Urmărește-ne în Social Media

Architects - Dead Butterflies

Architects a lansat videoclipul piesei "Dead Butterflies", care oferă un vizual single-ului de pe noul album al britanicilor. Este o piesă inedită pentru formaţie, pentru că apare o voce mai curată a solistului, o porţiune orchestrală şi o chitară melancolică spre final. Puteţi viziona clipul în articol.

"Dead Butterflies" este al treilea single de pe viitorul album Architects, "For Those Who Wish to Exist". LP-ul va debuta pe 26 februarie 2021 şi a fost prefaţat până acum de single-urile "Black Lungs" şi "Animals". Totuşi acest track nou este cel care cimentează noua abordare muzicală a trupei. Piesa începe şi se termină cu o porţiune orchestrală, iar la minutul 2:20 se aude o superbă chitară melancolică cu flanger, care s-ar simţi ca acasă şi pe o piesă gothic metal.

Videoclipul este unul alb-negru, incluzând cadre de la concertul din Royal Albert Hall al formaţiei din timpul pandemiei. Muzicienii apar cântând pe o scenă înconjurată de proiecţii abstracte, iar cadrele sunt alternate cu fluturi care plutesc între două universuri şi realităţi, gravitând în jurul dungilor de lumină.

Suntem departe de metalcore-ul ecologist de acum jumătate de deceniu, dar britanicii s-au reinventat, iar comentariile de pe YouTube par să fie apreciative. Artiştii au crescut drept compozitori şi creatori de versuri, dar sound-ul s-a îndepărtat de rădăcinile punk şi metal. Direcţia fresh a început de acum 2 albume. Ultimul LP al trupei a fost "Holy Hell" din 2018, sosit după moartea şocantă a chitaristului şi cofondatorului Tom Searle din 2016. Fratele geamăn al artistului, toboşarul Architects Dan Searle a descris noul album astfel:

Acest album reprezintă viziunea mea asupra inabilităţii de a schimba modul de viaţă încât să susţină rasa umană şi să salveze planeta. Am vrut să ne uităm în oglindă şi să ne punem întrebarea: ce vom face NOI? Faţă de arătatul cu degetul spre politicieni, care se practică. Schimbarea începe la nivel personal.

Lumea a dezvoltat o cultură de a dori ca altcineva să îţi rezolve problemele, când trebuie ca tu să îţi asumi răspunderea. Trebuie să înceapă acolo.

Întregul interviu se găseşte la NME. Viitorul LP are 15 piese şi include colaborări cu Winston McCall de la Parkway Drive, cu Mike Kerr de la Royal Blood şi Simon Neil de la Biffy Clyro.

Comentarii

Muzică nouă

Architects a lansat piesa "Curse", cu uşoare influenţe Bring Me the Horizon

Architects pare a trece printr-o schimbare de sunet, odată cu lansarea piesei "Curse", care tocmai a văzut lumina zilei. E un track care aminteşte pe alocuri de Bring Me the Horizon, ceea ce nu e chiar o coincidenţă, pentru că grupul a colaborat cu Jordan Fish, clăpar şi producător BMTH.

Publicat

pe

Coperta single Architects Curse
Coperta single Architects Curse │ FOTO: Architects

Melodia e în egală măsură agresivă şi prietenoasă cu radio-ul, prin prisma refrenului cântat curat şi melancolic. "Curse" include o voce de growl puternică a solistului Sam Carter, dar şi tobe şi chitară în rafală. Plus un mixaj specific rock-ului alternativ din anii 2010. De producţie s-a ocupat Jordan Fish, colaborator al celor de la Bring Me the Horizon, iar piesa a debutat prin casa de discuri Epitaph Records. Avem parte şi de un bridge intens, dar şi un breakdown foarte agresiv, chiar şi după standardele Architects.

Pe lângă single, trupa a anunţat şi o a doua etapă a unui turneu nord american. Acesta nu e primul single lansat de formaţia metalcore britanică în ultima vreme, deoarece cu câteva luni în urmă a debutat "Seeing Red", lăudat de publicaţii ca Metal Injection, Alternative Press şi Loudwire. Include până şi trademark-ul metalcore, acel "blergh" pe care îl auzim la voce uneori.

Şi fanii au primit bine acel track, care a strâns peste 23 de milioane de stream-uri la nivel global şi peste un milion de streampuri pe săptămână de la debutul din decembrie 2023. "Seeing Red" a fost prima melodie de la Architects după albumul din 2022, "The Classic Symptons Of a Broken Spirit", care a urcat până pe locul 1 în topul UK Rock & Metal Albums.

Architects pleacă în prima etapă din turneul american alături de Of Mice & Men şi While She Sleeps. În a doua etapă va urca pe scenă alături de We Came As Romans şi Brutus. Au fost nişte ani foarte ocupaţi pentru grupul britanic, care în afară de albumul din 2022 a mai lansat unul în 2021, "For Those That Wish to Exist".

Formaţia împlineşte în 2024 20 de ani de carieră şi a abordat genuri că metalcore, post hardcore, metal alternativ şi chiar mathcore la începuturile sale. A cântat la Rockstad Extreme Fest 2023, la Râşnov.

Citește în continuare