Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus - Rise

Proaspăt întorşi de la Eurovision 2022 cei din trupa The Rasmus tocmai au scos un single nou, "Rise". El nu vine singur, ci cu promisiunea unui nou album, care va debuta în 2022. Piesa nouă a fost compusă şi produsă alături de Desmond Child, iar clipul e centrat pe reprezentaţia înlănţuită a artiştilor.

Într-un fel clipul "Rise" aminteşte de prestaţia The Rasmus de la Eurovision 2022, artiştii cântând foarte aproape unul de altul. Solistul Lauri Ylonen nu se fereşte să îşi arate din plin fizicul, care îl făcea acum 20 de ani să fie pe coperta multor reviste citite de adolescenţi. Piesa alternează între baladă suavă şi imn pop-rock alternativ, care devine catchy după 2-3 ascultări.

Avem şi un solo foarte savuros pe la minutul 2:15, iar apoi ai pentru o secundă senzaţia că începe o piesă complet nouă. Mai sunt şi floricele orchestrale care se aud dacă asculţi cu atenţie single-ul. Solistul Lauri Ylonen a explicat astfel mesajul acestui track:

"Rise" este despre lupta contra depresiei. COVID a fost ultima picătură pentru mulţi oameni care aveau probleme de sănătate mentală, inclusiv pentru mine. În videoclip dansatorii care cântă la "rădăcini" reprezintă forţele răului şi care încearcă să ne tragă în subteran. Totuşi piesa are un mesaj pozitiv şi anume de a nu renunţa la ceva oricât de rău te tratează viaţa.

Noul album The Rasmus este intitulat de asemenea "Rise" şi va fi lansat pe 23 septembrie 2022 prin Playground Music. Este produs de Desmond Child şi Joshua şi va include şi track-uri alături de fostul chitarist Pauli Rantasalmi, dar şi alături de chitaristul cel nou, Emilia "Emppu" Suhonen. The Rasmus are în plan o apariţie la un concert caritabil, "Desmon Child Rocks the Parthenon", la Odeon Herodes Atticus, în Grecia, pe 27 iunie. Mai apar pe scenă şi Alice Cooper şi Bonnie Tyler.

Concertul are ca mesaj reunificarea sculpturilor Partenonului. Pentru The Rasmus urmează apariţia la o serie de festivaluri ale verii şi apoi un turneu european în octombrie/noiembrie, în care speram să apară şi numele României.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 prin piesa "Jezebel" şi în ultimul an ne-a oferit şi o nouă colaborare cu Apocalyptica.

Comentarii