Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Slipknot a înlocuit un membru din trupă şi a lansat un videoclip misterios, "Death March"

În pragul împlinirii unui an de la concertul Slipknot în România avem brusc o sumedenie de veşti legate de trupă. În doar câteva zile formaţia a scos un videoclip misterios, a înlocuit un membru al trupei şi a apărut cu el într-un concert live. Avem detalii mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Slipknot Death March
Videoclip Slipknot Death March │ FOTO: Slipknot

Videoclipul "Death March" prezintă o serie de manechine pe care stau scrise numele artiştilor din trupă, legate cu pungi cu bule în jurul capului şi cu scotch în jurul membrelor. E o metaforă clară cu privire la moarte şi renaştere, posibil un teaser pentru un nou material sau o nouă identitate a trupei. Ar fi bizar, după ce am avut două albume lansate în succesiune rapidă, în 2019 şi 2022.

Clipul cel nou a fost publicat la doar ore după ce Slipknot a marcat debutul unui nou membru de trupă misterios în cadrul festivalului Nova Rock din Austria. Formaţia a lansat şi un website nou, YouCantKillMe.com, care include o opţiune pentru ca fanii să îşi introducă adresele de email, deşi nu e clar pentru ce se vor înscrie sau abona ei.

"Death Match" este prima "melodie" sau mai bine zis primul conţinut digital lansat de Slipknot din februarie încoace, când apărea "Bone Church", alături de un videoclip. Era mai degrabă un scurt-metraj, "Yen - Director's Cut (Bone Church)". A fost practic o regândire a materialului din clipul "Yen", ambele semnate Shan "Clown" Crahan.

Pe 7 iunie 2023 Slipknot anunţa că se desparte de omul de la clape, Craig Jones. Totuşi postarea respectivă a fost ştearsă rapid, ceea ce e bizar şi apoi a apărut o fotografie cu noul membru al grupului. Aceeaşi persoană neidentificată a apărut pe scena la festivalul Nova Rock, în spatele claviaturii. Fanii prezenţi acolo au avut onoarea de a auzi două piese care nu se mai auziseră de 8 ani în show-urile trupei: "The Blister Exists" şi "Purity". Au cântat şi "Liberate" pentru prima dată din 2016 şi "Yen" pentru prima dată live.

Acela este un single extras de pe albumul lansat de Slipknot în 2022, "The End So Far". În 2019 apărea albumul "We Are Not Your Kind".

Comentează

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare

Trending