Urmărește-ne în Social Media

Tom Jones - No Hole In My Head

Tom Jones rămâne prolific în 2021 cu al doilea single în două săptămâni, "No Hole In My Head". Acesta primeşte un videoclip, care îl are pe veteranul muzician ca protagonist, faţă în faţă cu ceea ce pare o echipă de asasini. Orice asemănare cu o piesă Beatles este pur şi simplu... întâmplătoare. Clipul se vede în articol.

Tom Jones cântă despre "sex şi revoluţii" în noua piesă "No Hole in My Head", acompaniat de ceea ce pe ar fi un sitar în fundal. Jones apare în videoclip alături de o echipă de misfits, interogaţi de o creatură îmbrăcată ca un ninja. Suspecţii par vinovaţi de a fi... diferiţi. Piesa este un cover după originalul de la Malvina Reynolds şi se va regăsi pe viitorul album al octogenarului. Acesta se numeşte "Surrounded by Time" şi este o colecţie de coveruri, care va sosi pe 23 aprilie.

De pe noul disc am putut asculta deja piesa "Talking Reality Television Blues", o creaţie magică în stil Radiohead, cu un videoclip psihedelic. Acesta ne-a trecut prin întreaga istorie a televiziunii şi momentele cruciale pe care le-a acoperit acest mediu. Noul single vine într-o notă diferită, plin de sintetizatoare şi sitar, plus o voce mai suavă, puternică, nu atât de poetică precum la ultimul track. Single-ul a primit o primă ascultare la emisiunea lui Zoe Ball de la BBC Radio 2.

Iată ce a declarat Tom Jones despre noul cover:

Această piesă este puternică la orice vârstă. Este despre încrederea în tine însuţi. În special în aceste vremuri ale unei mass media omniprezentă, fără limite, care poate avea atât de multă influenţă, este mai important decât oricând să cunoşti şi să fii puternic în sinele tău.

Melodia a fost scrisă şi compusă de către cântăreaţa, scriitoarea şi activista politică Malvina Reynolds. Ea este cunoscută şi pentru piesele "Little Boxes" şi "What Have They Done to the Rain", plus colaborări cu Searchers sau Joan Baez.

Noul album a fost produs de către Ethan Johns şi Mark Woodward. Tom Jones rămâne între timp jurat al emisiunii "The Voice UK" şi are o carieră muzicală care acoperă 6 decenii deja. Artistul a concertat în premieră la Cluj-Napoca în 2019.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Tom Jones în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Vocea lui Tom Jones a electrizat încă o dată audiența, reputatul muzician dând dovodă de resurse inepuizabile în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. A interpretat trei piese și a fost suficient pentru a ne declanșa dorința de a-l revedea live.

Publicat

pe

Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert
Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Publicat chiar în ziua în care Sir Tom Jones a împlinit 81 de ani, concertul său din cadrul Tiny Desk este spectaculos de la prima până la ultima notă. Muzicianul mușcă fiecare cuvânt și articulează fiecare emoție cu atâta forță și precizie, încât cu greu ar putea cineva să-i conteste talentul. Poate doar cineva pus pe glume sau rău intenționat.

"Mă bucur să revin la Tiny Desk. Cred că ultima oară când am făcut asta se întâmpla în 2012. Wow, au trecut aproape 10 ani de atunci. Asta se întâmpla în Washington, iar concertul acesta are loc în Wiltshire (Anglia). Suntem la Real World Studios din Wiltshire, unde am mai înregistrat piese în trecut. Mă bucur că putem cânta live, pentru că nu am mai interpretat piesele astea de când le-am înregistrat. Acum le cântăm live, ceea ce este extraordinar, considerând cât de dificil ne-a fost, de anul trecut încoace. Mă bucur să pot cânta din nou. De abia aștept să plec în turneu, dar suntem aici, acum, pentru a cânta pentru voi", ne-a transmis Tom Jones.

Trei piese de pe cel cel mai recent album au fost selectate pentru acest show, cea mai emoționantă fiind ultima, "I'm Growing Old". Din trupa muzicianului fac parte: Ethan Johns la chitară, Nick Pini la bas, Stephanie Ward la clape și Jeremy Stacey la tobe.

Setlist Tom Jones - Tiny Desk (Home) Concert:

  • "One More Cup of Coffee"
  • "No Hole In My Head"
  • "I'm Growing Old"

VIDEO: Tom Jones la Tiny Desk (Home) Concert

Sir Tom Jones este un artist complet, care a explorat multe genuri muzicale și preferințele unui public la fel de divers și eclectic. Cu o carieră muzicală de peste cinci decenii, Tom Jones este o forță în lumea muzicală, câștigând admirația criticilor atât pentru show-urile live desăvârșite, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate.

De-a lungul carierei, Tom Jones a câștigat numeroase distincții muzicale, iar în 2006 a fost investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant. Acesta a primit un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, distincția Hitmaker (US) din partea compozitorilor americani de pe Hall of Fame și prestigiosul premiu Music Industry Trust (UK, 2010).

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2