Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus - Rise

Proaspăt întorşi de la Eurovision 2022 cei din trupa The Rasmus tocmai au scos un single nou, "Rise". El nu vine singur, ci cu promisiunea unui nou album, care va debuta în 2022. Piesa nouă a fost compusă şi produsă alături de Desmond Child, iar clipul e centrat pe reprezentaţia înlănţuită a artiştilor.

Într-un fel clipul "Rise" aminteşte de prestaţia The Rasmus de la Eurovision 2022, artiştii cântând foarte aproape unul de altul. Solistul Lauri Ylonen nu se fereşte să îşi arate din plin fizicul, care îl făcea acum 20 de ani să fie pe coperta multor reviste citite de adolescenţi. Piesa alternează între baladă suavă şi imn pop-rock alternativ, care devine catchy după 2-3 ascultări.

Avem şi un solo foarte savuros pe la minutul 2:15, iar apoi ai pentru o secundă senzaţia că începe o piesă complet nouă. Mai sunt şi floricele orchestrale care se aud dacă asculţi cu atenţie single-ul. Solistul Lauri Ylonen a explicat astfel mesajul acestui track:

"Rise" este despre lupta contra depresiei. COVID a fost ultima picătură pentru mulţi oameni care aveau probleme de sănătate mentală, inclusiv pentru mine. În videoclip dansatorii care cântă la "rădăcini" reprezintă forţele răului şi care încearcă să ne tragă în subteran. Totuşi piesa are un mesaj pozitiv şi anume de a nu renunţa la ceva oricât de rău te tratează viaţa.

Noul album The Rasmus este intitulat de asemenea "Rise" şi va fi lansat pe 23 septembrie 2022 prin Playground Music. Este produs de Desmond Child şi Joshua şi va include şi track-uri alături de fostul chitarist Pauli Rantasalmi, dar şi alături de chitaristul cel nou, Emilia "Emppu" Suhonen. The Rasmus are în plan o apariţie la un concert caritabil, "Desmon Child Rocks the Parthenon", la Odeon Herodes Atticus, în Grecia, pe 27 iunie. Mai apar pe scenă şi Alice Cooper şi Bonnie Tyler.

Concertul are ca mesaj reunificarea sculpturilor Partenonului. Pentru The Rasmus urmează apariţia la o serie de festivaluri ale verii şi apoi un turneu european în octombrie/noiembrie, în care speram să apară şi numele României.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 prin piesa "Jezebel" şi în ultimul an ne-a oferit şi o nouă colaborare cu Apocalyptica.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2022 - România e în semifinala 2; Cu ce țări concurează pentru un loc în finală

România va concura la Eurovision 2022 în cea de-a doua semifinală, programată pe 12 mai. În cadrul tragerii la sorți s-a decis și cum vor vota cele 5 țări plătitoare (big five), respectiv Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia.

Publicat

pe

România va urca pe scena Eurovision în cea de-a doua semifinală
România va urca pe scena Eurovision în cea de-a doua semifinală │ FOTO: Captură YouTube / Eurovision Song Contest

Ca în fiecare an, repartizarea țărilor participante la Eurovision pe semifinale se decide prin tragere la sorți. Ediția din 2022 nu face excepție, cele 36 de țări neplătitoare aflându-și ziua reprezentației scenice în urma unei trageri la sorți trasmise live, pentru o transparență deplină.

Evenimentul care a stabilit împărțirea țărilor pe semifinale avut loc astăzi, 25 ianuarie, la Torino, "capitala" Eurovision Song Contest 2022. În urma extragerii, România a fost repartizată în cea de-a doua parte a semifinalei 2. Țara noastră va concura, așadar, pe 12 mai, la aceeași dată urmând să urce pe scenă încă 17 țări. În prima semifinală, de pe 10 mai, concurează tot 18 țări.

Anul acesta sunt înscrise în competiție 41 de țări, însă cele 5 state plătitoare, cunoscute și sub denumirea The Big Five, nu sunt luate în calcul la repartiția pe semifinale, ele fiind calificate direct în finală. Votul lor va conta, totuși, în alegerea semifinalistelor. Franţa şi Italia vor vota în prima semifinală, iar Marea Britanie, Spania şi Germania, în a doua.

Eurovision 2022 - Repartiția țărilor pe semifinale: România concurează în semifinala 2, iar Republica Moldova în semifinala 1

Semifinala 1 are loc marți, 10 mai, iar semifinala 2 joi, 12 mai. Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior, de organizatori. Finlanda, care va concura în aceeași semifinală cu România, este reprezentată de trupa The Rasmus, cu piesa "Jezebel".

• Semifinala 1 (marți, 10 mai):

  • Prima parte: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos;
  • Partea a doua: Norvegia, Rusia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda, Grecia;

• Semifinala 2 (joi, 12 mai):

  • Prima parte: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;
  • Partea a doua: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Când va fi aleasă piesa României la Eurovision 2022

Piesa României la Eurovision 2022 va fi aleasă pe 5 martie, când va avea loc Finala Selecției Naționale. Evenimentul va fi transmis în direct la TVR.

46 de melodii s-au calificat în prima etapă a semifinalei, printre acestea numărându-se și "Doina" (Eugenia Nicolae și Cazanoi Brothers), "Ana" (Dora Gaitanovici) și "Running in Circles" (Outflow). În cea de-a doua etapă a semifinalei Selecției Naționale merg mai departe doar 20 de melodii (15 alese de juriu și 5 alese de public). Acestea vor beneficia de expunere într-un show TV, care va fi difuzat de TVR pe 12 februarie.

Echipa Eurovision România pregătește, în prezent, filmările celor 46 de piese, pentru ca la început de februarie publicul să îi poată vedea pe artiștii calificați interpretându-le live. Odată publicate versiunile live, se va deschide votul online, pe Facebook. Primii cinci din clasamentul votat de public vor merge mai departe în concurs, alături de cei 15 pe care îi vor alege jurații.

Despre Eurovision Song Contest 2022

Sub sloganul "The sound of beauty", Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie. Concursul va avea loc la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

The Rasmus prezintă piesa pentru Eurovision 2022, "Jezebel" - VIDEO

Formaţia finlandeză The Rasmus a lansat pe 17 ianuarie 2022 piesa "Jezebel", pe care a înscris-o în preselecţia pentru Eurovision Song Contest 2022. Va trebui să treacă întâi de etapele de calificare din Finlanda. Noul track se ascultă în articol, unde aflăm ce trebuie să facă grupul pentru a ajunge la Torino.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Jezebel
Videoclip The Rasmus Jezebel │ FOTO: The Rasmus

"Jezebel" este clasica melodie despre "femeia care te-a rănit şi a plecat" şi combină rock-ul alternativ cu pop-ul catchy. Include şi un solo pe la mijloc, iar vocea lui Lauri a rămas neschimbată la ani buni de la "In The Shadows". Abundenţa de elemente 3D grafice galbene îi conferă o identitate aparte clipului, ca un soi de proiecţie pe un panou ce umple acoperişurile unui oraş futurist.

Acest single a fost compus şi produs alături de colaboratorul Desmond Child, care a mai lucrat cu The Rasmus în trecut. El are în CV şi proiecte alături de KISS şi Aerosmith. Melodia va fi interpretată live pe 26 februarie în cadrul finalei televizate a preselecţiei finlandeze pentru Eurovision 2022. Competiţia se numeşte "Uuden Musiikin Kilpailu" (UMK), iar un juriu, alături de public va alege piesa care va reprezenta Finlanda în concursul european anual.

Iată cum a descris trupa piesa "Jezebel":

"Jezebel" este un omagiu, un tribut pentru femeile puternice ale momentului, care îşi asumă corpurile lor, care îşi cunosc senzualitatea, sexualitatea şi care sunt hotărâte să fie egale.

La începutul lui 2022, formaţia s-a despărţit de chitaristul şi fondatorul Pauli Rantasalmi, care a părăsit grupul. Muzicianul a fost înlocuit de Emilia "Emppu" Suhonen, care a declarat că a primit oferta de a se alătura trupei din toamna trecută. The Rasmus a lansat ultimul album, "Dark Matters" în 2017, virând şi mai mult spre pop. Optimismul şi sunetul vesel al acestui LP este asociat cu faptul că solistul Lauri s-a mutat în însoritul Los Angeles. Combina electropop cu rock electronic.

După victoria celor de la Maneskin la Eurovision 2021, ediţia din 2022 se va ţine la Torino. Finala are loc pe 14 mai. În România ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

The Rasmus s-a înscris în cursa Eurovision 2022, dorind să reprezinte Finlanda

Eurovision 2022 se anunţă a fi o competiţie mai încinsă ca oricând în 2022, între propunerea metalcore-ironică a Germaniei, Eskimo Callboy (deocamdată doar finalistă la preselecţie) şi combinaţia de manele cu rock a grupului E-na-na din România, tot finalistă în preselecţie. Mai nou îşi aruncă mănuşa în ring şi The Rasmus, care doreşte să reprezinte Finlanda la concurs cu noul single numit "Jezebel".

Publicat

pe

The Rasmus teaser participare Eurovision 2022
The Rasmus teaser participare Eurovision 2022 │ FOTO: The Rasmus Instagram www.instagram.com

Una dintre cele mai apreciate trupe din Finlanda, alături de Apocalyptica, Nightwish şi HIM, The Rasmus apărea în toate revistele de adolescenţi prin anii 2002-2004. Hitul "In The Shadows" a făcut grupul o senzaţie globală, iar pe solistul Lauri un sex simbol. Şi penele de corb purtate în păr au devenit "a thing" tot datorită lui. The Rasmus a promis că va lansa pe 17 ianuarie 2022 o piesă numită "Jezebel", cu care se înscrie în preselecţia finlandeză pentru Eurovision 2022.

Formaţia va interpreta melodia live pe 26 februarie încercând să ocupe locul întâi în show-ul televizat care va alege reprezentantul ţării nordice. Odată cu acest anunţ vine şi unul ceva mai trist: fondatorul trupei şi chitaristul Pauli Rantasalmi a părăsit The Rasmus. Finlandezii sunt deosebit de interesaţi de Eurovision în acest an, după ce formaţia nu metal Blind Channel a participat la Eurovision 2021 cu piesa "Dark Side", după ce câştigase preselecţia finlandeză cu cel mai mare scor din istorie.

La Eurovision 2021 a terminat pe locul 6 cu 301 puncte. Acesta clasare onorabilă a amintit de uriaşul succes al finlandezilor Lordi, care au câştigat Eurovision în 2006. Finlanda e printre puţinele ţări care mai trimite trupe rock, metal ceva mai dur la competiţie.

The Rasmus a lansat în 2021 colaborarea cu Apocalyptica "Venomous Moon", dar şi single-ul "Bones", care se va regăsi pe al zecelea LP al trupei. Ultimul LP a debutat în 2017, sub numele de "Dark Matters". Sound-ul e ceva mai vesel acum şi mai apropiat de pop, poate influenţat de mutarea lui Lauri în Los Angeles-ul cel însorit cu ani în urmă.

The Rasmus se înfiinţa în 1994 în Helsinki şi a abordat genuri muzicale precum rock alternativ, hard rock, metal alternativ şi gothic rock. Grupul a lansat un total de 20 de videoclipuri (7), iar majoritatea au provenit de pe LP-ul "Dead Letters". Primul clip al trupei a fost pentru piesa "Funky Jam" şi a apărut în 1996.

Citește în continuare