Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Zick Zack

Rammstein a lansat pe 7 aprilie 2022 piesa şi videoclipul "Zick Zack", al doilea single de pe viitorul său album, "Zeit". Este o melodie care începe ameninţător, ca pe vremea lui "Mutter" şi "Feuer Frei", dar care plusează cu un sintetizator jucăuş şi totuşi industrial. Clipul e şocant ca de obicei pentru formaţia germană.

Într-un fel acest videoclip "Zick Zack" aminteşte de "Keine Lust", doar că acolo membrii formaţiei Rammstein îşi deformau corpurile cu costume de persoane obeze morbid. Aici apelează la machiaj şi proteze care îi fac să pară dependenţi de operaţii estetice. Pe parcursul clipului se scurg straturi de piele, cad nasuri şi urechi şi sunt lipite cu capsatorul bucăţi de faţă ale lui Till Lindemann.

E surprinzător faptul că nu s-a pus mai mare accent pe operaţiile în vogă în ultimii ani, cele care fac o persoană să arate ca filtrul pisică de pe Instagram. Ca de obicei clăparul Flake este capul răutăţilor şi este "doctorul" în această poveste grotescă. Till rămâne cel cu chipul cel mai traumatizant, lipit cu scotch şi scurs printre capse. Titlul melodiei înseamnă "Zigzag", iar versurile vorbesc despre liposucţii, anestezii, botox şi buze umflate.

Primul single lansat de Rammstein de pe viitorul album a fost "Zeit" în martie, care de altfel dă şi titlul noului LP. El vine surprinzător de rapid după albumul "Rammstein" din 2019, pentru o trupă care lasă şi un deceniu să treacă între LP-uri. "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi o piesă de pe el s-a ascultat în premieră pe Staţia Spaţială Internaţională la începutul acestui an.

Poate cel mai inedit aspect al promovării noului LP este artwork-ul, alături de fotografiile sale. Fotograf oficial al germanilor a fost chiar Bryan Adams, muzicianul canadian care a început să fie cunoscut şi ca un talent în lumea fotografiei de câţiva ani. Coperta albumului este o fotografie cu trupa Rammstein pe treptele monumentului Trudelturm din Berlin Adlershof, tribut adus cercetării aeronautice.

De altfel şi numele formaţiei provine de la un dezastru aeronautic de la baza Rammstein. Rammstein este o formaţie activă din 1994, cunoscută pentru spectacolele sale pirotehnice, costume şi momente şocante puse în scenă în cadrul concertelor.

Comentarii

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare