Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus - Rise

Proaspăt întorşi de la Eurovision 2022 cei din trupa The Rasmus tocmai au scos un single nou, "Rise". El nu vine singur, ci cu promisiunea unui nou album, care va debuta în 2022. Piesa nouă a fost compusă şi produsă alături de Desmond Child, iar clipul e centrat pe reprezentaţia înlănţuită a artiştilor.

Într-un fel clipul "Rise" aminteşte de prestaţia The Rasmus de la Eurovision 2022, artiştii cântând foarte aproape unul de altul. Solistul Lauri Ylonen nu se fereşte să îşi arate din plin fizicul, care îl făcea acum 20 de ani să fie pe coperta multor reviste citite de adolescenţi. Piesa alternează între baladă suavă şi imn pop-rock alternativ, care devine catchy după 2-3 ascultări.

Avem şi un solo foarte savuros pe la minutul 2:15, iar apoi ai pentru o secundă senzaţia că începe o piesă complet nouă. Mai sunt şi floricele orchestrale care se aud dacă asculţi cu atenţie single-ul. Solistul Lauri Ylonen a explicat astfel mesajul acestui track:

"Rise" este despre lupta contra depresiei. COVID a fost ultima picătură pentru mulţi oameni care aveau probleme de sănătate mentală, inclusiv pentru mine. În videoclip dansatorii care cântă la "rădăcini" reprezintă forţele răului şi care încearcă să ne tragă în subteran. Totuşi piesa are un mesaj pozitiv şi anume de a nu renunţa la ceva oricât de rău te tratează viaţa.

Noul album The Rasmus este intitulat de asemenea "Rise" şi va fi lansat pe 23 septembrie 2022 prin Playground Music. Este produs de Desmond Child şi Joshua şi va include şi track-uri alături de fostul chitarist Pauli Rantasalmi, dar şi alături de chitaristul cel nou, Emilia "Emppu" Suhonen. The Rasmus are în plan o apariţie la un concert caritabil, "Desmon Child Rocks the Parthenon", la Odeon Herodes Atticus, în Grecia, pe 27 iunie. Mai apar pe scenă şi Alice Cooper şi Bonnie Tyler.

Concertul are ca mesaj reunificarea sculpturilor Partenonului. Pentru The Rasmus urmează apariţia la o serie de festivaluri ale verii şi apoi un turneu european în octombrie/noiembrie, în care speram să apară şi numele României.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 prin piesa "Jezebel" şi în ultimul an ne-a oferit şi o nouă colaborare cu Apocalyptica.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Rasmus colaborează cu câştigătorul Eurovision pe piesa "In The Shadows of Ukraine"

The Rasmus tocmai a lansat un nou single, o colaborare cu Kalush Orchestra din Ucraina, trupa câştigătoare a Eurovision 2022. Se numeşte "In The Shadows of Ukraine" şi este o melodie cu mesaj anti război.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine
Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine │ FOTO: Kalush Orchestra

De fapt "In The Shadows of Ukraine" este o reinterpretare a celei mai celebre piese The Rasmus, "In The Shadows", care are aproape 20 de ani vechime. Track-ul primeşte un beat electronic, mai de club, plus elemente folclorice furnizate de către Kalush Orchestra.

Acesta este primul single lansat de formaţia ucrainiană de la "Stefania", cu care au câştigat Eurovision 2022 în luna mai. Instrumentul care se aude în melodie se numeşte telenka şi este un instrument de suflat tradiţional din Ucraina. Auzim şi un chorus puternic, iar Oleg Psiuk ne oferă o doză de rap tipic slav.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 şi a făcut o impresie bună, cu un solist Lauri Ylonen la bustul gol şi plin de energie pe scenă, interpretând piesa "Jezebel". The Rasmus şi Kalush Orchestra s-au cunoscut în culisele concursului muzical organizat în Torino şi au început o relaţie creativă. În plus trupele au cântat pe străzile torineze într-un număr muzical live ad hoc.

Pe atunci "Jezebel" primea un aport folcloric, cu fluier şi un chorus în ucrainiană. Cât despre single-ul colaborativ, el a primit un videoclip alb-negru regizat de Leonid Kolosovky şi plin de referinţe la istoria Ucrainei şi ceea ce simt ucrainienii în ziua de azi, în timpul conflictului cu Rusia.

The Rasmus pornea la drum în 1994, dar intra în mainsteam de abia la începutul anilor 2000. Era o perioadă în 2002-2004 când orice copertă de revista Coolgirl sau Bravo îl avea pe solistul Lauri Ylonen pe copertă. Acum grupul are la activ 10 albume, cel mai recent fiind "Rose" lansat chiar în 2022. Lauri a părăsit Finlanda şi locuieşte în Hawaii, iar soarele şi optimismul a început să se reflecte în muzica sa.

Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie în oraşul Liverpool, iar recent am aflat că tot mai multe ţări se retrag din competiţie, pe care nu o pot susţine financiar.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5