Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - Wireless

Within Temptation a lansat un nou single, "Wireless", însoţit de un videoclip cu tema războiului. Vocea lui Sharon den Adel sună mai dramatic că niciodată şi e lesne de înţeles la ce conflict face aluzie videoclipul.

"Wireless" primeşte un videoclip creat cu ajutorul AI-ului şi marchează începutul unei noi ere, una în care formaţia combină ADN-ul său de rock simfonic cu breakdown-uri moderne şi elemente electronice. Versurile ţintesc despre cei care sunt înfometaţi de putere şi manipulează media, o controlează şi pornesc conflicte.

Iată ce a spus solista Sharon despre noul single:

"Wireless" este melodie despre un soldat care merge la război convins că face asta pentru o cauză bună. Este îndoctrinat de media controlată de Guvern şi crede că va reveni în ţară ca un salvator, doar pentru a afla apoi că a fost folosit. Astfel este văzut că un cuceritor brutal şi se găseşte pe baricadă greşită.

Viaţa sa şi vieţile multora sunt distruse şi amăgite.

În ultimii ani Within Temptation şi-a mutat atenţia dinspre lansarea de albume spre lansarea de single-uri, permiţându-le membrilor trupei să se bucure de procesele creative şi să ofere muzică fresh. Grupul a lansat întâi "Entertain You", apoi "The Purge", dar şi "Shed My Skin". Toate au încântat fanii, au fost bine primite de fani, în special în Europa.

În iulie Within Temptation a lansat videoclipul single-ului "Don't Pray for Me", regizat de Jeb Hardwick. A fost al patrulea single din seria de release-uri independente ale formaţiei. În decembrie apărea videoclipul piesei "The Fire Within", clip filmat în cadrul turneului "Worlds Collide", cu Evanescence.

Formaţia e aşteptată să cânte în România în cadrul Maximum Rock Festival 2023, care va avea loc în perioada 2-3 iunie 2023.

Within Temptation este o formaţie de symphonic metal şi alternative metal activă din 1996. Provine din Olanda şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. Au fost încadraţi la un moment dat şi în genul gothic metal. E unul dintre cele mai apreciate produse muzicale de export ale Olandei.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Within Temptation și Kamelot sunt confirmate la Maximum Rock Festival 2023

Maximum Rock Festival 2023 se va desfășura în perioada 2-3 iunie, iar primele formații anunțate de organizatori sunt Within Temptation, Kamelot, Dirty Shirt, As I May, Trope și Ad Infinitum. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within"
Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within" │ FOTO: captură YouTube

Anul 2023 marchează a 10-a ediție Maximum Rock Festival, de aceea aniversarea urmează a fi sărbătorită printr-un eveniment special, într-o locație specială, la 17 km de Brașov, 4 km de Râșnov și 13 km de Bran, în inima muntelui.

Printre capetele de afiș ale evenimentului se numără Within Temptation. Formația neerlandeză de muzică rock/metal a fost fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și cântăreața Sharon den Adel. Cel mai nou album lansat de trupă se numește "Resist" și a apărut în 2019.

Pe scenă va urca și Kamelot, formația americană de progressive power metal. Trupa a fost fondată în 1991 de către Thomas Youngblood și Richard Warner.

Va fi o ediție specială, ce va avea două scene, pe care vor urca mai multe formații, într-un interval de două zile de distracție și voie bună. Locația va beneficia de o zonă de camping dotată cu toate utilitățile, situată exact lângă zona de festival. Nu vor lipsi barurile, o zonă extinsă dedicată deliciilor gastronomice și o zonă de merch. De asemenea, oaspeții festivalului se pot aventura până la Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Cheile Râșnoavei, Circul Glaciar Țigănești, Peștera Valea Cetății, Peștera Râșnoavei, Dinoparc, Prăpăstiile Zărneștiului, Culuarul Rucăr- Bran și multe altele.

Publicul prezent la eveniment va avea la dispoziție curse regulate din Brașov, pe toată perioadă festivalului.

La această ediție aniversară vor participa atât formații care au mai urcat pe scena festivalului la edițiile precedente și au creat o impresie puternică, cât și trupe în premieră, etalon pe scena rock-ului și metalului mondial. Desigur, scena românească underground nu va fi neglijată.

Bilete Maximum Rock Festival 2023

Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri pornind de la 279 lei. Festivalul pune la dispoziție și abonament de camping, la prețul de 30 de lei de persoană. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "The Fire Within", cu influenţe electronice

Within Temptation îşi continuă modus operandi-ul pe bază de single-uri şi mai puţin de albume, odată cu lansarea unui nou track. Pe 9 decembrie 2022 a debutat piesa "The Fire Within", una mai prietenoasă cu radio-ul parcă.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Fire Within
Coperta single Within Temptation The Fire Within │ FOTO: Within Temptation

"The Fire Within" are ceva de baladă şi ceva de single pentru radio-uri. E ceva mai blând, instrumentalul e "ascuns" în spatele vocii lui Sharon Den Adel, dar avem refrenul catchy şi o sincronizare plăcută de voci. Se simte mixaj puternic şi utilizarea de sample-uri ceva mai abundentă decât de obicei. Combinaţia de chitară şi tobe aminteşte de hiturile anilor '80 şi '90 parcă, iar Sharon are în voce atât energie şi foc, cât şi melancolie.

E un interludiu plăcut pe la minutul 2:30 care aminteşte de perioada când solista colabora cu mari creatori de muzică electronică. Ce urmează după este excelent mixat, la nivel vocal şi de sampling. Se pare că piesa a fost compusă în 2019, dar nu a mai ajuns pe LP-ul de atunci. Sharon and co au dorit să facă luna decembrie 2022 ceva mai festivă şi astfel s-a produs acest debut.

Single-ul are şi alt scop decât doar o lansare muzicală: va fi inclus în jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Legacy of the Beast. "The Fire Within" se va găsi şi sub formă de vinil şi instrumental din 20 ianuarie 2023. 666 de unităţi pe vinil portocaliu se vor găsi în magazinul oficial al trupei. Printre single-urile pe care le-a lansat Within Temptation în ultimii ani se numără "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin".

Toate au intrat în Top 20 US Billboard Mainstream Rock, iar în iulie am primit şi un videoclip pentru single-ul "Don't Pray for Me".

Within Temptation a cântat în România în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa. Pe scenă au urcat şi cei de la Katatonia. Trupa a lansat ultimul său album în februarie 2019, "Resist", prin Spinefarm Records. Pe acel LP au apărut colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach şi Anders Friden de la In Flames.

Citește în continuare