Urmărește-ne în Social Media

Myles Kennedy: In Stride

Myles Kennedy s-a întors şi e mai "supărat" ca niciodată, odată cu lansarea noului single "In Stride". Acest track anticipează al doilea album din cariera solo a artistului, "The Ides of March", care va sosi în luna mai a lui 2021. Până atunci urmărim videoclipul noii piese, hibrid de animaţi şi filmări cu artistul, în articol.

În vârstă de 51 de ani, Myles Richard Bass aka Myles Kennedy e pregătit să ne ofere un al doilea album solo. Muzicianul începe piesa nouă "In Stride" cu riff-uri accelerate şi cu un uşor iz country. E în general o înlănţuire de note pe care o păstrezi pentru solo-ul impresionant de la mijlocul piesei sau spre final. Myles a ales totuşi altfel. Videoclipul este plin de animaţii ce fac aluzie la o invazie a extratereştrilor, care se prezintă cu un design similar cu creaturile din "War of the Worlds".

Myles e observatorul liniştit, care stă într-o cafenea atunci când lumea se sfârşeşte în jurul său, în ritm de tancuri şi mesaje de alertă pe telefon. Capul Statuii Libertăţii zboară răpus de alieni şi asta ne aminteşte de filmul "Cloverfield". Nu ştim dacă toate aceste referinţe la filme apocaliptice cu alieni sunt coincidenţe sau realizate intenţionat de regizorul Stefano Bertelli. Tot el se află şi în spatele videoclipului "Native Son", lansat recent de Alter Bridge.

Solistul care îl însoţeşte pe Slash în turneu, dar şi omul de bază al trupei Alter Bridge şi-a găsit timp în ultimul an să înregistreze un nou album. Au trecut doar 3 ani de la primul album solo, "Year of the Tiger", iar acum Myles Kennedy are deja încă un LP gata. Şi nici nu e singurul, pentru că proiectul Slash featuring Myles Kennedy & the Conspirators înregistrează la rândul său un album. Solistul a petrecut mult timp acasă în 2020, din cauza turneelor anulate şi a reuşit să îşi canalizeze energia spre aceste discuri noi.

"The Ides of March" a fost realizat alături de prietenul şi toboşarul Zia Uddin şi basistul şi managerul Tim Tournier. Cei 3 au înregistrat în Florida, alături de producătorul Michael "Elvis" Baskette. Iată cum arată tracklist-ul noului LP:

01. Get Along
02. A Thousand Words
03. In Stride
04. The Ides Of March
05. Wake Me When It's Over
06. Love Rain Down
07. Tell It Like It Îs
08. Moonshot
09. Wanderlust Begins
10. Sifting Through The Fire
11. Worried Mind

Pe Slash alături de Myles Kennedy and the Conspiratios i-am văzut în concert la Bucureşti în 2015, la Arenele Romane. În deschidere au cântat cei de la RoadKillSoda, dar şi Raveneye. Spre încântarea publicului Myles, Slash and co au cântat "Anastasia", dar şi un cover după "Nightrain" de la Guns N' Roses şi "Starlight", cover după Slash. S-a auzit şi "Sweet Child O'Mine" spre final.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Myles Kennedy cochetează cu rock-ul progresiv pe noua piesă "The Ides of March"

Myles Kennedy a surprins pe toată lumea lansând o piesă experimentală cu influenţe de rock progresiv şi cu o durată mare, de aproape 8 minute. Se numeşte "The Ides of March", de altfel şi titlul viitorului său album. Acesta este al doilea album solo al artistului, iar dacă e definit de această piesă suntem tare curioşi să îl ascultăm.

Publicat

pe

Coperta album Myles Kennedy The Ides of March
Coperta album Myles Kennedy The Ides of March │ FOTO: Myles Kennedy

Myles Kennedy a lansat în februarie 2021 piesa "In Stride", primul single de pe noul album, cu un sound mai heavy decât ne obişnuise artistul. De această dată primim total altceva, iar "The Ides of March" este o poveste multistratificată, o baladă cu suişuri şi coborâşuri, cu elemente de prog rock şi o poveste desfăşurată pe pacursul a 7 minute şi 58 de secunde. Albumul cu acelaşi titlu va sosi în luna mai a acestui an, iar Myles rămâne extrem de ocupat, lucrând şi la un nou album cu trupa lui Slash/ The Conspirators.

"Idele lui Marte" este o sărbătoare de pe vremea Romei Antice şi este asociată zilei de 15 martie. Această sărbătoare dă atât numele albumului, cât şi al acestui single şi era o zi când toate datoriile erau returnate. Avea însemnătate religioasă, reprezentând începutul sezonului fertil şi a fost ziua în care Iulius Cezar a fost asasinat. Piesa începe cu un aer melancolic, cu o chitară acustică, dar percuţia devine tot mai nervoasă, până începe barajul de solo-uri, care apare şi dispare pe parcursul acestui track eclectic.

Myles îşi descrie astfel opera:

Scrisă rapid într-o noapte după câteva pahare, piesa este o încercare de a însuma tot ceea ce noi am simţit de la începutul pandemiei. Eram plictisiţi, frustraţi, pe medicamente unii dintre noi pentru a evita să o luăm razna. Ce îmi place la naraţiune e că împinge în faţă ideea că dacă totul se duce de râpă, cel puţin poţi să faci asta ca o sărbătoare.

Noul disc va sosi pe 14 mai prin Napalm Records, iar precomenzile pot fi realizate aici. Muzicianul este cunoscut ca solistul trupelor Alter Bridge şi Slash and the Conspirators, iar el a folosit perioada de lockdown pentru a îşi finaliza al doilea album solo din carieră. Cu toate turneele şi concertele anulate, Myles a găsit idei pentru piese noi. Acest LP a fost produs de către colaboratorul de mulţi ani al solistului, Michael "Elvis" Baskette.

Citește în continuare