Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Max Cavalera a lansat încă o trupă, alături de fiul său, Go Ahead and Die

Max Cavalera este muzicianul cu cele mai multe trupe metal din istorie probabil, dar nu se opreşte la cele de până acum şi a creat o formaţie nouă. Se numeşte Go Ahead and Die, iar în componenţă se află şi fiul său Igor Amadeus Cavalera. Grupul a semnat cu Nuclear Blast şi avem detalii despre planurile lui Cavalera mai jos.

Publicat

pe

Soulfly fotografie grup 2018
Soulfly fotografie grup 2018 │ FOTO: Soulfly

Massimiliano Antonio Cavalera a fost mereu citat ca o persoană cu o capacitate de muncă fantastică, jonglând cu multiple proiecte muzicale. A fost solist Sepultura, este liderul trupei Soulfly, a avut şi trupa Nailbomb, iar de câţiva ani păstoreşte formaţia Cavalera Conspiracy. Face parte din grupul all star Killer be Killed şi a avut o implicare în trupă Probot. Aţi pierdut şirul formaţiilor? Ei bine li se alătură încă una acum, Go Ahead and Die. Grupul îi are în componenţă pe Max Cavalera la chitară şi voce, Igor Amadeus Cavalera, la chitară şi bas, dar şi pe Zach Coleman la tobe.

Formaţia combină elemente de death şi thrash metal cu influenţe de Celtic Frost şi o atitudine punk. Iată cum descrie Max proiectul său:

Este o colaborare tată/fiu unică, îmbinând old school-ul cu atitudinea nouă. Riff-urile "bolnave" şi versurile muşcătoare de la Igor şi tobele brutale de la Zach, care a colaborat cu Black Curse şi Khemmis m-au inspirat. Vremurile extreme necesită muzica extremă.

Igor a promis o muzică plină de energie şi foarte rapidă, iar Zach se declară încântat să facă parte din proiect şi să semneze cu casa de discuri Nuclear Blast. Igor Amadeus nu trebuie confundat cu Igor Graziano Cavalera, fratele lui Max, toboşar Sepultura şi Cavalera Conspiracy.

Cu ce s-a mai ocupat Max Cavalera în ultimii ani?

În 2020 Max Cavalera a lansat al doilea album alături de trupa Killed be Killed, "Reluctant Hero", care a debutat pe 20 noiembrie prin Nuclear Blast. Din trupă mai fac parte şi Greg Puciato (voce) de la Dillinger Escape Plan, Dave Elitch la tobe şi Troy Sanders de la Mastodon la voce şi bas.

Cu Soulfly Max a lansat albumul "Ritual" în 2018, de pe care am putut asculta piese noi la Metalhead Meeting 2018 la Arenele Romane, inclusiv geniala "The Summoning".

Cu Cavalera Conspiracy brazilianul a lansat albumul "Psychosis" în noeimbrie 2017, promovat cu single-ul "Insane".

Max a viralizat o fotografie în social media în 2020 atunci când şi-a tăiat legendarele dread-uri pentru o schimbare de look.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Soulfly anunţă un nou album; LP-ul 12 este aproape finalizat

Soulfly a anunţat un nou album la nici 3 ani după sosirea lui "Ritual". Noul LP va fi mai ritmat, dar şi agresiv, iar solistul şi creierul trupei, Max Cavalera speră să îl lanseze în 2021. E prima oară când auzim detalii despre un LP nou de la muzician în 2021 şi le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Soulfly fotografie grup 2018
Soulfly fotografie grup 2018 │ FOTO: Soulfly

Considerat de mulţi "cel mai ocupat om din metal", Max Cavalera a lucrat la două proiecte noi în ultimul an: noul album al supergrupului Killer be Killed, dar şi proiectul Go Ahead and Die. Aceasta din urmă este o trupă formată recent în SUA, alături de fiul lui Max Cavalera, Igor Amadeus Cavalera. Grupul a semnat cu Nuclear Blast şi a lansat deja prima sa piesă în martie 2021, "Truckload Full of Bodies". Fostul solist al trupei Sepultura ne pregăteşte totuşi şi un nou album cu Soulfly, principalul său proiect muzical în acest moment.

Dacă totul merge bine, materialul discografic cu numărul 12 va debuta pe final de an 2021, prin Nuclear Blast Records. Melodiile noi au fost înregistrate la Platinum Underground, în Phoenix, Arizona, alături de producătorul Arthur Rizk, care a mai lucrat şi la compoziţii ale trupelor Cavalera Conspiracy, Power Trip şi Code Orange. Detaliile despre materialul cel nou au fost dezvăluite de Max Cavalera în cadrul unui interviu cu Chris Enriquez de la Saint Vitus Presents: Age of Quarantine.

Iată ce a declarat solistul:

Am lucrat la noul material Soulfly încă de anul trecut alături de fiul meu Zyon (toboşar). L-am adus pe Athur în Arizona şi asta e bestial. E ceva bun, sunt încântat de asta. Am luat proiectul în serios şi nu am vrut să fac "doar un alt disc Soulfly". Vreau să creez cel mai bun album Soulfly. Accept provocarea!

Are câte ceva bun din toţii anii, se simte ca o compilaţie Max Cavalera a celor 50 de ani de viaţă. Aşa se simte, are chestii vechi, chestii de la mijloc şi vibe de Soulfly. Are foarte mult groove şi viteză. Suntem în faza de finalizare cu el acum.

Max a fost ocupat şi cu un alt proiect în ultima perioadă, "Max Trax", o serie video bisăptămânală postată online, un podcast dacă vreţi. În 2020 Max a lansat cu trupa Killer be Killed albumul "Reluctant Hero", iar în iunie a lansat un EP digital Soulfly "Live Ritual NYC MMXIX". "Ritual" a fost lansat pe 18 octombrie 2018, iar unele dintre piesele de pe LP s-au auzit la Metalhead Meeting 2018 în Bucureşti.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending