Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Adieu

Rammstein tocmai a lansat ultimul single şi videoclip din anul 2022, "Adieu". Clipul este unul extins, regizat de Specter Berlin şi îi prezintă pe cei 6 muzicieni angrenaţi în ceea ce pare a fi un film de acţiune cu influenţe religioase.

Videoclipul "Adieu" combină elemente SF cu elemente de film sau serial de acţiune stil "Casa de Papel" şi cu misticismul din "Codul lui Da Vinci" cumva. Muzicienii pătrund într-o clădire cu look oficial şi trec de lasere şi securitate pentru a ajunge la un subsol bine păzit, unde se află în stază chiar corpurile lor. Ar putea fi un caz de călătorie în timp, că tot se numeşte albumul "Zeit" (timp) şi primul single a avut fix această temă a trecerii timpului şi epuizării prafului din clepsidră.

Ceea ce pare a fi o misiune de salvare a celor prinşi în capsule a fost de fapt o misiune de asasinare, deoarece Till Lindemann and co le dau foc alter ego-urilor lor. Vedem apoi o armată de clone prinsă sub un laser roşu, amintind de single-ul şi clipul "Angst". Tot de pe "Zeit" am mai ascultat single-urile "Dicke Titten", dar şi "Zick Zack", acesta din urmă axat pe obsesia şi adicţia de operaţii estetice.

Poate cel mai şocant aspect al acestui album e persoana din spatele copertei şi a fotografiilor oficiale. E chiar muzicianul canadian Bryan Adams, devenit fotograf profesionist între timp. El i-a pozat pe artiştii din trupă pe treptele monumentului de cercetare aeriană Trudelturm din Berlin Adlershof.

Rammstein are peste 30 de ani de carieră şi peste 20 de milioane de albume vândute. A lansat albumul "Rammstein" în 2019, după o pauză de 10 ani şi apoi "Zeit" a venit pe neaşteptate în 2022, la doar 3 ani distanţă. Grupul a profitat de lipsa de concerte şi turnee din pandemie pentru a mai înregistra piese noi. Între timp solistul Till Lindemann a fost prins cu proiectul său solo, care îi poartă numele şi care l-a inclus până recent şi pe Peter Tagtgren de la Hypocrisy.

"Zeit" pare să includă multiple indicii că ar fi ultmul album Rammstein, dar nu tragem concluzii pripite, după ce şi ultimul LP Slipknot a părut la fel, dar nu a fost aşa până la urmă.

PUBLICITATE
Comentarii