Urmărește-ne în Social Media

Liam Gallagher & John Squire - Mars To Liverpool

Liam Gallagher tocmai a lansat încă o piesă de pe albumul său colaborativ cu John Squire, "Mars to Liverpool". Primim şi un videoclip plin de imagini din concertele artistului, derulate în secvenţe alb-negru încetinite.

Brit-rock-ul întâlneşte britpop-ul în "Mars to Liverpool" şi inevitabil vedem şi imagini din perioada Oasis a lui Liam Gallagher. John Squire este fostul chitarist al trupei Stone Roses, unde a colaborat cu legendarul Ian Brown. După ce a părăsit The Stone Roses, a fondat The Seahorses şi de atunci a lansat două albume solo.

Acum Liam Gallagher şi John ne pregătesc un album nou, care va sosi pe 1 martie 2024. Primul single a fost deja lansat, "Just Another Rainbow", care avea ceva mai multă nostalgie, decât cel nou, care sună o idee mai jucăuş. Între timp multă lume visează la o reuniune Oasis, mai ales că Liam a promis aşa ceva în pragul finalei Champions League, cu condiţia ca Manchester City să o câştige. Asta s-a şi întâmplat, dar reuniunea nu a avut loc.

Iată ce a spus Liam Gallagher despre noul său album colaborativ:

Abia aştept ca lumea să asculte albumul. Cred că fanii care ascultă Stone Roses şi Oasis şi genul ăsta de muzică, cred că vor iubi albumul. Este spiritual, este crucial.

John Squire a adăugat:

A fost inspiraţional să avem acele concerte la Knebworth, proaspete în mintea mea, pe măsură ce am început să compun. Apoi a fost un caz clasic de a încerca să nu îl fac prea "stâncos" şi să adaug şi nişte sentimente. Îmi place că în anumite părţi e destul de melancolic şi te poate face să te înlăcrimezi, dar sunt şi alte părţi nepoliticoase, dure.

E câte puţin din tot, un amestec bun. Am o bănuială că vom suna bine împreună, dar nu eram pregătit de o potrivire aşa bună.

Albumul e dispoibil la precomandă şi va sosi inclusiv în format fizic, inclusiv CD şi vinil, vinil color, vinil alb la HMV şi anumite magazine indie. Va exista şi un vinil portocaliu exclusiv pe Amazon. Urmeaaza şi un turneu britanic şi european pentru cei doi artişti.

Comentarii

Albume noi

Oasis lansează o ediție aniversară a albumului "Definitely Maybe"

Fanii Oasis au motive de bucurie. Trupa a anunțat o ediție specială "Definitely Maybe", ce marchează aniversarea a 30 de ani a albumului. Ce conține în plus, dar și când se lansează, găsești în articol.

Publicat

pe

Oasis în videoclipul piesei "Supersonic"
Oasis în videoclipul piesei "Supersonic" │ FOTO: captură YouTube / Oasis

Împlinirea a 30 de ani de la debutul albumului "Definitely Maybe" i-a făcut pe frații Gallagher să îngroape securea războiului și să anunțe lansarea unei ediții deluxe. Reeditarea va cuprinde piese și înregistrări nemaiauzite până acum, și urmează să fie lansată pe 30 august prin Big Brother Recordings.

Va fi disponibilă ca o ediție limitată 4LP, un 2CD deluxe, casetă și vinil colorat. Edițiile exclusive de vinil colorat sunt de două feluri: bleu - inspirat de versurile piesei "Up In The Sky" și roz - având ca sursă de inspirație "Digsy’s Dinner".

"Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)" conține piese din sesiunea de înregistrare originală de la Monnow Valley Studios, împreună cu piese înregistrate la Sawmills Studios din Cornwall - mixate pentru prima dată de Noel Gallagher și Callum Marinho. Albumul include și o versiune demo nelansată a "Sad Song". Lansată inițial ca o piesă bonus, această "nouă" variantă prezintă vocea lui Liam Gallagher.

În plus, reeditarea se mândrește cu lucrări de artă nou-nouțe realizate de designerul Brian Cannon și de fotograful Michael Spencer Jones, care au colaborat cu Oasis pentru originalul "Definitely Maybe".

Definitely Maybe" a ajuns pe primul loc în Marea Britanie și a devenit albumul de debut cu cele mai rapide vânzări la acea vreme. A fost certificat de opt ori cu platină în Marea Britanie și s-a vândut în peste 6,1 milioane de exemplare la nivel global.

Tracklist "Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)"

Volume 1

 1. Rock ‘n’ Roll Star (Remastered)
 2. Shakermaker (Remastered)
 3. Live Forever (Remastered)
 4. Up In The Sky (Remastered)
 5. Columbia (Remastered)
 6. Supersonic (Remastered)
 7. Bring It On Down (Remastered)
 8. Cigarettes & Alcohol (Remastered)
 9. Digsy’s Dinner (Remastered)
 10. Slide Away (Remastered)
 11. Married With Children (Remastered)

Volume 2

 1. Rock ‘n’ Roll Star (Monnow Valley Version)
 2. Shakermaker (Monnow Valley Version)
 3. Live Forever (Monnow Valley Version)
 4. Up In The Sky (Monnow Valley Version)
 5. Columbia (Monnow Valley Version)
 6. Bring It On Down (Monnow Valley Version)
 7. Cigarettes & Alcohol (Monnow Valley Version)
 8. Digsy’s Dinner (Monnow Valley Version)
 9. Rock ‘n’ Roll Star (Sawmills Outtake)
 10. Up In The Sky (Sawmills Outtake)
 11. Columbia (Sawmills Outtake)
 12. Bring It On Down (Sawmills Outtake)
 13. Cigarettes & Alcohol (Sawmills Outtake)
 14. Digsy’s Dinner (Sawmills Outtake)
 15. Slide Away (Sawmills Outtake)
 16. Sad Song (Mauldeth Road West Demo, Nov’ 92)
Citește în continuare