Urmărește-ne în Social Media

rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Rattling Rose

Noel Gallagher, jumătatea mai prolifică a trupei Oasis a lansat un nou single numit "Rattling Rose". Acest track provine de la proiectul muzical Noel Gallagher’s High Flying Birds şi primeşte un videoclip cu versuri care are o alură de clip karaoke. Îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

"Rattling Rose" este definit de basul său funky şi vocea visătoare a lui Noel. Acest single prefaţează un viitor EP al artistului, "Black Star Dancing". Piesa a fost cântată live pentru prima oară la începutul lunii trecute la Edinburgh Playhouse. A făcut parte şi din setlist-ul lui Noel la gig-urile de pe parcursul ultimei luni.

Pe lângă basul care îţi răsună puternic în urechi avem o şi chitară acustică pentru un plus de romantism şi un ritm care poate fi descris doar ca "Americana". Auzim şi backing vocals şi percuţii cu influenţe sud americane. Cunoscut pentru declaraţiile sale trăznite, Noel Gallagher a amintit printre influenţele acestui track nume precum Chris Rea, Mike and the Mechanics, dar şi... Slipknot.

2019 va fi un an productiv pentru Noel, care a anunţat că va lansa 3 EP-uri de câte 4 piese. "Black Star Dancing" va sosi pe 14 iunie, în aceeaşi zi când Noel Gallagher’s High Flying Birds este headliner la Isle of Wight Festival. Pe EP se află 3 single-uri noi, dar şi două versiuni remixate de "Black Star Dancing".

Au trecut 2 ani de la ultimul album al lui Noel, "Who Built the Moon", lansat în 2017. Artistul pregăteşte un turneu nord american, alături de nume mari precum Smashing Pumpkins şi AFI în a doua parte a acestui an. În luna mai a acestui an Noel şi trupa sa lansau track-ul "Black Star Dancing", cu un videoclip ce prelua un concert din anii '70 şi îl aducea în actualitate.

În 2018 am mai putut asculta piese ale artistului precum "If Love Is the Law" şi "She Taught Me How to Fly". Între timp aşteptăm cealaltă jumătate de Oasis în România, pe Liam Gallagher la Fall In Love Festival. Artistul va cânta mai multe piese Oasis la noi în ţară la concertul de la Palatul Mogoşoaia, organizat în perioada 31 august - 1 septembrie 2019.

Mai urcă pe scenă şi Suie Paparude, The Mono Jacks, Firma şi Jurjak.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending