Urmărește-ne în Social Media

Imagine Dragons - Follow You

Imagine Dragons a revenit în martie 2021 după o pauză de la muzică, cu două piese noi, "Cutthroat" şi "Follow You". Ambele au primit videoclipuri cu versuri, dar "Follow You" se duce mai departe, primind şi un videoclip oficial, cu actori din serialul "It's Always Sunny în Philadelphia". Puteţi viziona clipul în articol.

Totul începe cu actorul Rob McElhenny, căruia Kaitlin Olson i-a pregătit o petrecere surpriză cu "trupa sa preferată". Problema e că Rob credea că e vorba de The Killers, dar de fapt grupul invitat la petrecerea surpriză e Imagine Dragons, formaţia preferată a lui Kaitlin. Videoclipul e unul care nu se ia deloc în serios, cu un veritabil număr de striptease realizat de solist pentru invitaţii speciali. Artiştii cântă la instrumente trăznite, tobe uriaşe sau instrumente de percuţie acoperite cu bijuterii.

Solistul şi chitaristul îi aruncă bezele actriţei din "It's Always Sunny în Philadelphia", în vreme ce dansează şi cântă la bustul gol. Până la final şi actorul Rob McElhenny e pe scenă şi flexează muşchii alături de solist, trecând la bas la un moment dat, în vreme ce Kaitlin poartă costumaţia toboşarului şi încearcă să ţină ritmul la tobe. Mesajul e următorul: nu e bine să te iei în serios prea mult, altfel îţi pierzi umorul şi partea copilăroasă. Solistul Dan Reynolds se ajută chiar de hamuri şi chingi speciale pentru a levita în aer şi dansează spectaculos în clip.

Videoclipul este o creaţie marca Matt Eastin, iar cele două piese noi Imagine Dragons prefaţează un album nou, al cincilea din discografia americanilor. "Follow You" este o piesă de dragoste inspirată de reunirea lui Dan Reynolds cu soţia sa, Aja. Este un track despre loialitate şi este inspirat şi de Beach Boys, cu care Dan a crescut. Muzicianul s-a separat de soţia sa pentru 7 luni cu câţiva ani în urmă, dar până la urma cei doi s-au împăcat şi recăsătorit. Tema loialităţii se găseşte şi în protagoniştii din clip, cei doi actori fiind căsătoriţi de 13 ani.

Aceste single-uri au în spate geniul muzical al producătorului Rick Rubin, care şi-a lăsat amprenta în mod decisiv asupra unor discuri Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park şi Johnny Cash. Imagine Dragons a avut un show legendar la finala UEFA Champions League 2019, iar în decembrie 2019 intra într-o pauză, pentru că solistul dorea să petreacă mai mult timp cu familia.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Imagine Dragons a lansat albumul dublu "Mercury Acts 1 & 2"

Imagine Dragons surprindea în toamna lui 2021, odată cu lansarea albumului "Mercury Act 1", cu unele piese depresive şi cu ton întunecat. Acum primim şi "Act 2", iar albumul dublu rezultat se numeşte "Mercury Acts 1 & 2". Include 32 de piese şi este o epopee care explorează trăirile din timpul pandemiei şi tragediile personale ale artiştilor din trupă.

Publicat

pe

Coperta album Imagine Dragons Mercury Acts 1 and 2
Coperta album Imagine Dragons Mercury Acts 1 and 2 │ FOTO: Imagine Dragons

Acest album nou se bucură de talentul producătorului Rick Rubin, omul care şi-a pus amprenta pe LP-uri de la Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers şi alte nume uriaşe. Pe acest album dublu găsim hituri ca "Enemy", "Bones" şi "Sharks", iar "Act 1" explorează teme precum credinţa, dragostea, durere, pasiune. Apoi vine Actul 2, centrat în jurul pierderilor personale, nesiguranţei şi întrebărilor existenţiale.

Imagine Dragons este o trupă a imnurilor optimiste, a arenelor care ţopăie pe piese vesele, dar melodii ca "Dull Knives" exprimă disperare şi un ritm frenetic ce duce cu gândul la Muse mai degrabă. Cu o săptămână înainte de lansarea acestui LP dublu Imagine Dragons ne-a oferit single-ul "Sharks", prezentat publicului din toată lumea printr-un eveniment de tip premieră cu covor roşu în timpul turneului european al grupului. Un live stream global de la Gartenbaukino Cinema din Viena a marcat acest moment special.

Între timp videoclipul "Sharks" se vedea în premieră pe MTV Live şi MTVU. El este regizat de către câştigătorul premiului VMA, Drew Kirsch, cunoscut pentru colaborările cu Taylor Swift. Acţiunea se petrece în Las Vegas şi îi prezintă pe artiştii din trupă în locuri emblematice din "oraşul care nu doarme", de la Bellagio, la Allegiant Stadium, SharkReef Aquarium şi Mandalay Bay.

Single-urile Imagine Dragons de pe acest album stau foarte bine, iar "Bones" a strâns peste 331 de milioane de stream-uri, în vreme ce clipul are peste 31 de milioane de vizualizări pe YouTube. A ajuns şi în Billboard Hot 100. Mai bine a stat piesa "Enemy", cu peste 4.6 miliarde de stream-uri, în cele două versiuni ale sale. La popularizarea pieselor trupei a ajutat şi includerea track-ului "Enemy" în serialul animat League of Legends "Arcane", de pe Netflix, creaţie Riot Games.

Ce urmează pentru Imagine Dragons? Un turneu în Statele Unite, care debutează în luna august şi include opriri în Boston, Toronto, dar şi în Las Vegas, de unde se trag artiştii. Grupul format în 2009 este unul dintre cele mai apreciate din muzica internaţională, cu 60 de milioane de albume vândute şi 55 de milioane de single-uri vândute global. Are 108 miliarde de stream-uri combinate pentru piesele formaţiei. Cele mai mari hituri sunt "Believer", "Thunder" şi "Radioactive".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Maratonul caritabil #SalvatiUcraina se poate viziona la TVR pe 27 martie

TVR 1 ne informează că va transmite maratonul caritabil #SalvatiUcraina (#SaveUkraine) duminică, pe 27 martie 2022. Evenimentul va fi difuzat de la ora 21:10 şi va include reprezentaţii ale unor trupe precum Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim şi Craig David.

Publicat

pe

Concert Save Ukraine 27 martie 2022
Concert Save Ukraine 27 martie 2022

Evenimentul este organizat de Televiziunea Publică din Polonia (TVP), cu sprijinul televiziunilor publice europene. Vor mai cânta şi Netta, Ruslana, Jamala şi alţi artişti ucraineni, iar aproape 20 de tari din Europa şi peste 50 de artişti din toată lumea vor participa la aceste maraton caritabil. Scopul său este de a strânge fonduri pentru a sprijini populaţia Ucrainei, greu încercată de război.

Pe plan local am avut pe 12 martie festivalul caritabil organizat de PRO TV şi SAGA WE ARE ONE, la Arena Naţională. Şi acolo a urcat pe scenă Jamala, câştigătoarea concursului Eurovision 2016 la Stockholm cu piesa "1944". Revenind la concertul din Polonia, oameni influenți, vedete din muzică sau lideri de opinie se vor adresa telespectatorilor din întreaga lume rostind cuvinte de susținere pentru Ucraina. Vor fi organizate, de asemenea, vizionări publice pe ecrane mari în stradă, show-ul fiind astfel disponibil celor care se află în Varşovia și în alte mari pieţe din oraşe europene.

Pe parcursul programului difuzat la TVR 1 veţi putea vedea şi filme documentare care prezintă realitatea de zi cu zi a Ucrainei afectate de război. Muzicieni, artişti, activişti civici, lideri, actori, sportivi, voluntari din lumea întreagă îşi vor arăta sprijinul pentru Ucraina în timpul celor două ore ale spectacolului caritabil, care va fi retransmis de televiziuni din 20 de ţări din Europa şi din lume, platforme de streaming şi reţele sociale. Publicul va putea să doneze pentru această cauză umanitară înaintea, în timpul şi după difuzarea evenimentului caritabil.

Pe lângă artiştii menţionaţi mai sus, vor urca pe scenă şi Veronika Moloshna, Julia Belei, trupa Takara, câştigătorii Eurovision Salvador Sobral şi Netta, iar din Ucraina vor participa şi Dakha Brakha, Ruslana, The Hardkiss, Jamala, Go_A, Monatik, Alyona Alyona. Amfitrioni vor fi Maria Yefrosynina și Tymur Miroshnychenko - din Ucraina și Ida Nowakowska și Donald Arleth - de la TVP.

Simbolul maratonului #SaveUkraine, creat de artistul ucrainean Daniel Skrypnyk, este floarea-soarelui, care reprezintă întreaga Ucraină şi care a devenit elementul cheie în dezvoltarea identităţii vizuale a proiectului.

Citește în continuare