Urmărește-ne în Social Media

rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Rattling Rose

Noel Gallagher, jumătatea mai prolifică a trupei Oasis a lansat un nou single numit "Rattling Rose". Acest track provine de la proiectul muzical Noel Gallagher’s High Flying Birds şi primeşte un videoclip cu versuri care are o alură de clip karaoke. Îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

"Rattling Rose" este definit de basul său funky şi vocea visătoare a lui Noel. Acest single prefaţează un viitor EP al artistului, "Black Star Dancing". Piesa a fost cântată live pentru prima oară la începutul lunii trecute la Edinburgh Playhouse. A făcut parte şi din setlist-ul lui Noel la gig-urile de pe parcursul ultimei luni.

Pe lângă basul care îţi răsună puternic în urechi avem o şi chitară acustică pentru un plus de romantism şi un ritm care poate fi descris doar ca "Americana". Auzim şi backing vocals şi percuţii cu influenţe sud americane. Cunoscut pentru declaraţiile sale trăznite, Noel Gallagher a amintit printre influenţele acestui track nume precum Chris Rea, Mike and the Mechanics, dar şi... Slipknot.

2019 va fi un an productiv pentru Noel, care a anunţat că va lansa 3 EP-uri de câte 4 piese. "Black Star Dancing" va sosi pe 14 iunie, în aceeaşi zi când Noel Gallagher’s High Flying Birds este headliner la Isle of Wight Festival. Pe EP se află 3 single-uri noi, dar şi două versiuni remixate de "Black Star Dancing".

Au trecut 2 ani de la ultimul album al lui Noel, "Who Built the Moon", lansat în 2017. Artistul pregăteşte un turneu nord american, alături de nume mari precum Smashing Pumpkins şi AFI în a doua parte a acestui an. În luna mai a acestui an Noel şi trupa sa lansau track-ul "Black Star Dancing", cu un videoclip ce prelua un concert din anii '70 şi îl aducea în actualitate.

În 2018 am mai putut asculta piese ale artistului precum "If Love Is the Law" şi "She Taught Me How to Fly". Între timp aşteptăm cealaltă jumătate de Oasis în România, pe Liam Gallagher la Fall In Love Festival. Artistul va cânta mai multe piese Oasis la noi în ţară la concertul de la Palatul Mogoşoaia, organizat în perioada 31 august - 1 septembrie 2019.

Mai urcă pe scenă şi Suie Paparude, The Mono Jacks, Firma şi Jurjak.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Un nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam

Noel Gallagher le-a dat fanilor Oasis vestea pe care o așteptau de mai bine de 10 ani: un nou album este în lucru. Liam nu va participa, însă, la înregistrarea acestui material, animozitatea dintre frații Gallagher făcând imposibilă reunirea trupei, în ciuda bazei enorme de fani ce ar plăti oricând bilet la un concert Oasis.

Publicat

pe

Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World
Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World │ FOTO: Noel Gallagher

Pandemia s-a dovedit a fi de bun augur pentru Noel Gallagher și fanii Oasis deopotrivă. Privat de concerte, situație în care s-au aflat cam toată breasla, Noel și-a folosit timpul liber pentru "a săpa" în arhiva de piese nelansate ale trupei Oasis. După o selecție riguroasă, Noel a pus deoparte 14 dintre melodii, hotărând să le includă pe un nou album Oasis.

"Am listat piesele potrivite pentru un album și au ieșit 14 la număr. Au fost lăsate pe dinafara mai multor proiecte, de-a lungul anilor. Le voi înregistra. Unele dintre ele sunt destul de old-school", a detaliat Noel.

În timp ce alcătuia tracklistingul, noi modificări apăreau pe parcurs.

"Mă uitam la tracklisting și mă gândeam: <<De fapt aș aborda piesa aia altfel>>. A fost foarte interesant."

Noel Gallagher: "Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce"

Recunoscut pentru multele hituri Oasis pe care le-a compus, Noel e de părere că <<darul>> său nu este acela de a scrie melodii, ci de a intui dacă o piesă merită a fi lansată. Procesul e simplu: dacă încă își mai amintește o linie melodică, chiar și după mulți ani de când a fost scrisă, înseamnă că e ceva deosebit în legătură cu ea.

"Darul meu nu e de a scrie linii de chitară. Darul cu care am fost înzestrat e acela de a-mi aminti totul. Atunci când interpretez o piesă și se face o conexiune, ea rămâne cu mine pentru totdeauna.

Evident că o să uit micile detalii, dar ani mai târziu o să ajung să cânt ceva și să constat <<Stai puțin, asta e piesa aia de atunci>>.

Ăsta e darul, nu partea de compoziție. Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce."

Liam Gallagher nu a fost inclus în acest plan de a înregistra un nou album Oasis. Conflictul dintre cei doi frați, care a dus și la destrămarea trupei în 2009, este la fel de aprins și astăzi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE