Urmărește-ne în Social Media

The Different Class - Transpirat

Trupa The Different Class a lansat al doilea single extras de pe unul dintre cele mai așteptate materiale din sfera indie autohtonă. "Transpirat" se bucură de un videoclip disponibil în articol.

"Transpirat" este varianta în limba română a piesei "Skins" care dă titlul albumului ce urmează să fie lansat pe data de 24 martie. Dacă precedentul single, "Ping Pong", spunea povestea electrizantă, cu iz luxuriant, al jocului de-a iubirea dintre două persoane, "Transpirat" se apleacă către sfere ce pun acest sentiment într-o lumină vag-obscură. La această imagine lucrează și structurile compoziționale cameleonice ce își schimbă tonurile dintr-un indie/electronică într-un rock de influență grunge.

Jocul dintre sunet și imagine se transformă într-o metaforă ce arde pe pereții interiori ai ființei asemenea focului în sânul unei peșteri în care umbrele dansează necontrolat în ritmul dorințelor eliberate de prejudecăți. "Transpirat" nu este acel gen de poveste care plasează răul în calea personajelor sale pentru a le suprima, într-un fel sau altul, existența, ci pentru a le întregi experiența unei vieți fără ascunzișuri.

Videoclipul piesei "Transpirat" este filmat în capitala Lituaniei, Vilnius, fiind rezultatul muncii unei echipe de oameni talentați, în frunte cu Lukas Keizikas și Bianca Paul. În clip apare și Lukas Malinauskas, actor și producător local care a jucat în mini-seria de succes "Chernobyl".

The Different Class este o trupă a stărilor reușind, printr-un soi de naturalețe sangvină, să livreze constant un sound care a vibrat dincolo de barierele și filtrele personale. Cu o abordare stilistică ce refuză să își găsească locul, The Different Class au reușit totuși să-și construiască un brand sonor.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

The Different Class a lansat "Skins", un album al contrastelor

Trupa The Different Class a lansat "Skins", un album lucrat minuțios, în care sunetul și imaginea reglează pulsul pe ritmul unei povești mereu surprinzătoare. Piesele îmbină influențe indie, electro și garage rock.

Publicat

pe

The Different Class
The Different Class │ FOTO: Bianca Petrisor

"Skins" descrie un trip interior intens în care fiecare trăire devine refrenul acela ce nu îți dă liniște și pe care memoria îl așează peste ființă asemeni unei coloane sonore personale. Un material cinematic ce traversează cu ușurință sfera sonoră și se transformă într-un soi de mini-serie de 13 episoade în care simțurile se scaldă în imagini când de un indie/electronica luxuriant, când de un garage rock vibrant.

"Skins" este un material al contrastelor, un produs al acelui soi de inspirație aflată într-o continuă încordare, în nepotolită căutare și poftă de nou. Pe căile șerpuite către lumină, binele este o ecuație interioară la care nu găsești mereu răspunsul corect. Cu toate astea, fiorii din umbra pasului greșit și teama ce aprinde simțurile-n oase, scrâșnesc pe maxilarul ființei în șoapte de satifacție. Pasiunea este jocul prin care iubirea își măsoară decadența în universul intim dintre două personaje, iar dansul lasciv dintre acestea, "piele pe piele", naște muzica cu care demonii interiori își înfruntă îngerii. Iar cel mai bun exemplu în direcția asta este chiar piesa "Skins", cea care dă și numele albumului și care beneficiază de o variantă în limba română numită "Transpirat".

Clipul piesei "Skins"/"Transpirat" este filmat în capitala Lituaniei, Vilnius, fiind rezultatul muncii unei echipe de oameni talentați, în frunte cu Lukas Keizikas și Bianca Paul. În clip apare și Lukas Malinauskas, actor și producător local care a jucat în mini-seria de succes "Chernobyl".

VIDEO: The Different Class - "Skins"

Dacă structurile compoziționale ne plimbă printr-o serie de genuri, asemeni unui carusel sonic ce te atrage hipnotic în vâltoarea sa, ei bine, călătoria vizuală nu este nici ea mai prejos. "Ping Pong", primul single extras de pe acest material, te poartă pe străzile din Eindhoven ca pe un soi de catwalk exotic de inspirație steampunk.

Pe "Skins", jocul dintre sunet și imagine se transformă într-o metaforă ce arde pe pereții interiori ai ființei ca focul în sânul unei peșteri în care umbrele dansează necontrolat în ritmul dorințelor eliberate de prejudecăți. Privit ca întreg, "Skins" nu este acel gen de poveste care plasează răul în calea personajelor sale pentru a le îngreuna existența, ci pentru a le întregi experiența unei vieți fără ascunzișuri.

The Different Class sunt:

  • Cris Paul - Voce & Chitară
  • Seian Scorobete – Bas
  • Julia Kocis – Tobe
  • Michael Vuscan – Instrumente electro
Citește în continuare