Urmărește-ne în Social Media

Soulfly - Ritual (360 Video)

Soulfly a revenit la rădăcinile sound-ului său agresiv, prin noua piesă "Ritual", care primeşte un videoclip difuzat pe YouTube la 360 de grade. Puteţi roti perspectiva pentru a vedea artwork-ul noului album şi vedea efecte 3D precum flăcări sau săgeţi care zboară.

"Ritual" ne întoarce la perioade de glorie Sepultura, la tribalismul din "Ratamahatta" prin intro-ul său şamanic. Urmează un abuz de pedală de chitară care ne duce cu gândul la "Prophecy" şi apoi riffuri thrash ca la început de mileniu, când Soulfly era în explozie creativă. Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album, care se numeşte tot "Ritual" şi va debuta pe 19 octombrie.

Una dintre piesele noi de pe acel disc a fost cântată la Bucureşti la concertul trupei din cadrul Metalhead Meeting 2018. Chiar dacă publicul nu ştia piesa s-a lăsat cu moshing oricum, deci e semn bun pentru noile creaţii ale grupului. Max Cavalera a declarat următoarele despre creaţia acestei piese:

Această melodie a necesitat mult timp pentru a fi compusă şi aproape nu a ajuns pe disc. Am înregistrat-o ca un instrumental şi am rămas fără timp în stdio. Am fost nevoiţi să îi asigurăm un zbor producătorului Josh Wilbur până la casa mea pentru a finaliza vocea.

El îmi tot spunea că mai vrea "chestii tribale" precum sunete de pe primul disc şi "Primitive". Am creat un chorus spontan şi am suprapus 12 sau 16 track-uri de incantaţii peste. După ce l-am ascultat am fost foarte încântaţi şi tot băteam palma între noi. Josh s-a întors spre mine şi a spus că asta dorea să audă ca fan, fiind foarte bucuros că a obţinut asta de la mine.

Amândoi ştiam că acesta este un nou clasic Soulfly, care va rămâne memorabil şi va deschide de altfel albumul. Sunt foarte mândru de această piesă şi cred că fanii old school ai melodiilor mele o vor aprecia.

Pe viitorul LP îi veţi mai putea auzi şi pe Randy Blythe de la Lamb of God şi Ross Dolan de la Immolation pe câteva piese colaborative. Precedentul single de pe noul disc a fost "Evil Empowered", care era plin de breakdown-uri şi mesaje politice. "Ritual" are 10 piese şi vine cu un artwork mistic, ce poartă amprenta artiştilor Eliran Kantor şi Marcelo Vasco.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Soulfly revine cu piesa "Superstition" şi anunţă albumul "Totem"

Max Cavalera revine la 4 ani de la ultimul album Soulfly cu piesa "Superstition", care e poate cea mai frenetică şi nervoasă creaţie a sa din ultimii ani. Odată cu acest single a sosit şi vestea că Soulfly ne pregăteşte un nou album numit "Totem". Detalii aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Lyric Video Soulfly Superstition
Lyric Video Soulfly Superstition │ FOTO: Soulfly

"Superstition" este o piesă scurtă şi la obiect, cu momente de thrash glorios, amintind de Slayer sau perioada de aur Sepultura. Ce e bizar e să îi auzim vocea lui Max Cavalera cu atât de mult ecou. Videoclipul cu versuri al acestui single este plin de simboluri asociate marilor culturi central, sud şi nord americane, în frunte cu cea amerindiană. De văzut dacă vom auzi şi elemente electronice şi mixaje inedite cum era cazul piesei "The Summoning" de pe albumul "Ritual" din 2018. De atunci Soulfly nu a mai lansat vreun material.

Cine ascultă cu atenţie melodia nouă, aude şi clasicele elemente tribale, pe care Max le strecoară în fiecare creaţie Soulfly şi o făcea şi în perioada Sepultura. "Totem", albumul cu numărul 12 al trupei va sosi pe 5 august 2022, prin casa de discuri Nuclear Blast. Noul LP a fost înregistrat la Platinum Underground, în Mesa, Arizona, prin aportul lui John Aquilino şi Arthur Rizk, care s-au ocupate de producţie alături de John Powers şi Max Cavalera.

Vom auzi şi invitaţi speciali pe acest material, precum John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a cântat şi la chitară pe melodii (chitara principală), iar în CV-ul său se află colaborări cu Kreator, Municipal Waste şi Code Orange. Artwork-ul albumului este o creaţie a lui James Bousema. Solistul Max Cavalera consideră "Totem" o sărbătorire a naturii sale spirituale. Este rezultatul unei sesiuni de compoziţie alături de Zyon Cavalera, fiul solistului, care este şi toboşar Soulfly.

Iată tracklist-ul acestui LP:

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot În Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Ni se promite o colecţie de riff-uri death şi thrash, nişte groove metal, plus un sunet foarte nervos. Soulfly a concertat ultima dată în România la Metalhead Meeting 2018, împărţind scena cu Sonata Arctică, Epica şi Children of Bodom.

Citește în continuare