Urmărește-ne în Social Media

Architects - Black Lungs

Trupa Architects a lansat prima piesă rock alternativ a iernii, "Black Lungs". Cu un sound mai dur decât ultimele 2 release-uri, artiştii ne propun şi un videoclip întunecat, pe măsură versurilor piesei. Dacă trupa Korn a cântat în vârtejul unei furtuni, aceşti muzicieni par a cânta într-o furtună de cenuşă. Clipul se urmăreşte în articol.

Între apariţii de spectre ca în jocul "Silent Hill" şi o pădure înspăimântătoare, videoclipul "Black Lungs" îi va încânta pe esteţii horror-thriller. Architects au lansat pe 2 decembrie acest nou single de pe viitorul album, "For Those That Wish To Exist". LP-ul va debuta pe 26 februarie 2021 şi a fost deja prefaţat de un prim single în octombrie, "Animals". Acesta este al nouălea disc de studio al formaţiei britanice metalcore. Va sosi anul viitor prin casele de discri UNFD şi Epitaph Records.

A fost produs de către Dan Searle şi Josh Middleton. "Black Lungs" combină atât secţiuni de cântat "curat", cât şi un breakdown foarte fioros spre final. În ultimele secunde ale melodiei se strecoară şi neaşteptate acorduri de vioară, iar spectrele de copii devin tot mai vizibile în videoclip. Ca în orice producţie horror care se respectă eşti lăsat cu întrebarea "oare nu erau cu toţii deja morţi?" atunci când se termină clipul oficial.

Noul album include 15 track-uri noi şi abordează teme precum distrugerea lentă a planetei. Formaţia nu e la primele creaţii muzicale pe această tematică, în trecut atacând vânătoarea de balene, vulpi şi poluarea fără noimă practicată de rasa umană. Discul din 2021 e undeva la graniţa dintre defetism şi entuziasm moderat că există loc de schimbare a atitudinii distrugătoare a omului. Incertitudinea globală din 2020 este principala inspiraţie pentru aceste piese noi.

Pentru a promova lansarea LP-ului, trupa Architects a susţinut pe 21 noiembrie un concert transmis live de la Royal Albert Hall în Londra. Difuzarea sa globală s-a realizat prin serviciul de streaming Veeps. Alte două melodii noi de pe album s-au auzit pe live, "Discourse Is Dead", cea mai dură şi mai aproape de metalcore pur şi "Dead Butterflies", care e mai atmosferică şi cu un sound de stadium rock. Ultimele single-uri lansate de formaţie au fost "Modern Mistery" în 2018 şi "Hereafter", în acelaşi an.

Ele veneau după moartea chitaristului şi compozitorului Tom Searle, membru de bază al trupei.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Trupa britanică Architects a lansat piesa "Meteor" - AUDIO

Trupa britanică metalcore Architects continuă migraţia spre un nou stil muzical, odată cu lansarea single-ului "Meteor". Acesta este al patrulea single de pe viitorul album al trupei, aşteptat să debuteze pe 26 februarie. Se numeşte "For Those Who Wish to Exist" şi avem detalii despre LP, dar şi direcţia grupului în articol.

Publicat

pe

Coperta single Architects Meteor
Coperta single Architects Meteor │ FOTO: Architects

Fanii Architects au remarcat încă de la piesa din octombrie 2020 "Animals" că britanicii au schimbat puţin registrul. Schimbarea a continuat pe track-ul "Black Lungs", cu un videoclip înţesat de fantome şi melancolie. Apoi în 2021 la final de ianuarie am ascultat "Dead Butterflies", pe care era clar că aveam să auzim mai mult cântat curat decât growl pe noul disc. Acum îl avem şi pe "Meteor", lipsit de voci guturale şi cu mult sunet electronic, anticipând albumul nou de pe 26 februarie.

Chiar dacă vocea s-a domolit, instrumentalul rămâne inventiv, creativ şi destul de metal. Percuţia are destul zvâc încât să încânte fanii care îşi doresc să revină stilul trupei pre-2016. Noul single a avut premiera pe BBC Radio 1 pe 8 februarie şi are versuri despre dezastre şi meteoriţi, sentimentul că e pe cale să se producă mereu ceva dezastruos. Solistul Architects, Sam Carter a scris următoarele pe Twitter imediat după lansare:

Vă mulţumesc pentru toate comentariile pozitive despre "Meteor". Sincer înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am forţat limitele creative pe acest album şi ador să vă văd conectaţi cu single-urile atât de mult.

"For Those That Wish to Exist" este primul album al formaţiei din 2018 încoace ("Holy Hell") şi include colaborări cu Simon Neil de la Biffy Clyro şi Mike Kerr de la Royal Blood. Apare şi Winston McCall de la Parkway Drive pe o piesă. În noiembrie 2020 Architects a ţinut un concert special la Royal Albert Hall în Londra, fără public, dar transmis prin livestream. S-au auzit piese ca "Nihilist" şi "Doomsday". Din acel concert au fost extrase filmări integrate în cel mai nou videoclip al formaţiei, "Dead Butterflies".

Viitorul disc are 15 piese şi a fost produs chiar de trupă. Este un material care reflectă asupra a ceea ce însemna să exişti şi asupra condiţiei umane. Vom auzi un sound mai degrabă electronic şi orchestral şi mai puţin metalcore.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4