noul album, "Zeit", lansat pe 29 aprilie. Până acum am putut asculta single-urile "Angst", "Zick Zack" şi "Zeit".

Fiecare a primit câte un clip cu o tematică controversată sau filosofică: "Zeit" a fost despre trecerea timpului şi a avut naşteri NSFW, "Zick Zack" a fost despre dependenţa de operaţii estetice, iar "Angst" despre dependenţa de tehnologie şi manipularea populaţiei prin social media. Albumul "Zeit" a fost înregistrat în pandemie la Fabrique Studios în St. Remy de Provence, Franţa. Aceasta e cea mai mică distanţă între două LP-uri Rammstein, după ce în 2019 apăruse albumul "Rammstein".

El venea la un deceniu după "Liebe Ist Fur Alle Da". Cu 20 de milioane de albume vândute în toată lumea şi un show pirotehnic şi scenic fabulos, Rammstein nu pare a încetini prea curând.

Ce e impresionant la noul album Rammstein e faptul că poza de pe copertă e realizată de către artistul Bryan Adams, canadianul fiind şi un fotograf apreciat. Rammstien şi-a început turneul european pe 15 mai, în Praga şi urmează un turneu nord american pe stadioane în august. Aşteptăm încă un concert la noi, după cele din 2010 şi 2013.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31