Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - The Fire Within

Within Temptation a lansat ceea ce este probabil ultimul său videoclip din 2022, "The Fire Within". Clipul soseşte la două săptămâni după lansarea single-ului omonim şi include imagini din concertele trupei din 2022.

Formaţia solistei olandeze Sharon Den Adel a combinat în "The Fire Within" rock alternativ cu rock simfonic plus elemente de sampling electronic. O vedem pe Sharon semnând autografe pentru fani, în culisele concertelor, alături de cei dragi şi colegii de trupă. Apar şi ipostaze intime cu artista, bând vin fiert la târguri, mângâind un animal de companie şi îmbrăţişând un prieten drag.

Completate de jocuri pirotehnice pe scenă, mii de bliţuri aprinse în public pentru a îi însoţi reprezentaţiile animate şi cadre în alb-negru ce reprezintă jurnalul de călătorie al trupei din turneele ultimilor ani. Conform descrierii oficiale de pe canalul YouTube, imaginile pe care le vedeţi aici sunt extrase din turneul World Collide Tour, realizat alături de Evanescence.

Melodia a fost compusă în 2019, dar nu a apucat să ajungă pe vreun album. Trupa a decis să o lanseze totuşi în perioada sărbătorilor de iarnă din 2022, pentru a ne face Crăciunul mai fericit. Piesa în sine a debutat ca un companion pentru jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Iron Maiden: Legacy of the Beast. "The Fire Within" va fi lansat ca single pe vinil, care include o versiune specială de piesă, dar şi o versiune instrumentală.

Va sosi pe 20 ianuarie 2023 şi este o ediţie limitată la 666 de unităţi. În ultimii ani Within Temptation a trecut de la strategia clasică de lansare de albume la propagarea de single-uri. Astfel am putut asculta "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin". Toate au ajuns în Top 10 US Billboard Mainstream Rock.

Formaţia olandeză este activă din anul 1996, iar ultimul său album a fost "Resist", lansat în 2019. A cântat în România chiar în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF, organizat la Bistriţa şi care i-a adus şi pe cei de la Katatonia pe scenă.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "The Fire Within", cu influenţe electronice

Within Temptation îşi continuă modus operandi-ul pe bază de single-uri şi mai puţin de albume, odată cu lansarea unui nou track. Pe 9 decembrie 2022 a debutat piesa "The Fire Within", una mai prietenoasă cu radio-ul parcă.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Fire Within
Coperta single Within Temptation The Fire Within │ FOTO: Within Temptation

"The Fire Within" are ceva de baladă şi ceva de single pentru radio-uri. E ceva mai blând, instrumentalul e "ascuns" în spatele vocii lui Sharon Den Adel, dar avem refrenul catchy şi o sincronizare plăcută de voci. Se simte mixaj puternic şi utilizarea de sample-uri ceva mai abundentă decât de obicei. Combinaţia de chitară şi tobe aminteşte de hiturile anilor '80 şi '90 parcă, iar Sharon are în voce atât energie şi foc, cât şi melancolie.

E un interludiu plăcut pe la minutul 2:30 care aminteşte de perioada când solista colabora cu mari creatori de muzică electronică. Ce urmează după este excelent mixat, la nivel vocal şi de sampling. Se pare că piesa a fost compusă în 2019, dar nu a mai ajuns pe LP-ul de atunci. Sharon and co au dorit să facă luna decembrie 2022 ceva mai festivă şi astfel s-a produs acest debut.

Single-ul are şi alt scop decât doar o lansare muzicală: va fi inclus în jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Legacy of the Beast. "The Fire Within" se va găsi şi sub formă de vinil şi instrumental din 20 ianuarie 2023. 666 de unităţi pe vinil portocaliu se vor găsi în magazinul oficial al trupei. Printre single-urile pe care le-a lansat Within Temptation în ultimii ani se numără "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin".

Toate au intrat în Top 20 US Billboard Mainstream Rock, iar în iulie am primit şi un videoclip pentru single-ul "Don't Pray for Me".

Within Temptation a cântat în România în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa. Pe scenă au urcat şi cei de la Katatonia. Trupa a lansat ultimul său album în februarie 2019, "Resist", prin Spinefarm Records. Pe acel LP au apărut colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach şi Anders Friden de la In Flames.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2