Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - Wireless

Within Temptation a lansat un nou single, "Wireless", însoţit de un videoclip cu tema războiului. Vocea lui Sharon den Adel sună mai dramatic că niciodată şi e lesne de înţeles la ce conflict face aluzie videoclipul.

"Wireless" primeşte un videoclip creat cu ajutorul AI-ului şi marchează începutul unei noi ere, una în care formaţia combină ADN-ul său de rock simfonic cu breakdown-uri moderne şi elemente electronice. Versurile ţintesc despre cei care sunt înfometaţi de putere şi manipulează media, o controlează şi pornesc conflicte.

Iată ce a spus solista Sharon despre noul single:

"Wireless" este melodie despre un soldat care merge la război convins că face asta pentru o cauză bună. Este îndoctrinat de media controlată de Guvern şi crede că va reveni în ţară ca un salvator, doar pentru a afla apoi că a fost folosit. Astfel este văzut că un cuceritor brutal şi se găseşte pe baricadă greşită.

Viaţa sa şi vieţile multora sunt distruse şi amăgite.

În ultimii ani Within Temptation şi-a mutat atenţia dinspre lansarea de albume spre lansarea de single-uri, permiţându-le membrilor trupei să se bucure de procesele creative şi să ofere muzică fresh. Grupul a lansat întâi "Entertain You", apoi "The Purge", dar şi "Shed My Skin". Toate au încântat fanii, au fost bine primite de fani, în special în Europa.

În iulie Within Temptation a lansat videoclipul single-ului "Don't Pray for Me", regizat de Jeb Hardwick. A fost al patrulea single din seria de release-uri independente ale formaţiei. În decembrie apărea videoclipul piesei "The Fire Within", clip filmat în cadrul turneului "Worlds Collide", cu Evanescence.

Formaţia e aşteptată să cânte în România în cadrul Maximum Rock Festival 2023, care va avea loc în perioada 2-3 iunie 2023.

Within Temptation este o formaţie de symphonic metal şi alternative metal activă din 1996. Provine din Olanda şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. Au fost încadraţi la un moment dat şi în genul gothic metal. E unul dintre cele mai apreciate produse muzicale de export ale Olandei.

Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare