Urmărește-ne în Social Media

The Different Class - Dancer

The Different Class lansează "Dancer", o piesă ce vorbește despre partea irațională și animalică a fiecăruia dintre noi. Aceasta este însoțită de un vizual hipnotizant și provocator.

Piesa poartă semnătura The Different Class și Michael Vuscan, de mix and master ocupându-se DSPro Studio (Attila Lukinich) și George Perks. Versurile, în limba română și engleză, expun anumite stări intense pe care le simțim, dar pe care nu ținem neapărat să le acceptăm. Această idee abordată de The Different Class în piesa "Dancer" face trimitere la Arhetipul Umbrei al lui Jung. "Umbra" reprezintă partea întunecată a personalității noastre, în care se găsesc cele mai primitive, dure sau reprimate instincte.

"Dancer" este o piesă "fără filtru", este "vocea" inconștientă din spatele minții conștiente și încurajează să ne acceptăm Umbra, să nu ne mai ascundem.

Videoclipul completează melodia și îi prezintă pe actrița Roxana Văduva și pe Cris Paul, solistul și chitaristul The Different Class. Cele două personaje "nu se ascund", chimia dintre ele, atingerile și întreaga atmosferă fiind foarte incitante. Clipul prezintă o serie de instincte "întunecate" care sunt acceptate și, mai ales, asumate.

The Different Class experimentează cu fuziuni de riff-uri explozive și sonorități cinematice îmbrăcate în culorile instinctelor primare. Muzica trupei apare din nevoia de conectare, dezinhibare și ieșire din pasivitate. Întotdeauna vrea să ajungă fata în față cu oamenii care rezonează cu ea, iar împreună cu aceștia pătrunde în cele mai obscure zone ale minții și deschid toate sertarele.

RECOMANDARE: The Different Class - când muzica înseamnă explorare și conectare

Trupa s-a înființat în 2013, având la activ numeroase concerte și un album. Prima jumătate a anului 2018 a însemnat pentru The Different Class producția și lansarea EP-ului "Allow", format din cinci single-uri (Heat, Lust, Pride, Trust și Allow) și începutul colaborării cu producătorul muzical Sași Vuscan. În prezent, membrii formației lucrează la un nou album.

The Different Class înseamnă Cris Paul (voce, chitară), Seian Scorobete (bass) și Flavius Retea (tobe).

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

The Different Class a lansat "Skins", un album al contrastelor

Trupa The Different Class a lansat "Skins", un album lucrat minuțios, în care sunetul și imaginea reglează pulsul pe ritmul unei povești mereu surprinzătoare. Piesele îmbină influențe indie, electro și garage rock.

Publicat

pe

The Different Class
The Different Class │ FOTO: Bianca Petrisor

"Skins" descrie un trip interior intens în care fiecare trăire devine refrenul acela ce nu îți dă liniște și pe care memoria îl așează peste ființă asemeni unei coloane sonore personale. Un material cinematic ce traversează cu ușurință sfera sonoră și se transformă într-un soi de mini-serie de 13 episoade în care simțurile se scaldă în imagini când de un indie/electronica luxuriant, când de un garage rock vibrant.

"Skins" este un material al contrastelor, un produs al acelui soi de inspirație aflată într-o continuă încordare, în nepotolită căutare și poftă de nou. Pe căile șerpuite către lumină, binele este o ecuație interioară la care nu găsești mereu răspunsul corect. Cu toate astea, fiorii din umbra pasului greșit și teama ce aprinde simțurile-n oase, scrâșnesc pe maxilarul ființei în șoapte de satifacție. Pasiunea este jocul prin care iubirea își măsoară decadența în universul intim dintre două personaje, iar dansul lasciv dintre acestea, "piele pe piele", naște muzica cu care demonii interiori își înfruntă îngerii. Iar cel mai bun exemplu în direcția asta este chiar piesa "Skins", cea care dă și numele albumului și care beneficiază de o variantă în limba română numită "Transpirat".

Clipul piesei "Skins"/"Transpirat" este filmat în capitala Lituaniei, Vilnius, fiind rezultatul muncii unei echipe de oameni talentați, în frunte cu Lukas Keizikas și Bianca Paul. În clip apare și Lukas Malinauskas, actor și producător local care a jucat în mini-seria de succes "Chernobyl".

VIDEO: The Different Class - "Skins"

Dacă structurile compoziționale ne plimbă printr-o serie de genuri, asemeni unui carusel sonic ce te atrage hipnotic în vâltoarea sa, ei bine, călătoria vizuală nu este nici ea mai prejos. "Ping Pong", primul single extras de pe acest material, te poartă pe străzile din Eindhoven ca pe un soi de catwalk exotic de inspirație steampunk.

Pe "Skins", jocul dintre sunet și imagine se transformă într-o metaforă ce arde pe pereții interiori ai ființei ca focul în sânul unei peșteri în care umbrele dansează necontrolat în ritmul dorințelor eliberate de prejudecăți. Privit ca întreg, "Skins" nu este acel gen de poveste care plasează răul în calea personajelor sale pentru a le îngreuna existența, ci pentru a le întregi experiența unei vieți fără ascunzișuri.

The Different Class sunt:

  • Cris Paul - Voce & Chitară
  • Seian Scorobete – Bas
  • Julia Kocis – Tobe
  • Michael Vuscan – Instrumente electro
Citește în continuare