Urmărește-ne în Social Media

The Rasmus - Live and Never Die

The Rasmus a lansat prima piesă de la participarea sa la Eurovision, "Live and Never Die". Este un track plin de optimism, care include vocalizele lui Lauri ca pe vremuri. Primeşte un videoclip care pare mai mult o colecţie de video-uri din arhiva personală a artiştilor.

"Live and Never Die" sună a ceva ce ar cânta Reamonn, iar acest release vine la pachet cu un nou album, "Rise". Astfel discografia finlandezilor ajunge la 10 titluri şi noul disc a sosit prin Playground Music. Clipul cel nou este compus din imagini de la concertele formaţiei, dar şi din perioada de relaxare. Avem filmări din culise, de la repetiţii şi de la ceea ce pare a fi un setup rustic al băieţilor, în vreme ce petrec timp cu cei dragi.

Îi vedem şi în plin având creativ, compunând piese noi şi auzim chiar şi un solo plăcut spre final. Această piesă este de astfel şi prima de pe noul album, iar Lauri Ylonen, solistul The Rasmus declară că "nu cred că am scris vreodată ceva cu atâtea cuvinte pozitive şi acorduri mari". E descris ca un single cu multă energie şi mişcare. Marele hit al formaţiei din 2022 este "Jezebel", cu care a şi participat la Eurovision 2022 şi care ulterior a primit şi un vidooclip.

The Rasmus a colaborat cu reputatul producător şi compozitor Desmond Child, cunoscut pentru colaborări cu KISS, Bon Jovi, Aerosmith. A cooptat şi un nou chitarist, pe Emilia "Emppu" Suhonen, urmând ca apoi să reprezinte Finlanda la Eurovision. Albumul "Rise" a avut nevoie de 3 ani de muncă pentru a fi terminat. Planul iniţial era de a îl înregistra în Eastbourne, Marea Britanie în 2020, dar COVID-ul a venit şi a schimbat totul.

Totul s-a făcut remote până la urmă, dar fără mare succes, iar frustrarea aproape a dus la destrămarea grupului, părăsit de altfel de chitarist. Acum The Rasmus se pregăteşte de un turneu european în această toamnă şi apoi de unul internaţional. "Rise" are 10 piese, printre care şi arhicunocuta "Jezebel", dar şi single-ul titular "Rise", care a sosit la început de vară.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Rasmus colaborează cu câştigătorul Eurovision pe piesa "In The Shadows of Ukraine"

The Rasmus tocmai a lansat un nou single, o colaborare cu Kalush Orchestra din Ucraina, trupa câştigătoare a Eurovision 2022. Se numeşte "In The Shadows of Ukraine" şi este o melodie cu mesaj anti război.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine
Videoclip The Rasmus Kalush Orchestra In The Shadows of Ukraine │ FOTO: Kalush Orchestra

De fapt "In The Shadows of Ukraine" este o reinterpretare a celei mai celebre piese The Rasmus, "In The Shadows", care are aproape 20 de ani vechime. Track-ul primeşte un beat electronic, mai de club, plus elemente folclorice furnizate de către Kalush Orchestra.

Acesta este primul single lansat de formaţia ucrainiană de la "Stefania", cu care au câştigat Eurovision 2022 în luna mai. Instrumentul care se aude în melodie se numeşte telenka şi este un instrument de suflat tradiţional din Ucraina. Auzim şi un chorus puternic, iar Oleg Psiuk ne oferă o doză de rap tipic slav.

The Rasmus a reprezentat Finlanda la Eurovision 2022 şi a făcut o impresie bună, cu un solist Lauri Ylonen la bustul gol şi plin de energie pe scenă, interpretând piesa "Jezebel". The Rasmus şi Kalush Orchestra s-au cunoscut în culisele concursului muzical organizat în Torino şi au început o relaţie creativă. În plus trupele au cântat pe străzile torineze într-un număr muzical live ad hoc.

Pe atunci "Jezebel" primea un aport folcloric, cu fluier şi un chorus în ucrainiană. Cât despre single-ul colaborativ, el a primit un videoclip alb-negru regizat de Leonid Kolosovky şi plin de referinţe la istoria Ucrainei şi ceea ce simt ucrainienii în ziua de azi, în timpul conflictului cu Rusia.

The Rasmus pornea la drum în 1994, dar intra în mainsteam de abia la începutul anilor 2000. Era o perioadă în 2002-2004 când orice copertă de revista Coolgirl sau Bravo îl avea pe solistul Lauri Ylonen pe copertă. Acum grupul are la activ 10 albume, cel mai recent fiind "Rose" lansat chiar în 2022. Lauri a părăsit Finlanda şi locuieşte în Hawaii, iar soarele şi optimismul a început să se reflecte în muzica sa.

Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie în oraşul Liverpool, iar recent am aflat că tot mai multe ţări se retrag din competiţie, pe care nu o pot susţine financiar.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1