Urmărește-ne în Social Media

Articole

Imnul 9/11 – Povestea piesei New York, New York – Ryan Adams

Publicat

pe

Ryan Adams
Ryan Adams

Ryan Adams11 septembrie 2001 este ziua care a zguduit o lume întreagă. Cele 2 turnuri World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului din Washington D.C. au fost bombardate de gruparea teroristă Al-Qaeda. Turnurile gemene s-au prăbuşit sub atacurile celor două avioane detunate, iar clădirea Pentagonului a fost grav avariată.

Fix pe 11 septembrie 2001, Ryan Adams (ex. The Cardinals) muzician și pictor american a lansat la VH1 şi MTV videoclipul piesei "New York, New York". Coincidenţa este stranie întrucât videoclipul pe care-l puteţi vedea mai jos a fost filmat pe 7 septembrie 2001 şi cuprinde imagini cu clădirile ce aveau să devină ruine câteva zile mai târziu.

Ryan Adams - New York, New York

Astăzi, la 10 ani de la tragedie, Adams rememorează senzaţia ciudată pe care a avut-o când piesa lui a devenit un imn datorită coincidenței de a fi lansată la TV chiar în ziua tragediei.

"A fost straniu, ca şi cum asta ar fi trebuit să se întâmple. Iniţial am filmat dintr-un taxi însă a ieşit foarte rău, aşa că ne-am hotărât să filmăm cadre în spaţiu deschis, inspirându-ne din serialul "Friends".

Am luat o mulţime de decizii bune în viaţa mea, printre care şi realizarea acestui clip. După tragedie, le-am permis celor de la Yankees, NYPD şi Departamentul de pompieri să-l folosească, dacă doreau.

A devenit un imn, cu toate că în opinia mea nu este o piesă siropoasă. A venit însă într-un moment în care existau puţine piese ce puteau fi considerate omagii muzicale, unele dintre ele chiar foarte siropoase.

Piesa este de fapt despre o fată şi despre viaţa mea la 20 de ani, proaspăt ajuns în New York. De curând am început s-o cânt din nou, însă în varianta ei originală, adică la pian."

Recent, Ryan Adams a terminat de lucrat la ”Ashes & Fire” ce de-al 13-lea disc din cariera sa, material programat să apară pe piaţă pe 11 octombrie 2011. De pe acest nou album, artistul a lansat primul single, "Lucky Now", ce poate fi ascultat AICI!

Washington D.C.

Trending