Urmărește-ne în Social Media

Liam Gallagher - The River

Liam Gallagher a lansat "The River", un nou single de pe viitorul său album. Sună a track de pe albumul "Dig Out Your Soul" din 2008, un brit rock autentic şi atemporal. Piesa primeşte un videoclip urban care descrie realist Marea Britanie şi pe care îl puteţi viziona în articol.

"The River" are o combinaţie "periculoasă" de bas şi chitară, care ar merge la fix cu orice trailer de film cu agenţi secreţi. Vocea lui Liam domoleşte vibe-ul cu o uşoară visare suprapusă peste angoasa versurilor. Sunt momente când inflexiunile şi ecourile chitarelor duc cu gândul la The Stone Roses sau chiar la The Rolling Stones. Protagonistul videoclipului este un tânăr de culoare, care parcurge străzile unui oraş britanic.

Nu îi place nimic din ce vede, atât în feedul de ştiri de pe telefon, cât şi în lumea din jur. Doar incursiunea în pub şi graffiti-ul îi pot salva spiritul. E interesant că postura tânărului, hainele sale şi chiar expresia facială sunt leite cu ale lui Liam Gallagher. Expresia facială definită în 5 cuvinte ar fi "ce vrei de la mine?" Rebelul şi inadaptatul este animalul spiritual al fostului solist Oasis.

Noul single este extras de pe albumul "Why Me? Why Not", care va debuta pe 20 septembrie. Cu câteva săptămâni în urmă acelaşi Liam lansa piesa "Shockwave", cu un videoclip care includea protestatari, jandarmi şi multă revoltă. Greg Kurstin, co-autorul lui "Shockwave" a produs noului LP al lui Liam Gallagher, alături de Liam şi Andrew Wyatt. Un nou documentar despre solist a fost lansat recent, sub numele de "As It Was".

Muzicianul a încercat să integreze câteva piese Oasis în producţie, dar Noel Gallagher i-a intezis să facă asta. Cei doi fraţi sunt într-o continuă dispută de cel puţin un deceniu, aruncându-şi săptămânal insulte pe Twitter sau în interviuri. Şi Noel a lansat muzică nouă recent, sub forma EP-ului "Black Star Dancing". Liam se pregăteşte de un turneu internaţional în această vară, după care va avea câteva opriri în SUA pentru a promova noul album.

Va ajunge în premieră în România între 31 august şi 1 septembrie 2019, în cadrul Fall In Love Festival. Pe scena sa mai urcă şi Disclosure (DJ Set), Kaiser Chiefs, Şuie Paparude, The Mono Jacks, Firma şi Kovacs.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31