Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Moby a anunţat lansarea albumului "Reprise", pe care reinterpretează hiturile sale

Moby a anunţat lansarea albumului "Reprise" pe 28 mai 2021, prin care va reinterpreta marile sale hituri. Primul single de pe LP este "The Lonely Night", colaborare cu Kris Kristofferson şi Mark Lanegan, care primeşte un suflu nou. Află din articol cum îşi va sărbători legendarul producător şi DJ cariera de 30 de ani cu acest disc.

Publicat

pe

Coperta single Moby The Lonely Night Reprise
Coperta single Moby The Lonely Night Reprise │ FOTO: Moby

Alături de Budapest Art Orchestra, Moby va oferi un nou suflu melodiilor din catalogul său. Va prezenta publicului aranjamente muzicale noi pentru orchestră şi instrumente acustice. Printre artiştii cu care colaborează pe acest disc se numără Alice Skye, Amythyst Kiah, Apollo Jane, Darlingside, Deitrick Haddon, Gregory Porter, Jim James, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey şi Víkingur Ólafsson. Vom regăsi pe "Reprise" mari hituri ca "Go", "Extreme Ways", "Natural Blues" şi nu ar fi complet fără "Why Does My Heart Feel So Bad"?

Este o compilaţie inedită şi imprevizibilă, cu piese când încetinite faţă de original, când accelerate. Unele melodii vor fi lente, visătoare şi romantice, altele vor fi grandioase, potenţate de orchestră. Moby nu vrea să ne ofere neapărat un "Greatest Hits", ci mai degrabă o adaptare şi o regândire a modului în care se uită în urmă la creaţiile sale. Ideea unui album orchestral a luat naştere în mintea lui Moby, atunci când a fost invitat la Walt Disney Concert Hall, pentru a susţine un concert live alături de Gustavo Dudamel şi Los Angeles Philarmonic.

Colaborarea cu o orchestră a fost magică pentru muzician. În 2021 Moby va lansa pe lângă noul album şi un film biografic, "Moby Doc", regizat de către Rob Bralver şi având premiera tot pe 28 mai. Pelicula va fi narată de muzician şi îi va prezenta viaţa de la trupe punk, la DJ în anii '80 şi albume de succes compuse în dormitorul său. Apar şi probleme de adicţie, relaţii speciale şi viaţa sa vegană. David Lynch şi David Bowie apar în documentar, în interviuri, iar filmul include şi momente din culisele concertelor lui Moby.

"The Lonely Night", cel mai nou single reinterpretat apărea în versiunea originală pe albumul lui Moby din 2013, "Innocents". Este una dintre piesele favorite ale americanului, deoarece explorează condiţia umană şi "noaptea întunecată a sufletului". Versurile sunt scrise de Mark Lanegan şi versiunea nouă include vocea lui Lanegan, plus cea a lui Kristofferson, cu orchestraţie nouă pe fundal.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Moby a lansat albumul "Reprise", reinterpretare a hiturilor sale alături de Budapest Art Orchestra

Moby îşi sărbătoreşte cariera de 30 de ani, odată cu lansarea albumului "Reprise". LP-ul a debutat pe 28 mai 2021 şi include reinterpretări ale celor mai mari hituri ale sale, dar într-o variantă orchestrală şi cu aranjamente muzicale noi. Puteţi asculta câteva piese de pe album în articol şi afla detalii despre inspiraţia din spatele său.

Publicat

pe

Coperta album Moby Reprise
Coperta album Moby Reprise │ FOTO: Moby

Moby, unul dintre pionierii muzicii electronice a colaborat cu nume mari pentru realizarea lui "Reprise". Pe LP putem auzi contribuţii ale lui Alice Skye, Apollo Jane, Darlingside, Gregory Porter, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey, Jim James şi Vikingur Olafsson. Odată cu lansarea albumului, Moby ne-a oferit şi un documentar, "Moby Doc", care vine în cinematografele din New York şi Los Angeles în prima fază, dar şi pe platformele de streaming Amazon Prime şi Apple TV+.

Documentarul este regizat de către Rob Bralver şi este narat chiar de către Moby. Prezintă viaţa artistului de la primele sale trupe punk şi până la ascensiunea în topurile muzicale. Vorbeşte despre problemele cu adicţia, despre rave-uri, dar şi despre linişte, meditaţie şi viaţa vegană de după. În documentar apar şi interviuri cu David Lynch şi David Bowie, dar şi momente din culisele concertelor lui Moby.

Pentru a promova "Reprise", Moby a interpretat piesa "Natural Blues" la The Late Late Show With James Corden, alături de The Pacific Northwest Ballet Orchestra şi Apollo Jane. Albumul nou este mai mult decât o compilaţie, este rezultatul unui travaliu de câţiva ani şi include piese clasice, precum "Porcelain", care primeşte acum aportul lui Jim James de la My Morning Jacket. Discul include 14 piese şi iată ce a declarat Moby despre el:

Îmi pare rău dacă acest lucru pare evident, dar pentru mine scopul principal al muzicii este de a comunica emoţie. De a partaja un aspect al condiţiei umane, cu oricine se întâmplă să asculte. Tânjesc după simplitatea şi vulnerabilitatea pe care o poţi obţine cu muzica acustică sau clasică.

Jumătate dintre cele 14 track-uri provin de pe legendarul album "Play" din 1999 şi găsim şi melodii de pe hitul mainstream "18" din 2002. Mai apar şi remake-uri pentru creaţii de pe "Hotel" din 2005 sau "Innocents" din 2013. Chiar şi albumul de debut "Moby" din 1992 găseşte o resurecţie aici, alături de compoziţii de pe "Everything Is Wrong" din 1995.

Câştigător de premii Grammy şi cu vânzări de peste 20 milioane de albume la nivel global, Moby a ajuns la 55 de ani şi simte nevoia să reflecteze asupra carierei şi vieţii sale. Artistul a avut ceva probleme de imagine în ultimii ani, după ce în autobiografia din 2019, "Then It Fell Apart" susţinea că a avut o relaţie Natalie Portman, care a negat totul afirmând că a fost doar o prietenie şi că artistul era "ciudat".

Citește în continuare

Trending