Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Angst

La nici 3 ani de la ultimul album, Rammstein revine cu un nou LP, "Zeit". Debutul său de pe 29 aprilie este marcat de lansarea unui single şi videoclip intitulat "Angst". Este un material vizual încărcat de mesaje politice şi sociale.

Noul album, "Zeit" a fost prefaţat de două single-uri, cel titular şi "Zick Zack", ultimul cu un videoclip despre obsesia pentru operaţii estetice. Grupul de 6 artişti a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese de pe noul album. Rammstein a colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini. "Zeit" a fost înregistrat la La Fabrique Studios din localitatea Saint Remy în Provence, Franţa.

Sunt momente în "Angst", mai ales în părţile sacadate când regăsim puţin din Rammstein-ul anilor '90 şi începutului de ani 2000. Videoclipul aduce cu clipuri Nine Inch Nails şi Ministry, e foarte "industrial" dacă ne putem exprima aşa şi arată efectul unor lider iresponsabili asupra a milioane de oameni nepăsători şi prea conectaţi la ecrane. Combinaţia de alb-negru cu roşu aminteşte de "Sin City", iar costumele şi mai ales măştile şi căştile celor de la Rammstein i-ar face şi pe cei de la Slipknot geloşi.

Cel mai inedit aspect la artwork-ul albumului "Zeit" este identitatea fotografului oficial Rammstein şi anume muzicianul canadian Bryan Adams. El este un fotograf reputat deja şi care şi-a creat un portofoliu artistic destul de solid. Este responsabil de altfel şi cu coperta acestui disc al nemţilor, o fotografie cu cei 6 membri ai trupei pe treptele lui Trudelturm, un monument dedicat cercetării aeronautice ridicat în Berlin.

Rammstein şi-a surprins fanii prin lansarea acestui album, deoarece de obicei lasă să treacă ani buni între LP-uri. Spre exemplu între "Liebe Ist Fur Alle Da" din 2009 şi "Rammstein" din 2019 au trecut 10 ani. Ce a rămas constant în cariera de 30 de ani a grupului a fost show-ul live fabulos, cu cele mai curajoase efecte pirotehnice, costume extravagante şi momente şocante sau obscene.

Între timp doi dintre componenţii trupei şi-au făcut proiecte proprii. Till Lindemann a cântat şi solo şi în cadrul trupei Lindemann, iar chitaristul Richard Kruspe are deja cateve albume cu trupa proprie Emigrate, unul lansat recent chiar.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31