Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - Wireless

Within Temptation a lansat un nou single, "Wireless", însoţit de un videoclip cu tema războiului. Vocea lui Sharon den Adel sună mai dramatic că niciodată şi e lesne de înţeles la ce conflict face aluzie videoclipul.

"Wireless" primeşte un videoclip creat cu ajutorul AI-ului şi marchează începutul unei noi ere, una în care formaţia combină ADN-ul său de rock simfonic cu breakdown-uri moderne şi elemente electronice. Versurile ţintesc despre cei care sunt înfometaţi de putere şi manipulează media, o controlează şi pornesc conflicte.

Iată ce a spus solista Sharon despre noul single:

"Wireless" este melodie despre un soldat care merge la război convins că face asta pentru o cauză bună. Este îndoctrinat de media controlată de Guvern şi crede că va reveni în ţară ca un salvator, doar pentru a afla apoi că a fost folosit. Astfel este văzut că un cuceritor brutal şi se găseşte pe baricadă greşită.

Viaţa sa şi vieţile multora sunt distruse şi amăgite.

În ultimii ani Within Temptation şi-a mutat atenţia dinspre lansarea de albume spre lansarea de single-uri, permiţându-le membrilor trupei să se bucure de procesele creative şi să ofere muzică fresh. Grupul a lansat întâi "Entertain You", apoi "The Purge", dar şi "Shed My Skin". Toate au încântat fanii, au fost bine primite de fani, în special în Europa.

În iulie Within Temptation a lansat videoclipul single-ului "Don't Pray for Me", regizat de Jeb Hardwick. A fost al patrulea single din seria de release-uri independente ale formaţiei. În decembrie apărea videoclipul piesei "The Fire Within", clip filmat în cadrul turneului "Worlds Collide", cu Evanescence.

Formaţia e aşteptată să cânte în România în cadrul Maximum Rock Festival 2023, care va avea loc în perioada 2-3 iunie 2023.

Within Temptation este o formaţie de symphonic metal şi alternative metal activă din 1996. Provine din Olanda şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. Au fost încadraţi la un moment dat şi în genul gothic metal. E unul dintre cele mai apreciate produse muzicale de export ale Olandei.

Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Ritual", cu un sunet tribal

Within Temptation continuă să lanseze single-uri pentru a promova noul său album din 2023. Acest track se numeşte "Ritual" şi are un sample tribal pe fundal care aminteşte cumva de filmul "Avatar". Impresii despre ce ne propune trupa olandeză aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Ritual
Coperta single Within Temptation Ritual │ FOTO: Within Temptation

"Ritual" este un single promoţional pentru noul album de studio Within Temptation, "Bleed Out", care se lansează pe 20 octombrie. Este al optulea album al formaţiei, gândit pentru a reflecta tumultul global. Sunt citate ca surse de inspiraţie uciderea lui Mahsa Amini în Iran şi războiul din Ucraina. Există totuşi şi lumina speranţei pe acest LP.

Solista Sharon den Adel a explicat despre ce e vorba în "Ritual":

Este una dintre cele mai kinky piese scrise de trupă şi este complet inspirată de filmul lui Quentin Tarantino "From Dusk Till Dawn". Este un track distractiv despre seducţie. Este despre doamna sau domnişoară care preia puterea într-o lume dominată de bărbaţi şi ea preia iniţiativa.

"Bleed Out" este un pas în faţă pentru acest grup. Include riff-uri de djent, sample-uri electronice şi evident elemente simfonice, care au definit sunetul Within Temptation pe parcursul carierei. De la începutul războiului din Ucraina, formaţia şi-a schimbat subiectele melodiilor sale, de la emoţii personale şi aspecte sociale la nedreptate la scară globală şi starea lumii în care trăim.

Piese de pe albumul nou că "Wireless" şi "We Go to War" examinează agresiunea din Ucraina şi alte teatre de război. În schimb, piesa titulară este despre femeile din Iran care luptă pentru drepturile lor, în frunte cu Mahsa Amini, care a fost ucisă.

Solist Sharon den Adel a locuit în Yemen când era copil şi este familiarizată cu opresiunea împotriva femeilor din Orientul Mijlociu.

Iată tracklist-ul noului album:

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Formaţia symphonic metal din Olanda este activa din 1996 şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. A abordat genuri că symphonic metal, alternative metal, gothic metal şi chiar doom metal la începuturile sale.

Citește în continuare