Urmărește-ne în Social Media

Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators - The River Is Rising

În afară de concertele şi piesele noi alături de Guns N' Roses, apreciatul chitarist Slash a găsit timp să compună şi alături de Myles Kennedy and the Conspirators. Acest supergrup tocmai a lansat piesa "The River Is Rising", însoţită de un videoclip axat pe o reprezentaţie a artiştilor într-o hală dezafectată.

Piesa "The River Is Rising" stă pe doi stâlpi principali şi aceia sunt: vocea răsunătoare a lui Myles Kennedy, dar şi chitara lui Slash. Acest supergrup de artişti se numeşte Myles Kennedy and the Conspirators şi a lansat noul single ca preview pentru noul său album. El se numeşte simplu, "4" şi va sosi pe 11 februarie 2022, prin Gibson Records în parteneriat cu BMG. Myles rămâne prolific, după ce a lansat cu doar luni în urma albumul solo "Ides of March".

Slash face solo-uri fabuloase spre finalul acestei piese noi, dându-ne speranţă şi pentru viitorul album Guns N' Roses, la care a tot făcut aluzie. Acest single este unul dinamic, plin de energie şi zvâc, cu un sound de hard rock jucăuş de ani '90, temperat de refrenul cântat de Myles. E ceva profund american în această creaţie, care sună a imn de Hard Rock Cafe.

Noul album, "4" este şi al patrulea LP al acestui grup, care pe lângă Myles Kennedy şi Slash îi include pe basistul Todd Kerns, chitaristul Frank Sidoris şi toboşarul Brent Fitz. Sidoris cântă şi în formaţia lui Wolfgang Van Halen, Mammoth WVH. Slash a declarat următoarele despre noul material discografic:

Are un feeling foarte spontan şi distractiv şi îmi place asta. Asta e marea diferenţă pe acest disc faţă de ultimul, l-am realizat mai mult sau mai puţin live şi toate "greşelile" sunt acolo. E sunetul a cinci artişti care cântă împreună, într-un jam session într-o cameră.

Sunt două sau trei piese pe album care au fost scrise în timpul pandemiei, iar toate celelalte pre-pandemie. "The River Is Rising" este una dintre ultimele piese pe care le-am compus înainte de pre-producţie şi pentru că era atât de proaspătă avea un groove şi o energie specială, era primul lucru pe care l-am atacat. Versurile explorează modul în care oamenii pot fi spălaţi pe creier sau îndoctrinaţi cu o idee periculoasă. Odată ce am înregistrat demo-ul de câteva ori, eram convins că aveam piesa de deschidere pentru album.

În ciuda precauţiilor luate de artişti, toţi 5 s-au infectat cu COVID-19, ceea ce a decalat mult sesiunile de înregistrare. Myles Kennedy a fost primul şi a înregistrat vocea pentru piesa "The River Is Rising" suferind de boală, ceea ce se reflectă în vocea sa, mult mai nazală decât de obicei. Şi aici au fost invocate imperfecţiunile, care dau farmec creaţiei artistice.

"4" va fi şi primul album al casei de discuri Gibson Records, asociată brandului de instrumente muzicale Gibson. Între timp Slash şi compania se pregătesc de un turneu nord american, care începe pe 8 februarie 2022 cu un concert în Portland.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Slash şi Myles Kennedy lansează piesa "Call Off the Dogs" - AUDIO

Slash şi Myles Kennedy plus The Conspirators au lansat un nou single intitulat "Call of the Dogs", încă un track de pe viitorul album, care va sosi în februarie 2022. Super grupul de artişti va lansa acest LP în premieră prin casa de discuri a producătorului de instrumente Gibson, Gibson Records.

Publicat

pe

Coperta single Slash Myles Kennedy the Conspiratos Call Off the Dogs
Coperta single Slash Myles Kennedy the Conspiratos Call Off the Dogs │ FOTO: Slash

Single-ul "Call Off the Dogs" vine după "Fill My World", o piesă senzaţională lansată de Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators pe final de an 2021. Sună a "Sweet Child 'O Mine", ceea ce nu e puţin lucru. Noua melodie pe de altă parte sună a "necaz", a momentul când personajul principal al unui film intră într-un bar şi începe scandalul. E şi o piesă bună de bar de bikeri sau de urmărire cu maşini, asta chiar dacă versurile sunt unele romantice.

Noul album al formaţiei se numeşte "4", explicaţia pentru acest nume fiind simplă: este al patrulea album al grupului care îl are pe Myles Kennedy la voce şi pe Slash la chitară şi compoziţie. Va sosi pe 11 februarie prin Gibson Records în parteneriat cu BMG. Formaţia îi are în componenţă şi pe Brent Fitz la tobe, pe Todd Kerns la bas şi voce şi pe Frank Sidoris la chitară şi voce.

Myles Kennedy a descris astfel noul single:

"Call Off the Dogs" are un vibe up-tempo care ajută la ridicarea cotei unui disc în multe moduri, în special pentru fanii rock. Ei vor aceste piese. Aveam nevoie de o secţiune de chorus pentru ea, aşa că m-am jucat cu piesa puţin şi apoi i-am trimis-o lui Slash, iar el a dus-o la nivelul următor şi a transformat-o în stilul propriu. Ca versuri este despre acel moment când fluturi steagul alb şi îi cedezi cuiva după ce ai fost vânat fără încetare.

În octombrie 2021 trupa a lansat primul single de pe noul LP, "The River Is Rising", alături de un videoclip memorabil, filmat la periferia oraşului Los Angeles. Pentru "4" Slash şi Myles Kennedy au înregistrat în Nashville, Tennessee, la studioul reputat RCA Studio A, alături de producătorul Dave Cobb, care a lucrat cu Chris Stapleton, John Prine, Jason isbell, Brandi Carlile.

Precedentele albume ale acestui supergrup au fost "Apocalyptic Love", "World on Fire" şi Living the Dream". Slash ne pregăteşte şi un nou album alături de Guns 'N Roses, aşa cum a lăsat să se înţeleagă din ultimele interviuri. Guns a lansat două single-uri în 2021, "Absurd" şi "Hard Skool".

Citește în continuare

Muzică nouă

Slash a scos un nou "Sweet Child O' Mine" alături de Myles Kennedy, "Fill My World" - AUDIO

Slash şi proiectul său muzical alături de Myles Kennedy şi The Conspirators continuă să genereze hituri. Cel mai nou single se numeşte "Fill My World" şi îl recunoaştem pe Slash din primele acorduri. Balada aduce cu "Sweet Child O' Mine", dar cu notele cântate în alte tonalităţi. Se ascultă în articol pentru a se compara.

Publicat

pe

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Paralelele dintre "Fill My World" şi "Sweet Child O' Mine" se opresc totuşi la intro, în rest piesa fiind originală şi proaspătă. Această creaţie marca Slash, Myles Kennedy and the Conspirators este o baladă de inima rănită, numai bună pentru un road movie sau un colaj cu momente cheie dintr-o relaţie încheiată. În această toamnă grupul a lansat piesa "The River is Rising", prefaţând noul LP înregistrat în pandemie.

În ultimul an solistul Myles Kennedy a fost foarte ocupat, lansând încă un album solo, "The Ides of March". Track-ul titular a surprins prin influenţe de rock progresiv şi o lungime de aproape 8 minute. De pe acelaşi album am mai ascultat şi piesa "Get Along". Între timp Slash participa la revirimentul Guns N' Roses, cu piese ca "Hard Skool" şi "Absurd". Se tot discută şi despre un album nou, dar e posibil ca timpul de aşteptare să fie aidoma celui pentru "Chinese Democracy".

Viitorul album Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators se numeşte "4" şi va debuta la începutul anului 2022. Numele LP-ului e uşor de explicat, fiind vorba aici despre discul cu numărul 4 din cariera trupei. Va fi disponibil de pe 11 februarie 2022, prin casa de discuri a gigantului instrumentelor muzicale Gibson, Gibson Records. E de altfel primul material discografic lansat de acest label. Slash şi Myles Kennedy pleacă în turneu între 8 februarie şi 26 martie, cu trupa Dead Sara în deschidere şi 28 de show-uri în calendar.

Pentru înregistrări trupa a avut sesiuni în Nashville, Tennessee, la celebrul studio RCA Studio A, alături de producătorul Dave Cobb. Acesta are în CV colaborări cu Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile. Primele 3 LP-uri ale supergrupului au intrat în Top 5 Billboard imediat după debut şi au ajuns în top 10 în marile clasamente de pe glob.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5