Urmărește-ne în Social Media

Liam Gallagher & John Squire - Just Another Rainbow

Liam Gallagher, jumătatea mai controversată a duo-ului Oasis a lansat prima sa piesă din 2024, "Just Another Rainbow". E o colaborare cu John Squire, chitarist al legendarei formaţii Stone Roses, unde a lucrat cu Ian Brown. Azi vedem şi videoclipul noii piese.

Videoclipul ni-l prezintă pe Liam Gallagher în parka sa clasică (sau poncho oare?), cântând în ceea ce pare fi un tunel de metrou sau o gară abandonată. Melancolia e cuvântul cheie aici şi influenţele psihedelice abordate de fratele Noel Gallagher par gata să izbucnească în orice clipă în piesă, sub forma unui sintetizator, doar că... Liam nu e Noel şi păstrează chitara la loc fruntaş. Clipul "Just Another Rainbow" pe de altă parte are elemente psihedelice, fie şi numai prin filtrele folosite.

E drept că ajută şi efectele puse de John Squire pe chitară şi cred că nicio piesă a lui Liam din ultimul deceniu nu a avut solo-uri aşa savuroase. Gallagher-ul "cel rău" contribuie şi cu nişte maracas la construirea unui sound diferit de proiectul solo de până acum. Acesta e doar începutul, iar cei doi artişti urmează să lanseze un album la comun.

Piesa în sine a debutat de pe 5 ianuarie 2024, după luni întregi de teasing. La urma urmei nu în fiecare zi vezi o colaborare între un om de la Stone Roses şi unul de la Oasis, nu-i aşa? Liam pare foarte încântat de rezultat şi a promis "cel mai bun album de la "Revolver" (The Beatles) încoace". De altfel pe tot parcursul carierei sale în cadrul Oasis, Liam s-a comparat cu Beatles.

Noul videoclip este regizat de Charles Mehling, care are în CV colaborări cu The Rolling Stones, Kasabian, Black Rebel Motorcycle Club. A fost filmat în Bury şi ni-l prezintă pe Squire îmbrăcat la rândul său în parka roşie şi cu o chitară în aceeaşi nuanţă. Imaginile apar şi trecute printr-o prismă psihedelică şi se foloseşte şi o tehnică de rotaţie a camerei, pentru un stil mai... dezorientant.

Liam Gallagher a lansat ultimul său album, "C'Mon You Know" în 2022, apropiindu-se mai mult de brit pop acolo decât de brit rock. Acum Squire pare să fi readus rock-ul în viaţa sa. Am aflat şi că noul LP va avea 10 piese, 8 primind demo în studioul lui John şi apoi încă două fiind înregistrate separat. Toate s-au auzit auzit pentru prima dată în Los Angeles.

Comentarii