Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Dicke Titten

După o serie de teasere, Rammstein a lansat în sfârşit cel mai nou single şi videoclip al său, "Dicke Titten". În ciuda numelui care promite ceva NSFW, avem un clip surprinzător de cuminte, în afară de câteva aluzii şi cadre softcore ici şi colo. Disecăm materialul vizual la nemţilor în articol.

Ce a făcut Rammstein la filmări în România cu "Rosenrot" e acum transplantat adânc în cultura germană, într-o comunitate rurală. Totul ţipă tradiţii şi viaţă germană ca la anul 1700. Apar vânători, patriarhul orb al satului, fecioare îmbrăcate sumar care mulg vacile şi pregătesc cârnaţi sau ţin halbe uriaşe cu bere. Practic toate clişeele văzute la vreun biergarten sunt prezente în clipul "Dicke Titten", sub tutela lui Till Lindemann.

El este şeful satului, care deşi orb, impune o autoritate anume. Îl avem şi pe proscris, Richard Kruspe, chitaristul Rammstein, care are o pasiune pentru a se îmbrăca în femeie şi a machia strident. Iar elementul care îi uneşte pe toţi... este băutul de lapte cu poftă direct din vase metalice. Acesta este al patrulea single lansat de Rammstein pentru noul album, "Zeit", lansat pe 29 aprilie. Până acum am putut asculta single-urile "Angst", "Zick Zack" şi "Zeit".

Fiecare a primit câte un clip cu o tematică controversată sau filosofică: "Zeit" a fost despre trecerea timpului şi a avut naşteri NSFW, "Zick Zack" a fost despre dependenţa de operaţii estetice, iar "Angst" despre dependenţa de tehnologie şi manipularea populaţiei prin social media. Albumul "Zeit" a fost înregistrat în pandemie la Fabrique Studios în St. Remy de Provence, Franţa. Aceasta e cea mai mică distanţă între două LP-uri Rammstein, după ce în 2019 apăruse albumul "Rammstein".

El venea la un deceniu după "Liebe Ist Fur Alle Da". Cu 20 de milioane de albume vândute în toată lumea şi un show pirotehnic şi scenic fabulos, Rammstein nu pare a încetini prea curând.

Ce e impresionant la noul album Rammstein e faptul că poza de pe copertă e realizată de către artistul Bryan Adams, canadianul fiind şi un fotograf apreciat. Rammstien şi-a început turneul european pe 15 mai, în Praga şi urmează un turneu nord american pe stadioane în august. Aşteptăm încă un concert la noi, după cele din 2010 şi 2013.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Trupa Rammstein e în mijlocul unui scandal: acuzaţii de viol, hărţuire sexuală, droguri în băutură

În ultima săptămână trupa germana Rammstein s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de hărţuire sexuală, viol şi droguri în băutură. Solistul Till Lindemann a fost acuzat de comportament sexual neadecvat şi de faptul că ar fi pus ceva în băutură unei fane.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Acuzaţiile apăreau de fapt în luna mai, atunci când o fană a postat pe social media (pe Reddit) ca la o petrecere înainte de un show al trupei i s-a pus ceva în băutură. Apoi s-a trezit cu o vânătaie mare şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, suspectând că ar fi fost violeata. ACuzaţiile care circulau pe Internet cu privire la concertul din Lituania au făcut ca şi alte fete să îşi spună povestea şi să declare că există o practică a trupei de a face preselecţie de fete tinere pentru petreceri cu trupa înainte şi după show-uri.

Miezul scandalului provine de la utilizatorul Twitter Shelby69666, care a detalii acuzaţiile din Vilnius. Ar fi primit un mesaj de la o femeie numită Aleena Makeeva (detalii pe Reddit), care ar fi recrutat femei să stea în rândul "Zero" de la concertele Rammstein şi care aveau voie apoi la afterparty. A existat în Lituania şi un pre-party, acolo unde prima acuzatoare şi alte fete au fost nevoite să îşi lase telefoanele pe masă şi li s-au oferit băuturi alcoolice de către trupă.

Fata, cunoscută ca Shelby Lynn afirmă că a bătut doar două băuturi şi apoi s-a simţit foarte ameţită restul serii. Lui Lynn i s-a zis că solistul Till Lindemann dorea să o cunoască sub scenă în timpul momentului dedicat DJ-ului la concert. După ce a întrebat dacă e vorba de sex i s-a răspund doar că Till este un gentleman.

Apoi fata îşi aminteşte că a fost dusă la artist şi i-a spus că nu vrea să facă sex cu el, după care el a reacţionat nervos şi a plecat. A negat totuşi acuzaţiile de viol. Apoi a revenit în "Rândul Zero" şi apoi nu mai are amintiri clare de la afterparty, între vomitatul în baie şi revenirea în camera de hotel.

Sunt şi fotografii pe contul său de Twitter, mesaje text şi video-uri de la party.

Au apărut şi reacţii, iar editura care trebuia să publice o carte a lui Till Lindemann a renunţat la colaborarea cu el.

Între timp trupa Rammstein a emis un comunicat oficial pentru a răspunde acuzaţiilor:

Lucrurile publicate în ultimele zile au provocat iritare şi întrebări în cadrul publicului şi mai ales în rândul fanilor noştri. Acuzaţiile ne-au lovit foarte tare şi luăm aceste lucruri foarte în serios. Le spunem fanilor: este important pentru noi să vă simţiţi confortabil şi în siguranţă la show-urile noastre: în faţă şi în spatele scenei.

Condamnăm orice tip de infracţiune şi vă cerem să nu aveţi prejudecăţi publice de nici un fel împotriva celor care au făcut acuzaţiile. Aveţi dreptul la punctul de vedere. Dar noi, trupă, avem de asemenea un drept: de a nu fi prejudiciaţi.

Lindemann nu a reacţionat încă la acuzaţii.

Citește în continuare

Albume noi

Rammstein anunţă ediţia aniversară a legendarului album "Sehnsucht"

Rammstein a intrat în conştiinţa publică prin senzaţionalul album "Sehnsucht", care a făcut senzaţie la final de ani '90. Era înainte de "Mutter" şi acum primește o ediţie aniversară specială.

Publicat

pe

Album aniversar Rammstein Sehnsucht 2023
Album aniversar Rammstein Sehnsucht 2023

Înainte să vină "Mutter" în 2001, l-am avut pe excelentul "Sehnsucht", care va primi o ediţie specială aniversară. Ea va sosi pe 9 iunie 2023 şi este o ediţie remasterizata HD a celui de-al doilea LP din cariera formaţiei, lansat în 1997. Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel" pe care milenialii le asociază cu clipuri anime cu Dragon Ball Z propagate acum 20 de ani, vom avea şi un nou mixaj pentru "Spiel Mit Mir".

Şi ambalajul acestui disc s-a schimbat, iar cel nou este gândit chiar de către creatorul ambalajului original, Dirk Rudolph. Vor fi şi ediţii digipack, Blu-ray, cărticica de 40 de pagini, husa embosata cu folie argintie. Cartea de 40 de pagini include fotografii portret ale artiştilor realizate de către artistul Gottfried Helnwein.

După ce Rammstein a stârnit atenţia publicului cu albumul de debut "Herzeleid", "Sehnsucht" i-a cimentat în rock-ul industrial. Deja "Herzeleid" a primit o ediţie aniversară limitată, iar acum o face şi succesorul său. Discul din 1997 a ajuns până pe locul întâi în topurile din Germania şi Austria, iar în SUA a intrat în top 50. Şi acum e singurul album german care a primit discul de platină.

Sunetul trademark Rammstein a primit o remasterizare în HD, pentru prima dată pentru ediţia de pe CD. "Sehnsucht" ediţia 2023 va sosi în următoarele versiuni: CD, MC, digital, dublu LP, vinil negru, vinil alb.

Iată tracklist-ul:

01. Sehnsucht
02. Engel
03. Tier
04. Bestrafe Mich
05. Du Hast
06. Bück Dich
07. Spiel Mit Mir
08. Klavier
09. Alter Mann
10. Eifersucht
11. Küss Mich (Fellfrosch)
12. Spiel Mit Mir (2023 mix)

Rammstein a lansat un album nou în 2022, "Zeit", care pe care am ascultat single-urile "Angst", "Dicke Titten" şi "Adieu". Albumul a avut tematica timpului scurs, a adus o maturizare de sunet pentru artişti şi teme mai puţin puerile şi teribiliste.

 

Citește în continuare