Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus - Live and Never Die

The Rasmus a lansat prima piesă de la participarea sa la Eurovision, "Live and Never Die". Este un track plin de optimism, care include vocalizele lui Lauri ca pe vremuri. Primeşte un videoclip care pare mai mult o colecţie de video-uri din arhiva personală a artiştilor.

"Live and Never Die" sună a ceva ce ar cânta Reamonn, iar acest release vine la pachet cu un nou album, "Rise". Astfel discografia finlandezilor ajunge la 10 titluri şi noul disc a sosit prin Playground Music. Clipul cel nou este compus din imagini de la concertele formaţiei, dar şi din perioada de relaxare. Avem filmări din culise, de la repetiţii şi de la ceea ce pare a fi un setup rustic al băieţilor, în vreme ce petrec timp cu cei dragi.

Îi vedem şi în plin având creativ, compunând piese noi şi auzim chiar şi un solo plăcut spre final. Această piesă este de astfel şi prima de pe noul album, iar Lauri Ylonen, solistul The Rasmus declară că "nu cred că am scris vreodată ceva cu atâtea cuvinte pozitive şi acorduri mari". E descris ca un single cu multă energie şi mişcare. Marele hit al formaţiei din 2022 este "Jezebel", cu care a şi participat la Eurovision 2022 şi care ulterior a primit şi un vidooclip.

The Rasmus a colaborat cu reputatul producător şi compozitor Desmond Child, cunoscut pentru colaborări cu KISS, Bon Jovi, Aerosmith. A cooptat şi un nou chitarist, pe Emilia "Emppu" Suhonen, urmând ca apoi să reprezinte Finlanda la Eurovision. Albumul "Rise" a avut nevoie de 3 ani de muncă pentru a fi terminat. Planul iniţial era de a îl înregistra în Eastbourne, Marea Britanie în 2020, dar COVID-ul a venit şi a schimbat totul.

Totul s-a făcut remote până la urmă, dar fără mare succes, iar frustrarea aproape a dus la destrămarea grupului, părăsit de altfel de chitarist. Acum The Rasmus se pregăteşte de un turneu european în această toamnă şi apoi de unul internaţional. "Rise" are 10 piese, printre care şi arhicunocuta "Jezebel", dar şi single-ul titular "Rise", care a sosit la început de vară.

Comentarii