Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Videoclip oficial: Soulfly - Ritual (360 Video)

Soulfly a revenit la rădăcinile sound-ului său agresiv, prin noua piesă "Ritual", care primeşte un videoclip difuzat pe YouTube la 360 de grade. Puteţi roti perspectiva pentru a vedea artwork-ul noului album şi vedea efecte 3D precum flăcări sau săgeţi care zboară.

"Ritual" ne întoarce la perioade de glorie Sepultura, la tribalismul din "Ratamahatta" prin intro-ul său şamanic. Urmează un abuz de pedală de chitară care ne duce cu gândul la "Prophecy" şi apoi riffuri thrash ca la început de mileniu, când Soulfly era în explozie creativă. Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album, care se numeşte tot "Ritual" şi va debuta pe 19 octombrie.

Una dintre piesele noi de pe acel disc a fost cântată la Bucureşti la concertul trupei din cadrul Metalhead Meeting 2018. Chiar dacă publicul nu ştia piesa s-a lăsat cu moshing oricum, deci e semn bun pentru noile creaţii ale grupului. Max Cavalera a declarat următoarele despre creaţia acestei piese:

Această melodie a necesitat mult timp pentru a fi compusă şi aproape nu a ajuns pe disc. Am înregistrat-o ca un instrumental şi am rămas fără timp în stdio. Am fost nevoiţi să îi asigurăm un zbor producătorului Josh Wilbur până la casa mea pentru a finaliza vocea.

El îmi tot spunea că mai vrea "chestii tribale" precum sunete de pe primul disc şi "Primitive". Am creat un chorus spontan şi am suprapus 12 sau 16 track-uri de incantaţii peste. După ce l-am ascultat am fost foarte încântaţi şi tot băteam palma între noi. Josh s-a întors spre mine şi a spus că asta dorea să audă ca fan, fiind foarte bucuros că a obţinut asta de la mine.

Amândoi ştiam că acesta este un nou clasic Soulfly, care va rămâne memorabil şi va deschide de altfel albumul. Sunt foarte mândru de această piesă şi cred că fanii old school ai melodiilor mele o vor aprecia.

Pe viitorul LP îi veţi mai putea auzi şi pe Randy Blythe de la Lamb of God şi Ross Dolan de la Immolation pe câteva piese colaborative. Precedentul single de pe noul disc a fost "Evil Empowered", care era plin de breakdown-uri şi mesaje politice. "Ritual" are 10 piese şi vine cu un artwork mistic, ce poartă amprenta artiştilor Eliran Kantor şi Marcelo Vasco.

Citește mai multe despre Soulfly
Videoclipuri cu Soulfly
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE