Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Angst

La nici 3 ani de la ultimul album, Rammstein revine cu un nou LP, "Zeit". Debutul său de pe 29 aprilie este marcat de lansarea unui single şi videoclip intitulat "Angst". Este un material vizual încărcat de mesaje politice şi sociale.

Noul album, "Zeit" a fost prefaţat de două single-uri, cel titular şi "Zick Zack", ultimul cu un videoclip despre obsesia pentru operaţii estetice. Grupul de 6 artişti a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese de pe noul album. Rammstein a colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini. "Zeit" a fost înregistrat la La Fabrique Studios din localitatea Saint Remy în Provence, Franţa.

Sunt momente în "Angst", mai ales în părţile sacadate când regăsim puţin din Rammstein-ul anilor '90 şi începutului de ani 2000. Videoclipul aduce cu clipuri Nine Inch Nails şi Ministry, e foarte "industrial" dacă ne putem exprima aşa şi arată efectul unor lider iresponsabili asupra a milioane de oameni nepăsători şi prea conectaţi la ecrane. Combinaţia de alb-negru cu roşu aminteşte de "Sin City", iar costumele şi mai ales măştile şi căştile celor de la Rammstein i-ar face şi pe cei de la Slipknot geloşi.

Cel mai inedit aspect la artwork-ul albumului "Zeit" este identitatea fotografului oficial Rammstein şi anume muzicianul canadian Bryan Adams. El este un fotograf reputat deja şi care şi-a creat un portofoliu artistic destul de solid. Este responsabil de altfel şi cu coperta acestui disc al nemţilor, o fotografie cu cei 6 membri ai trupei pe treptele lui Trudelturm, un monument dedicat cercetării aeronautice ridicat în Berlin.

Rammstein şi-a surprins fanii prin lansarea acestui album, deoarece de obicei lasă să treacă ani buni între LP-uri. Spre exemplu între "Liebe Ist Fur Alle Da" din 2009 şi "Rammstein" din 2019 au trecut 10 ani. Ce a rămas constant în cariera de 30 de ani a grupului a fost show-ul live fabulos, cu cele mai curajoase efecte pirotehnice, costume extravagante şi momente şocante sau obscene.

Între timp doi dintre componenţii trupei şi-au făcut proiecte proprii. Till Lindemann a cântat şi solo şi în cadrul trupei Lindemann, iar chitaristul Richard Kruspe are deja cateve albume cu trupa proprie Emigrate, unul lansat recent chiar.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1