Urmărește-ne în Social Media

Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators - The River Is Rising

În afară de concertele şi piesele noi alături de Guns N' Roses, apreciatul chitarist Slash a găsit timp să compună şi alături de Myles Kennedy and the Conspirators. Acest supergrup tocmai a lansat piesa "The River Is Rising", însoţită de un videoclip axat pe o reprezentaţie a artiştilor într-o hală dezafectată.

Piesa "The River Is Rising" stă pe doi stâlpi principali şi aceia sunt: vocea răsunătoare a lui Myles Kennedy, dar şi chitara lui Slash. Acest supergrup de artişti se numeşte Myles Kennedy and the Conspirators şi a lansat noul single ca preview pentru noul său album. El se numeşte simplu, "4" şi va sosi pe 11 februarie 2022, prin Gibson Records în parteneriat cu BMG. Myles rămâne prolific, după ce a lansat cu doar luni în urma albumul solo "Ides of March".

Slash face solo-uri fabuloase spre finalul acestei piese noi, dându-ne speranţă şi pentru viitorul album Guns N' Roses, la care a tot făcut aluzie. Acest single este unul dinamic, plin de energie şi zvâc, cu un sound de hard rock jucăuş de ani '90, temperat de refrenul cântat de Myles. E ceva profund american în această creaţie, care sună a imn de Hard Rock Cafe.

Noul album, "4" este şi al patrulea LP al acestui grup, care pe lângă Myles Kennedy şi Slash îi include pe basistul Todd Kerns, chitaristul Frank Sidoris şi toboşarul Brent Fitz. Sidoris cântă şi în formaţia lui Wolfgang Van Halen, Mammoth WVH. Slash a declarat următoarele despre noul material discografic:

Are un feeling foarte spontan şi distractiv şi îmi place asta. Asta e marea diferenţă pe acest disc faţă de ultimul, l-am realizat mai mult sau mai puţin live şi toate "greşelile" sunt acolo. E sunetul a cinci artişti care cântă împreună, într-un jam session într-o cameră.

Sunt două sau trei piese pe album care au fost scrise în timpul pandemiei, iar toate celelalte pre-pandemie. "The River Is Rising" este una dintre ultimele piese pe care le-am compus înainte de pre-producţie şi pentru că era atât de proaspătă avea un groove şi o energie specială, era primul lucru pe care l-am atacat. Versurile explorează modul în care oamenii pot fi spălaţi pe creier sau îndoctrinaţi cu o idee periculoasă. Odată ce am înregistrat demo-ul de câteva ori, eram convins că aveam piesa de deschidere pentru album.

În ciuda precauţiilor luate de artişti, toţi 5 s-au infectat cu COVID-19, ceea ce a decalat mult sesiunile de înregistrare. Myles Kennedy a fost primul şi a înregistrat vocea pentru piesa "The River Is Rising" suferind de boală, ceea ce se reflectă în vocea sa, mult mai nazală decât de obicei. Şi aici au fost invocate imperfecţiunile, care dau farmec creaţiei artistice.

"4" va fi şi primul album al casei de discuri Gibson Records, asociată brandului de instrumente muzicale Gibson. Între timp Slash şi compania se pregătesc de un turneu nord american, care începe pe 8 februarie 2022 cu un concert în Portland.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Slash și Ryan Gosling colaborează pentru piesa "I'm Just Ken", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Barbie" - VIDEO

Ryan Gosling își arată talentul muzical odată cu lansarea piesei "I'm Just Ken", extrasă de pe coloana sonoră a mult așteptatului film "Barbie". Legendarul Slash i se alătură cu o partitură la chitară. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Ryan Gosling - "I'm Just Ken"
Ryan Gosling - "I'm Just Ken" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Mai sunt câteva zile până la lansarea oficială a filmului "Barbie", cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale. Pelicula este așteptată cu entuziasm de fani. Momentan, ei își pot satisface curiozitatea cu numeroasele indicii și trailere apărute pe internet. Cel mai recent demers în acest sens este piesa "I'm Just Ken", interpretată chiar de Gosling.

Compusă de Mark Ronson și Andrew Wyatt, "I'm Just Ken" este o baladă emoționantă, prin care Ken analizează greutățile pe care le-a îndurat de-a lungul vieții sale de păpușă de plastic. Mai mult, versurile melodiei exprimă și nesiguranța pe care Ken o simte în relația cu Barbie: Cu o voce gâtuită, el mărturisește: "Nu știu cine sunt fără tine. Există <<Barbie și Ken>>. Nu există <<doar Ken>>". Sensibilitatea melodiei este echilibrată de partitura de chitară a lui Slash.

Potrivit Variety, Mark Ronson l-a descris pe Slash drept "idolul său din toate timpurile", adăugând:

"I-am trimis cântecul și mi-a spus: <<E o melodie bună... cool, voi cânta pe ea>>. E minunat, cântă solo-ul de la final și părțile ritmice.

Coloana sonoră a filmului "Barbie" include cântece ale unora dintre cele mai mari vedete pop contemporane, cum ar fi Lizzo, Fifty Fifty, Kali, Gayle, Khalid, Haim și Ava Max. O serie de single-uri au fost deja lansate, printre care "Dance the Night" (Dua Lipa) și "Barbie World" (Nicki Minaj, Ice Spice, AQUA). Recent, Billie Eilish a dezvăluit că a pregătit un cântec special pentru această producție cinematografică.

VIDEO: Ryan Gosling - I'm Just Ken

Citește în continuare