Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

The Rasmus s-a înscris în cursa Eurovision 2022, dorind să reprezinte Finlanda

Eurovision 2022 se anunţă a fi o competiţie mai încinsă ca oricând în 2022, între propunerea metalcore-ironică a Germaniei, Eskimo Callboy (deocamdată doar finalistă la preselecţie) şi combinaţia de manele cu rock a grupului E-na-na din România, tot finalistă în preselecţie. Mai nou îşi aruncă mănuşa în ring şi The Rasmus, care doreşte să reprezinte Finlanda la concurs cu noul single numit "Jezebel".

Publicat

pe

The Rasmus teaser participare Eurovision 2022
The Rasmus teaser participare Eurovision 2022 │ FOTO: The Rasmus Instagram www.instagram.com

Una dintre cele mai apreciate trupe din Finlanda, alături de Apocalyptica, Nightwish şi HIM, The Rasmus apărea în toate revistele de adolescenţi prin anii 2002-2004. Hitul "In The Shadows" a făcut grupul o senzaţie globală, iar pe solistul Lauri un sex simbol. Şi penele de corb purtate în păr au devenit "a thing" tot datorită lui. The Rasmus a promis că va lansa pe 17 ianuarie 2022 o piesă numită "Jezebel", cu care se înscrie în preselecţia finlandeză pentru Eurovision 2022.

Formaţia va interpreta melodia live pe 26 februarie încercând să ocupe locul întâi în show-ul televizat care va alege reprezentantul ţării nordice. Odată cu acest anunţ vine şi unul ceva mai trist: fondatorul trupei şi chitaristul Pauli Rantasalmi a părăsit The Rasmus. Finlandezii sunt deosebit de interesaţi de Eurovision în acest an, după ce formaţia nu metal Blind Channel a participat la Eurovision 2021 cu piesa "Dark Side", după ce câştigase preselecţia finlandeză cu cel mai mare scor din istorie.

La Eurovision 2021 a terminat pe locul 6 cu 301 puncte. Acesta clasare onorabilă a amintit de uriaşul succes al finlandezilor Lordi, care au câştigat Eurovision în 2006. Finlanda e printre puţinele ţări care mai trimite trupe rock, metal ceva mai dur la competiţie.

The Rasmus a lansat în 2021 colaborarea cu Apocalyptica "Venomous Moon", dar şi single-ul "Bones", care se va regăsi pe al zecelea LP al trupei. Ultimul LP a debutat în 2017, sub numele de "Dark Matters". Sound-ul e ceva mai vesel acum şi mai apropiat de pop, poate influenţat de mutarea lui Lauri în Los Angeles-ul cel însorit cu ani în urmă.

The Rasmus se înfiinţa în 1994 în Helsinki şi a abordat genuri muzicale precum rock alternativ, hard rock, metal alternativ şi gothic rock. Grupul a lansat un total de 20 de videoclipuri (7), iar majoritatea au provenit de pe LP-ul "Dead Letters". Primul clip al trupei a fost pentru piesa "Funky Jam" şi a apărut în 1996.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

The Rasmus prezintă piesa pentru Eurovision 2022, "Jezebel" - VIDEO

Formaţia finlandeză The Rasmus a lansat pe 17 ianuarie 2022 piesa "Jezebel", pe care a înscris-o în preselecţia pentru Eurovision Song Contest 2022. Va trebui să treacă întâi de etapele de calificare din Finlanda. Noul track se ascultă în articol, unde aflăm ce trebuie să facă grupul pentru a ajunge la Torino.

Publicat

pe

Videoclip The Rasmus Jezebel
Videoclip The Rasmus Jezebel │ FOTO: The Rasmus

"Jezebel" este clasica melodie despre "femeia care te-a rănit şi a plecat" şi combină rock-ul alternativ cu pop-ul catchy. Include şi un solo pe la mijloc, iar vocea lui Lauri a rămas neschimbată la ani buni de la "In The Shadows". Abundenţa de elemente 3D grafice galbene îi conferă o identitate aparte clipului, ca un soi de proiecţie pe un panou ce umple acoperişurile unui oraş futurist.

Acest single a fost compus şi produs alături de colaboratorul Desmond Child, care a mai lucrat cu The Rasmus în trecut. El are în CV şi proiecte alături de KISS şi Aerosmith. Melodia va fi interpretată live pe 26 februarie în cadrul finalei televizate a preselecţiei finlandeze pentru Eurovision 2022. Competiţia se numeşte "Uuden Musiikin Kilpailu" (UMK), iar un juriu, alături de public va alege piesa care va reprezenta Finlanda în concursul european anual.

Iată cum a descris trupa piesa "Jezebel":

"Jezebel" este un omagiu, un tribut pentru femeile puternice ale momentului, care îşi asumă corpurile lor, care îşi cunosc senzualitatea, sexualitatea şi care sunt hotărâte să fie egale.

La începutul lui 2022, formaţia s-a despărţit de chitaristul şi fondatorul Pauli Rantasalmi, care a părăsit grupul. Muzicianul a fost înlocuit de Emilia "Emppu" Suhonen, care a declarat că a primit oferta de a se alătura trupei din toamna trecută. The Rasmus a lansat ultimul album, "Dark Matters" în 2017, virând şi mai mult spre pop. Optimismul şi sunetul vesel al acestui LP este asociat cu faptul că solistul Lauri s-a mutat în însoritul Los Angeles. Combina electropop cu rock electronic.

După victoria celor de la Maneskin la Eurovision 2021, ediţia din 2022 se va ţine la Torino. Finala are loc pe 14 mai. În România ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending