Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Zick Zack

Rammstein a lansat pe 7 aprilie 2022 piesa şi videoclipul "Zick Zack", al doilea single de pe viitorul său album, "Zeit". Este o melodie care începe ameninţător, ca pe vremea lui "Mutter" şi "Feuer Frei", dar care plusează cu un sintetizator jucăuş şi totuşi industrial. Clipul e şocant ca de obicei pentru formaţia germană.

Într-un fel acest videoclip "Zick Zack" aminteşte de "Keine Lust", doar că acolo membrii formaţiei Rammstein îşi deformau corpurile cu costume de persoane obeze morbid. Aici apelează la machiaj şi proteze care îi fac să pară dependenţi de operaţii estetice. Pe parcursul clipului se scurg straturi de piele, cad nasuri şi urechi şi sunt lipite cu capsatorul bucăţi de faţă ale lui Till Lindemann.

E surprinzător faptul că nu s-a pus mai mare accent pe operaţiile în vogă în ultimii ani, cele care fac o persoană să arate ca filtrul pisică de pe Instagram. Ca de obicei clăparul Flake este capul răutăţilor şi este "doctorul" în această poveste grotescă. Till rămâne cel cu chipul cel mai traumatizant, lipit cu scotch şi scurs printre capse. Titlul melodiei înseamnă "Zigzag", iar versurile vorbesc despre liposucţii, anestezii, botox şi buze umflate.

Primul single lansat de Rammstein de pe viitorul album a fost "Zeit" în martie, care de altfel dă şi titlul noului LP. El vine surprinzător de rapid după albumul "Rammstein" din 2019, pentru o trupă care lasă şi un deceniu să treacă între LP-uri. "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi o piesă de pe el s-a ascultat în premieră pe Staţia Spaţială Internaţională la începutul acestui an.

Poate cel mai inedit aspect al promovării noului LP este artwork-ul, alături de fotografiile sale. Fotograf oficial al germanilor a fost chiar Bryan Adams, muzicianul canadian care a început să fie cunoscut şi ca un talent în lumea fotografiei de câţiva ani. Coperta albumului este o fotografie cu trupa Rammstein pe treptele monumentului Trudelturm din Berlin Adlershof, tribut adus cercetării aeronautice.

De altfel şi numele formaţiei provine de la un dezastru aeronautic de la baza Rammstein. Rammstein este o formaţie activă din 1994, cunoscută pentru spectacolele sale pirotehnice, costume şi momente şocante puse în scenă în cadrul concertelor.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare