Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Within Temptation a lansat un nou single, "The Purge" - AUDIO

Within Temptation îşi continuă evoluţia muzicală pe noul single "The Purge". Metaliştii olandezi au lansat o piesă plină de energie, excelent mixată cu clape cu sound futurist şi cu straturi de voce fascinante. Vă invităm să ascultaţi melodia în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Purge
Coperta single Within Temptation The Purge │ FOTO: Within Temptation

"The Purge" este cel mai nou single Within Temptation, sosind după piesa "Entertain You", care a debutat în mai 2020. Melodia proaspăt lansată are un sound intens, ducând cu gândul la o secvenţă cinematografică cu două armate se ciocnesc în câmp deschis. Solista Sharon Den Adel străluceşte ca de obicei prin vocea înălţată pe culmi şi prin inflexiuni melodioase ce acoperă chitara plină de energie. Versurile sunt despre auto analiză şi căutarea mântuirii şi salvării personale.

Trupa a avut toate concertele şi apariţiile de la festivalurile din 2020 anulate, concentrându-se pe compoziţii noi şi înregistrări. Nu ştim încă dacă vom vedea şi un nou LP, dar cu siguranţă ni se mai pregătesc şi alte single-uri. Sharon a discutat recent cu publiatia Kerrang!, promiţând alte 3 noi single-uri de sine stătătoare, toate lansate în 2020.

Iată spusele sale:

E ceva ce am dorit să încercăm de ceva vreme: să putem partaja muzică nouă mai rapid, în loc să fim nevoiţi să aşteptăm încă 2 sau 3 ani până ce iese un album. Uneori se simte mai bine un anumit lucru pe moment, decât să aştepţi câţiva ani până iese albumul.

Cred că albumele şi serviciile de streaming sunt două lucruri diferite: ele au scopuri diferite. Unul este fizic, evident, poţi citi versurile şi privi artwork-ul, iar celălalt este ceva mai direct, o cale mai uşoară de a accesa muzica. Nu trebuie ca aceste două produse să se excludă unul pe altul, pentru că au un alt scop în opinia mea.

Ultimul album de studio al trupei a fost "Resist", lansat în februarie 2019. A debutat în top 10 în câteva ţări de pe glob şi a fost primul album Within Temptation care a ajuns pe locul 1 într-un top oficial din Germania. Formaţia este headliner la festivalul WTF din Bistriţa, desfăşurat în august 2021.

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending