Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

The Rasmus prezintă piesa pentru Eurovision 2022, "Jezebel" - VIDEO

Formaţia finlandeză The Rasmus a lansat pe 17 ianuarie 2022 piesa "Jezebel", pe care a înscris-o în preselecţia pentru Eurovision Song Contest 2022. Va trebui să treacă întâi de etapele de calificare din Finlanda. Noul track se ascultă în articol, unde aflăm ce trebuie să facă grupul pentru a ajunge la Torino.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Jezebel
Videoclip The Rasmus Jezebel │ FOTO: The Rasmus

"Jezebel" este clasica melodie despre "femeia care te-a rănit şi a plecat" şi combină rock-ul alternativ cu pop-ul catchy. Include şi un solo pe la mijloc, iar vocea lui Lauri a rămas neschimbată la ani buni de la "In The Shadows". Abundenţa de elemente 3D grafice galbene îi conferă o identitate aparte clipului, ca un soi de proiecţie pe un panou ce umple acoperişurile unui oraş futurist.

Acest single a fost compus şi produs alături de colaboratorul Desmond Child, care a mai lucrat cu The Rasmus în trecut. El are în CV şi proiecte alături de KISS şi Aerosmith. Melodia va fi interpretată live pe 26 februarie în cadrul finalei televizate a preselecţiei finlandeze pentru Eurovision 2022. Competiţia se numeşte "Uuden Musiikin Kilpailu" (UMK), iar un juriu, alături de public va alege piesa care va reprezenta Finlanda în concursul european anual.

Iată cum a descris trupa piesa "Jezebel":

"Jezebel" este un omagiu, un tribut pentru femeile puternice ale momentului, care îşi asumă corpurile lor, care îşi cunosc senzualitatea, sexualitatea şi care sunt hotărâte să fie egale.

La începutul lui 2022, formaţia s-a despărţit de chitaristul şi fondatorul Pauli Rantasalmi, care a părăsit grupul. Muzicianul a fost înlocuit de Emilia "Emppu" Suhonen, care a declarat că a primit oferta de a se alătura trupei din toamna trecută. The Rasmus a lansat ultimul album, "Dark Matters" în 2017, virând şi mai mult spre pop. Optimismul şi sunetul vesel al acestui LP este asociat cu faptul că solistul Lauri s-a mutat în însoritul Los Angeles. Combina electropop cu rock electronic.

După victoria celor de la Maneskin la Eurovision 2021, ediţia din 2022 se va ţine la Torino. Finala are loc pe 14 mai. În România ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rasmus colaborează cu câştigătorul Eurovision pe piesa "In The Shadows of Ukraine"

The Rasmus tocmai a lansat un nou single, o colaborare cu Kalush Orchestra din Ucraina, trupa câştigătoare a Eurovision 2022. Se numeşte "In The Shadows of Ukraine" şi este o melodie cu mesaj anti război.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine
Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine │ FOTO: Kalush Orchestra

De fapt "In The Shadows of Ukraine" este o reinterpretare a celei mai celebre piese The Rasmus, "In The Shadows", care are aproape 20 de ani vechime. Track-ul primeşte un beat electronic, mai de club, plus elemente folclorice furnizate de către Kalush Orchestra.

Acesta este primul single lansat de formaţia ucrainiană de la "Stefania", cu care au câştigat Eurovision 2022 în luna mai. Instrumentul care se aude în melodie se numeşte telenka şi este un instrument de suflat tradiţional din Ucraina. Auzim şi un chorus puternic, iar Oleg Psiuk ne oferă o doză de rap tipic slav.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 şi a făcut o impresie bună, cu un solist Lauri Ylonen la bustul gol şi plin de energie pe scenă, interpretând piesa "Jezebel". The Rasmus şi Kalush Orchestra s-au cunoscut în culisele concursului muzical organizat în Torino şi au început o relaţie creativă. În plus trupele au cântat pe străzile torineze într-un număr muzical live ad hoc.

Pe atunci "Jezebel" primea un aport folcloric, cu fluier şi un chorus în ucrainiană. Cât despre single-ul colaborativ, el a primit un videoclip alb-negru regizat de Leonid Kolosovky şi plin de referinţe la istoria Ucrainei şi ceea ce simt ucrainienii în ziua de azi, în timpul conflictului cu Rusia.

The Rasmus pornea la drum în 1994, dar intra în mainsteam de abia la începutul anilor 2000. Era o perioadă în 2002-2004 când orice copertă de revista Coolgirl sau Bravo îl avea pe solistul Lauri Ylonen pe copertă. Acum grupul are la activ 10 albume, cel mai recent fiind "Rose" lansat chiar în 2022. Lauri a părăsit Finlanda şi locuieşte în Hawaii, iar soarele şi optimismul a început să se reflecte în muzica sa.

Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie în oraşul Liverpool, iar recent am aflat că tot mai multe ţări se retrag din competiţie, pe care nu o pot susţine financiar.

Citește în continuare

Trending