Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

A murit solistul trupei Smash Mouth, Steve Harwell

O veste tristă a venit azi pentru fanii trupei Smash Mouth: a murit solistul Steve Harwell, care a fondat grupul. Avea 56 de ani şi vestea morţii sale a fost confirmată de către managerul trupei, Robert Hayes.

Publicat

pe

Videoclip Smash Mouth All Star
Videoclip Smash Mouth All Star │ FOTO: Smash Mouth

Înainte de moartea sa, Steve Harwell fusese transferat la un spital de îngrijiri paleative, după ce a fost diagnosticat cu o boală a ficatului. Artistul s-a stins înconjurat de familia şi prietenii săi, în Boise, Idaho. Privind acum spre trecut, Steve Harwell a cofondat Smash Mouth în 1994 şi la 5 ani distanţă trupa a lansat legendara piesă "All Star".

Avea să ajungă în pelicula "Shrek" după câţiva ani şi ulterior să devină un imn de distracţie la toate petrecerile din lume. Nu a fost singurul hit şi pe lista avem nume ca "Walkin' On the Sun", "When the Morning Comes", şi "Pacific Coast Party". Nu uităm şi de foarte dansabilul "I'm a Believer", cover după The Monkees şi de asemenea apărând în "Shrek".

În 2021 solistul Steve Harwell s-a retras din activitatea muzicală, din cauza unor probleme grave de sănătate. Fusese diagnosticat cu cardiomiopatie în 2013, după care a fost dignosticat şi cu encefalopatie acută Wernicke, care îi afecta memoria şi vorbirea.

Smash Mouth a vândut peste 10 milioane de albume în toată lumea şi a urcat în topuri cu două single-uri care au prins chiar locul întâi. Au avut 5 single-uri Top 40 şi 3 Hot 100. În plus, au şi 4 albume intrate în topul Billboard 200 şi o nominalizare la premiile Grammy. Formaţia provine din San Jose, California şi îi includea şi pe Greg Camp la chitară, Paul De Lisie la bas şi Kevin Coleman la tobe.

Din 2021 încoace doar De Lisle rămâne membru al componenţei originale a trupei. De asemenea din ianuarie 2022 Smash Mouth l-a recrutat pe solistul Zach Goode, care cântase la trupei ca Ghoulspoon, Divided by Zero şi The Secret Seven.

Trending