Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

"November Rain" este primul videoclip rock cu peste 2 miliarde de vizualizări pe YouTube

"November Rain", al trupei Guns N’ Roses, este primul videoclip rock care a atins 2 miliarde de vizualizări pe YouTube. Reușita vine la aproximativ 13 ani de când clipul a fost încărcat pe platformă. Află ce alte videoclipuri au depășit pragul de 2 miliarde.

Publicat

pe

Videoclip Guns N' Roses - November Rain
Videoclip Guns N' Roses - November Rain │ FOTO: captură YouTube / Guns N' Roses

"November Rain" a fost lansat în 1992, dar a fost încărcat pe YouTube pe 25 decembrie 2009. Clipul îl are ca protagonist pe Axl Rose. El portretizează un star rock cu probleme, care deplânge sinuciderea iubitei sale, interpretată de partenera lui de atunci, supermodelul Stephanie Seymour. Materialul video include o scenă memorabilă în care Slash iese dintr-o biserică și susține un solo de chitară pe un câmp.

Toamna trecută, trupa a lansat o nouă versiune a cântecului cu o orchestră de 50 de instrumentiști, curatoriată de Christopher Lennertz, câștigător al premiului Grammy și nominalizat la premiul Emmy.  Piesa "November Rain" este extrasă de pe albumul "Use Your Illusion I" din 1991 și durează puțin peste nouă minute.

În timp ce mai multe videoclipuri muzicale au depășit pragul de 2 miliarde de vizualizări pe YouTube, "November Rain" este primul clip pur rock care atinge această cifră. Videoclipul "Believer" al trupei Imagine Dragons are 2,3 miliarde de vizualizări, iar colaborarea EDM/pop "Something Just Like This" de la Coldplay și The Chainsmokers are 2,1 miliarde de vizualizări. Videoclipul cu cele mai multe vizionări pe YouTube este "Despacito" (Luis Fonsi feat Daddy Yankee) care are 8 miliarde de vizualizări.

Alte videoclipuri rock care se apropie de pragul de 2 miliarde sunt "Numb" de la Linkin Park (1,9 miliarde) și "Smells Like Teen Spirit" de la Nirvana (1,6 miliarde).

VIDEO: Guns N' Roses - November Rain

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending