Urmărește-ne în Social Media

Architects - Dead Butterflies

Architects a lansat videoclipul piesei "Dead Butterflies", care oferă un vizual single-ului de pe noul album al britanicilor. Este o piesă inedită pentru formaţie, pentru că apare o voce mai curată a solistului, o porţiune orchestrală şi o chitară melancolică spre final. Puteţi viziona clipul în articol.

"Dead Butterflies" este al treilea single de pe viitorul album Architects, "For Those Who Wish to Exist". LP-ul va debuta pe 26 februarie 2021 şi a fost prefaţat până acum de single-urile "Black Lungs" şi "Animals". Totuşi acest track nou este cel care cimentează noua abordare muzicală a trupei. Piesa începe şi se termină cu o porţiune orchestrală, iar la minutul 2:20 se aude o superbă chitară melancolică cu flanger, care s-ar simţi ca acasă şi pe o piesă gothic metal.

Videoclipul este unul alb-negru, incluzând cadre de la concertul din Royal Albert Hall al formaţiei din timpul pandemiei. Muzicienii apar cântând pe o scenă înconjurată de proiecţii abstracte, iar cadrele sunt alternate cu fluturi care plutesc între două universuri şi realităţi, gravitând în jurul dungilor de lumină.

Suntem departe de metalcore-ul ecologist de acum jumătate de deceniu, dar britanicii s-au reinventat, iar comentariile de pe YouTube par să fie apreciative. Artiştii au crescut drept compozitori şi creatori de versuri, dar sound-ul s-a îndepărtat de rădăcinile punk şi metal. Direcţia fresh a început de acum 2 albume. Ultimul LP al trupei a fost "Holy Hell" din 2018, sosit după moartea şocantă a chitaristului şi cofondatorului Tom Searle din 2016. Fratele geamăn al artistului, toboşarul Architects Dan Searle a descris noul album astfel:

Acest album reprezintă viziunea mea asupra inabilităţii de a schimba modul de viaţă încât să susţină rasa umană şi să salveze planeta. Am vrut să ne uităm în oglindă şi să ne punem întrebarea: ce vom face NOI? Faţă de arătatul cu degetul spre politicieni, care se practică. Schimbarea începe la nivel personal.

Lumea a dezvoltat o cultură de a dori ca altcineva să îţi rezolve problemele, când trebuie ca tu să îţi asumi răspunderea. Trebuie să înceapă acolo.

Întregul interviu se găseşte la NME. Viitorul LP are 15 piese şi include colaborări cu Winston McCall de la Parkway Drive, cu Mike Kerr de la Royal Blood şi Simon Neil de la Biffy Clyro.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Trupa britanică Architects a lansat piesa "Meteor" - AUDIO

Trupa britanică metalcore Architects continuă migraţia spre un nou stil muzical, odată cu lansarea single-ului "Meteor". Acesta este al patrulea single de pe viitorul album al trupei, aşteptat să debuteze pe 26 februarie. Se numeşte "For Those Who Wish to Exist" şi avem detalii despre LP, dar şi direcţia grupului în articol.

Publicat

pe

Coperta single Architects Meteor
Coperta single Architects Meteor │ FOTO: Architects

Fanii Architects au remarcat încă de la piesa din octombrie 2020 "Animals" că britanicii au schimbat puţin registrul. Schimbarea a continuat pe track-ul "Black Lungs", cu un videoclip înţesat de fantome şi melancolie. Apoi în 2021 la final de ianuarie am ascultat "Dead Butterflies", pe care era clar că aveam să auzim mai mult cântat curat decât growl pe noul disc. Acum îl avem şi pe "Meteor", lipsit de voci guturale şi cu mult sunet electronic, anticipând albumul nou de pe 26 februarie.

Chiar dacă vocea s-a domolit, instrumentalul rămâne inventiv, creativ şi destul de metal. Percuţia are destul zvâc încât să încânte fanii care îşi doresc să revină stilul trupei pre-2016. Noul single a avut premiera pe BBC Radio 1 pe 8 februarie şi are versuri despre dezastre şi meteoriţi, sentimentul că e pe cale să se producă mereu ceva dezastruos. Solistul Architects, Sam Carter a scris următoarele pe Twitter imediat după lansare:

Vă mulţumesc pentru toate comentariile pozitive despre "Meteor". Sincer înseamnă foarte mult pentru noi. Ne-am forţat limitele creative pe acest album şi ador să vă văd conectaţi cu single-urile atât de mult.

"For Those That Wish to Exist" este primul album al formaţiei din 2018 încoace ("Holy Hell") şi include colaborări cu Simon Neil de la Biffy Clyro şi Mike Kerr de la Royal Blood. Apare şi Winston McCall de la Parkway Drive pe o piesă. În noiembrie 2020 Architects a ţinut un concert special la Royal Albert Hall în Londra, fără public, dar transmis prin livestream. S-au auzit piese ca "Nihilist" şi "Doomsday". Din acel concert au fost extrase filmări integrate în cel mai nou videoclip al formaţiei, "Dead Butterflies".

Viitorul disc are 15 piese şi a fost produs chiar de trupă. Este un material care reflectă asupra a ceea ce însemna să exişti şi asupra condiţiei umane. Vom auzi un sound mai degrabă electronic şi orchestral şi mai puţin metalcore.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4