Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - The Fire Within

Within Temptation a lansat ceea ce este probabil ultimul său videoclip din 2022, "The Fire Within". Clipul soseşte la două săptămâni după lansarea single-ului omonim şi include imagini din concertele trupei din 2022.

Formaţia solistei olandeze Sharon Den Adel a combinat în "The Fire Within" rock alternativ cu rock simfonic plus elemente de sampling electronic. O vedem pe Sharon semnând autografe pentru fani, în culisele concertelor, alături de cei dragi şi colegii de trupă. Apar şi ipostaze intime cu artista, bând vin fiert la târguri, mângâind un animal de companie şi îmbrăţişând un prieten drag.

Completate de jocuri pirotehnice pe scenă, mii de bliţuri aprinse în public pentru a îi însoţi reprezentaţiile animate şi cadre în alb-negru ce reprezintă jurnalul de călătorie al trupei din turneele ultimilor ani. Conform descrierii oficiale de pe canalul YouTube, imaginile pe care le vedeţi aici sunt extrase din turneul World Collide Tour, realizat alături de Evanescence.

Melodia a fost compusă în 2019, dar nu a apucat să ajungă pe vreun album. Trupa a decis să o lanseze totuşi în perioada sărbătorilor de iarnă din 2022, pentru a ne face Crăciunul mai fericit. Piesa în sine a debutat ca un companion pentru jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Iron Maiden: Legacy of the Beast. "The Fire Within" va fi lansat ca single pe vinil, care include o versiune specială de piesă, dar şi o versiune instrumentală.

Va sosi pe 20 ianuarie 2023 şi este o ediţie limitată la 666 de unităţi. În ultimii ani Within Temptation a trecut de la strategia clasică de lansare de albume la propagarea de single-uri. Astfel am putut asculta "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin". Toate au ajuns în Top 10 US Billboard Mainstream Rock.

Formaţia olandeză este activă din anul 1996, iar ultimul său album a fost "Resist", lansat în 2019. A cântat în România chiar în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF, organizat la Bistriţa şi care i-a adus şi pe cei de la Katatonia pe scenă.

Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare