Urmărește-ne în Social Media

rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Rattling Rose

Noel Gallagher, jumătatea mai prolifică a trupei Oasis a lansat un nou single numit "Rattling Rose". Acest track provine de la proiectul muzical Noel Gallagher’s High Flying Birds şi primeşte un videoclip cu versuri care are o alură de clip karaoke. Îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

"Rattling Rose" este definit de basul său funky şi vocea visătoare a lui Noel. Acest single prefaţează un viitor EP al artistului, "Black Star Dancing". Piesa a fost cântată live pentru prima oară la începutul lunii trecute la Edinburgh Playhouse. A făcut parte şi din setlist-ul lui Noel la gig-urile de pe parcursul ultimei luni.

Pe lângă basul care îţi răsună puternic în urechi avem o şi chitară acustică pentru un plus de romantism şi un ritm care poate fi descris doar ca "Americana". Auzim şi backing vocals şi percuţii cu influenţe sud americane. Cunoscut pentru declaraţiile sale trăznite, Noel Gallagher a amintit printre influenţele acestui track nume precum Chris Rea, Mike and the Mechanics, dar şi... Slipknot.

2019 va fi un an productiv pentru Noel, care a anunţat că va lansa 3 EP-uri de câte 4 piese. "Black Star Dancing" va sosi pe 14 iunie, în aceeaşi zi când Noel Gallagher’s High Flying Birds este headliner la Isle of Wight Festival. Pe EP se află 3 single-uri noi, dar şi două versiuni remixate de "Black Star Dancing".

Au trecut 2 ani de la ultimul album al lui Noel, "Who Built the Moon", lansat în 2017. Artistul pregăteşte un turneu nord american, alături de nume mari precum Smashing Pumpkins şi AFI în a doua parte a acestui an. În luna mai a acestui an Noel şi trupa sa lansau track-ul "Black Star Dancing", cu un videoclip ce prelua un concert din anii '70 şi îl aducea în actualitate.

În 2018 am mai putut asculta piese ale artistului precum "If Love Is the Law" şi "She Taught Me How to Fly". Între timp aşteptăm cealaltă jumătate de Oasis în România, pe Liam Gallagher la Fall In Love Festival. Artistul va cânta mai multe piese Oasis la noi în ţară la concertul de la Palatul Mogoşoaia, organizat în perioada 31 august - 1 septembrie 2019.

Mai urcă pe scenă şi Suie Paparude, The Mono Jacks, Firma şi Jurjak.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Noel Gallagher prezintă prima piesă nouă din 2022, ironizată instant de fratele său Liam

Dacă unii sperau să vadă trupa Oasis reunită în 2022, ei bine speranţele le-au fost năruite chiar din prima zi a anului. Pe 1 ianuarie 2022 Noel Gallagher a postat online un demo de piesă nouă a trupei sale, care a primit imediat un comentariu ironic de la fratele său Liam Gallagher pe Twitter. Melodia se numeşte "Trying to Find a World That’s Been and Gone: Part 1" şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone
Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone │ FOTO: Noel Gallagher

Deocamdată acest track este în faza demo şi va deveni un single de pe viitorul album al proiectului muzical Noel Gallagher's High Flying Birds. "Trying to Find a World That's Been and Gone: Part 1" este mai experimentală decât brit pop-ul şi brit rock-ul abordat de celălalt frate Gallagher. E şi o melodie ceva mai melancolică şi relaxată, cu un peisaj sonic amplu în spate, unul cinematografic aproape.

În buna tradiţie a disputei între fraţi, Liam Gallagher a comentat la postarea de pe Twitter cu această piesă numindu-şi fratele un "miliardar nefericit" şi recomandându-i să fie mai vesel. Între timp fostul solist Oasis va lansa al treilea album solo pe 27 mai 2021. LP-ul se va intitulat "C'mon You Know". Noel între timp se pregăteşte pentru a lansa al patrulea album alături de The High Flying Birds.

Noel a lansat un album "Greatest Hits" în 2021, dar ultimul său LP de studio cu piese noi a fost "Who Built the Moon" din 2017. Ce e drept a lansat 4 EP-uri de atunci. Fanii aşteaptă cu nerăbdare ceva nou şi se parcă discul este gata, fiind finalizată compoziţia şi demo-urile la mijloc de luna decembrie, iar acum Noel îl ascultă şi alege cele mai bune versiuni de melodii. Întregul proces de compoziţie şi creaţie va fi documentat cu un film, mai ales că tot procesul creativ s-a petrecut la legendarul studio Abbey Road. Pe fratele Gallagher mai cuminte îl vom vedea cântând live în cadrul galei comemorative pentru David Bowie, "A Bowie Celebration" pe 8 ianuarie 2022.

Liam Gallagher a lansat în 2020 single-ul "All You're Dreaming Of", cu un videoclip regizat de Anthony Byrne, omul din spatele seriei "Peaky Blinders". Muzicianul trebuia să cânte în România în 2019 la festivalul Fall In Love, dar şi-a anulat reprezentaţia în ultima clipă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending