Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Imagine Dragons a lansat albumul "Mercury - Act 1", un disc depresiv, sensibil

Imagine Dragons e o trupă cunoscută mai degrabă pentru piese dansabile pop rock, dar în 2021 a decis să lanseze un album plin de balade sensibile. Se numeşte "Mercury - Act 1" şi a sosit pe 3 septembrie 2021. Primim 42 de minute de muzică sub forma a 13 piese, disponibile acum pe reţelele de streaming.

Publicat

pe

Coperta album Imagine Dragons Mercury Act 1
Coperta album Imagine Dragons Mercury Act 1 │ FOTO: Imagine Dragons

"Mercury - Act 1" este al cincilea album de studio Imagine Dragons şi a fost lansat prin casele de discuri Kidinakorner şi Interscope Records. Parcursul spre această lansare a fost sinuos. Înregistrările au fost începute în 2018 şi s-au întins pe parcursul anilor 2019, 2020 şi 2021. Imediat după încheierea turneului Evolve World Tour din 2018 trupa a lansat albumul "Origins" în noiembrie, alegând să nu plece în turneu de promovare, ci să intre într-o vacanţă.

Din cei 3 ani de tăcere şi emoţii s-a născut noul disc, anunţat pe 30 iunie 2021. Solistul Dan Reynolds a explicat astfel împărţirea acestui LP în două acte:

Mi-am văzut prieteni murind de dependenţă de droguri. Scopul artei este de a ne partaja cele mai întunecate momente, dar şi pe cele mai iluminate. Cred că a cânta despre propria mea luptă cu aceste lucruri va aduce cuiva pace sau înţelegere. Acest disc abordează teme precum singurătate şi căutare, lupta cu statutul finit al realităţii.

Cu toate acestea am vrut să îl închei pe o notă de sărbătoare. Am pus fundaţia pentru un viitor mai sigur şi stabil. Am vrut să termin albumul axându-mă pe toate lucrurile care mă fac fericit. Lucrurile simple care mă fac să merg înainte. Privind spre viitor. Arătând spre mine şi toată frumuseţea care mă înconjoară.

Numele albumului vine de la cuvântul "mercurial", axându-se pe problemele de sănătate mentală ale lui Reynolds şi lipsa trupei de încadrare în genuri muzicale. Legendarul producător Rick Rubin şi-a pus amprenta pe acest material, iar solistul afirmă că el l-a împins să fie mai puţin metaforic şi să abordeze laturi mai incomode ale pieselor. Primele 3 single-uri pe care le-am ascultat de pe noul material sunt "Follow You", "Cutthroat" şi "Wrecked".

Ultimul a fost inspirat de moartea surorii lui Reynolds şi a sosit pe 2 iulie 2021. "Mercury - Act 1" este poate cel mai matur album Imagine Dragons, iar cea mai mare surpriză este piesa "Dull Knives", care împinge sound-ul muzicienilor la un nou nivel. Aduce cu un Muse mai plin de angoasă şi strecoară chiar şi un solo neaşteptat. Veţi găsi totuşi şi piese fredonabile şi pline de energie, dar o energie diferită de cea tipică acestui grup.

Comentează

Trending