Urmărește-ne în Social Media

Tarja - Railroads

Tarja Turunen a lansat un nou single şi videoclip, "Railroads", care prefaţează noul album al artistei. Acesta va debuta pe 30 august prin earMUSIC şi poartă numele de "In the Raw". Va fi un material concept inspirat de Paulo Coelho. Vă invităm să urmăriţi noul clip în articol.

"Railroads" este unul dintre primele single-uri de pe viitorul album. Piesa începe cu o abordare gothică, care virează puţin spre pop şi pare că Tarja încearcă ceva nou. Doar intro-ul are această abordare, dar apoi piesa intră pe făgaşul rock-ului simfonic cu care ne-a obişnuit fosta solistă Nightwish. Videoclipul este o colecţie de materiale realizate de fanii artistei.

Aceştia au fost invitaţi să scrie versurile noii piese şi să le fredoneze în faţa camerei. Unii şi-au scris chiar versurile pe trup şi au cântat melodia la tobe, lângă cetăţi vechi sau pe malul mării. Copii mici, persoane în vârstă şi fani cu tatuajul chipuluiTarjei pe umăr îşi fac apariţia în acest colaj. Tarja apare la rândul său discret printre secvenţele cu fani.

Noul album "In The Raw" va fi inspirat de cartea "Aleph" a scriitorului brazilian Paulo Coelho. E vorba despre călătoria scriitorului cu Trans-Siberianul, care aduce şi o redescoperire spirituală. Despre noul său LP Tarja a avut următoarele de spus:

Se pare că am scris versuri ciudate şi totuşi m-am inspirat de la o carte. Paulo Coelho este un scriitor foarte important şi am descoperit mult despre mine prin textele sale. În "Aleph" el pleacă la drum cu trenul prin Siberia şi scrie o carte bazată pe experienţele sale din acea excursie. Am vrut să trec dincolo de tot şi să mă gândesc la mine însămi şi la propria mea călătorie.

Întreg albumul este o călătorie într-un fel. Lucrul amuzant este că "Railroads" este o piesă foarte veche pe care o aveam ca demo de ani buni. Întotdeauna se simţea ca o călătorie cu trenul şi am numit-o aşa chiar înainte să am versuri sau ca "Aleph" să fie publicată. Este atât de veche încât nu mai ţin minte când am început să o scriu, pentru primul său doilea album? Şi am terminat-o de abia acum.

Au trecut 3 ani de la ultimul disc al artistei, "The Shadow Self" din 2016. "In The Raw" include 10 piese noi şi colaborări cu artişti talentaţi, dar şi cu echipa de producţie care mai lucrase cu Tarja şi pe alte albume. Iată tracklistul său:

 1. Dead Promises (with Björn "Speed" Strid)
 2. Goodbye Stranger (with Cristina Scabbia)
 3. Tears In Rain
 4. Railroads
 5. You And I
 6. The Golden Chamber: Awaken / Loputon Yö / Alchemy
 7. Spirits Of The Sea
 8. Silent Masquerade (with Tommy Karevik)
 9. Serene
 10. Shadow Play

Tarja a lansat şi o colecţie de piese de Crăciun pe final de an 2017, printre care şi "O Tannenbaum" şi "Feliz Navidad".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în București și Cluj; află programul și regulile de acces

Pe 18 și 19 octombrie, celebra solistă Tarja Turunen va susține două concerte în România. Primul are loc la Arenele Romane din București, cel de-al doilea la Form Space din Cluj-Napoca. Te invităm să afli programul evenimentelor și regulile de acces.

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Tarja Turunen va cânta pe 18 octombrie 2022 la Arenele Romane din Bucuresti. Concertul va avea loc indoor, în cort încălzit. În deschidere vor urca pe scenă Abalas și Serpentine. Pe 19 octombrie, Tarja cântă și la Cluj-Napoca, la Form Space. 

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât după activitatea cu Nightwish, cât și datorită carierei sale solo.

După aproape un deceniu alături de Nightiwsh, carismatica artista a pornit un proiect solo care s-a bucurat de un succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei 15 ani de cariera solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw" fiind oferit fanilor în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artiști importanți ai scenei metal precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

PROGRAM

 • OPEN DOORS - 19:00
 • Abakas - 19:30-20:00
 • Serpentine - 20:30-21:00
 • Tarja - 21:30-...

Reguli de acces:

ATENȚIE: FUMATUL în cortul încălzit al Arenelor Romane ESTE INTERZIS! Se fumează doar în locurile special amenajate!

 • Porțile Arenelor Romane se deschid la ora 19:00, iar concertele încep la ora 19:30. După deschiderea porților, puteți sosi la orice ora doriți pentru a vă vedea trupele favorite.
 • Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.
 • La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi controlați în bagaje de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

- sticle, conserve;

- mâncare sau băuturi de orice fel;

- artificii, obiecte periculoase;

- arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii

- substanțe interzise cf. legii 143 / 2000

- obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);

- aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);

- aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;

- animale de companie;

- persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări

 • Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.
 • Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar daca doresc să intre din nou, trebuie să-și cumpere alte bilete.
 • Posesorii de bilete la categoria Golden Circle, vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățara la acces.
 • Categoria 'Golden Circle' - fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General.
 • Categoria 'Acces General' - fără loc, în spatele categoriei Golden Circle. Nu vor primi brățara și nu vor avea acces la categoria Golden Circle.

Bilete concert Tarja Turunen

Biletele pentru concertul de la Cluj s-au epuizat. Pentru evenimentul de la București, doritorii mai pot achiziționa bilete la prețurile de 179 și 209 lei.

Citește în continuare