Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - The Fire Within

Within Temptation a lansat ceea ce este probabil ultimul său videoclip din 2022, "The Fire Within". Clipul soseşte la două săptămâni după lansarea single-ului omonim şi include imagini din concertele trupei din 2022.

Formaţia solistei olandeze Sharon Den Adel a combinat în "The Fire Within" rock alternativ cu rock simfonic plus elemente de sampling electronic. O vedem pe Sharon semnând autografe pentru fani, în culisele concertelor, alături de cei dragi şi colegii de trupă. Apar şi ipostaze intime cu artista, bând vin fiert la târguri, mângâind un animal de companie şi îmbrăţişând un prieten drag.

Completate de jocuri pirotehnice pe scenă, mii de bliţuri aprinse în public pentru a îi însoţi reprezentaţiile animate şi cadre în alb-negru ce reprezintă jurnalul de călătorie al trupei din turneele ultimilor ani. Conform descrierii oficiale de pe canalul YouTube, imaginile pe care le vedeţi aici sunt extrase din turneul World Collide Tour, realizat alături de Evanescence.

Melodia a fost compusă în 2019, dar nu a apucat să ajungă pe vreun album. Trupa a decis să o lanseze totuşi în perioada sărbătorilor de iarnă din 2022, pentru a ne face Crăciunul mai fericit. Piesa în sine a debutat ca un companion pentru jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Iron Maiden: Legacy of the Beast. "The Fire Within" va fi lansat ca single pe vinil, care include o versiune specială de piesă, dar şi o versiune instrumentală.

Va sosi pe 20 ianuarie 2023 şi este o ediţie limitată la 666 de unităţi. În ultimii ani Within Temptation a trecut de la strategia clasică de lansare de albume la propagarea de single-uri. Astfel am putut asculta "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin". Toate au ajuns în Top 10 US Billboard Mainstream Rock.

Formaţia olandeză este activă din anul 1996, iar ultimul său album a fost "Resist", lansat în 2019. A cântat în România chiar în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF, organizat la Bistriţa şi care i-a adus şi pe cei de la Katatonia pe scenă.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Within Temptation anunţă albumul "Bleed Out", lansează piesa care îi dă titlul

După ani buni de lasnat single-uri, Within Temptation ne oferă în sfârşit un nou LP, intitulat "Bleed Out". Primul single tocmai a sosit şi este chiar cel care dă titlul noului LP. Avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Within Temptation Bleed Out
Coperta album Within Temptation Bleed Out │ FOTO: Within Temptation

Noul album Within Temptation, "Bleed Out" va sosi pe 20 octombrie 2023. Este descris de trupă ca "un album care reprezintă un salt curajos în faţă şi combină riff-uri djent cu melodii înălţătoare". Trupa lui Sharon Den Adel ne promite că nu a uitat de rădăcinile sale symphonc metal. Ni se mai promite o călătorie sonică, care va îmbina stiluri muzicale şi teme care ne dau de gândit.

Albumul e descris ca fiind epic şi neînfricat cu opiniile exprimate. "Bleed Out", single-ul titular spune povestea unei femei din Iran care a fost ucisă pentru că a refuzat să poarte hijab. Within Temptation explorează tema celor oprimaţi şi asupriţi de regimuri despotice crude. E o mişcare de conştientizare prin muzică şi de rezistenţă în fata nedreptăţii.

Sharon Den Adel nu e deloc străină de regimuri opresive, locuind în Yemen când era copil. Părinţii săi au dus-o de altfel în multiple ţări din Orientul Mijlociu şi s-a conectat la acea paate a lumii, fiind impresionată de tăria femeilor care luptau cu tradiţiile discriminatorii.

Iată tracklist-ul albumului "Bleed Out":

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

LP-ul va sosi în multiple formaturi fizice, dar şi pe reţelele de streaming, prin propria casă de discuri a trupei, Force Music Recordings.

Within Temptation a concertat în România în 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa, unde a urcat pe scenă şi Katatonia. Ar fi trebuit să ajungă şi la Maximum Rock Festival 2023, la Râşnov, dar evenimentul a fost amânat. Ultimele piese lansate de trupă sunt "Wireless", despre războiul din Ucraina şi "The Fire Within", un imn cu influenţe electronice şi filmări din concertele trupei.

Citește în continuare