Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - Ritual

Nu ştiu dacă voi v-aţi marcat în calendare data de 20 octombrie 2023, dar ar fi trebuit, deoarece atunci au lansat albume noi 3 formaţii respectate. E vorba despre Rolling Stones, Blink-182 şi Within Temptation. Odată cu acest LP nou vine şi videoclipul trupei Within Temptation "Ritual".

Within Temptation pare a fi mers pe ruta clasicului videoclip realizat cu ajutorul AI-ului, o combinaţie între animaţie şi motion capture. Practic videoclipul "Ritual" este o colecţie de femei puternice care se răzbună pe bărbaţi şi răstoarnă patriarhatul. Vedem o femeie hărţuită la birou şi care se răzbuna pe şeful ei, o altă femeie hartuita la sală, una pe terenul de fotbal şi una pe plajă, când îşi face meseria de salvamar.

Puterea feminină este reprezentată ca vampirism şi super eroine cu muşchi supradimensionaţi. Iar bărbaţii învinşi revin ca zombii de fiecare dată. Sharon Den Adel a anunţat din start că noul album, "Bleed Out" va fi despre nedreptăţile din toată lumea, legate de sex, rasă şi religie, despre conflicte şi discriminări.

Trupa care a cântat în România la Maximum Rock Festival 2023 a mai lansat în ultimul an şi single-ul "The Fire Within", cu puternice elemente electronice, dar şi "Don't Pray For Me". Am avut şi o super colaborare cu Asking Alexandria pe "Faded Out". Metaliştii olandezi au apelat la animatorul Ralph Bakshi pentru videoclipul "Ritual" şi la şcoala de animaţie Rotoscope. Influenţele horror de aici nu sunt întâmplătoare, deoarece ne apropiem de Halloween.

Solista Sharon a spus următoarele despre piesă şi clip:

"Ritual" este o piesă sexuală, despre seducţie şi femeia care ia puterea într-o lume dominată de bărbaţi. A fost inspirată de vizionarea filmului lui Tarantino "From Dusk Til Dawn" şi este un moment mai uşurel de pe album, care e axat mai mult pe elemente politice şi probleme cu cei reprimaţi pe glob.

Am vrut mereu să creăm un videoclip în stil horror de Halloween şi piesa asta ne-a dat o şansă perfectă să facem asta, folosind tehnologia AI pentru a crea ceva special. Dar are legătură şi cu ştiri recente, în care bărbaţii s-au purtat teribil cu femei şi vedem ce s-ar întâmpla dacă o femeie "badass" ar da replica în cel mai teribil mod.

Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Ritual", cu un sunet tribal

Within Temptation continuă să lanseze single-uri pentru a promova noul său album din 2023. Acest track se numeşte "Ritual" şi are un sample tribal pe fundal care aminteşte cumva de filmul "Avatar". Impresii despre ce ne propune trupa olandeză aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Ritual
Coperta single Within Temptation Ritual │ FOTO: Within Temptation

"Ritual" este un single promoţional pentru noul album de studio Within Temptation, "Bleed Out", care se lansează pe 20 octombrie. Este al optulea album al formaţiei, gândit pentru a reflecta tumultul global. Sunt citate ca surse de inspiraţie uciderea lui Mahsa Amini în Iran şi războiul din Ucraina. Există totuşi şi lumina speranţei pe acest LP.

Solista Sharon den Adel a explicat despre ce e vorba în "Ritual":

Este una dintre cele mai kinky piese scrise de trupă şi este complet inspirată de filmul lui Quentin Tarantino "From Dusk Till Dawn". Este un track distractiv despre seducţie. Este despre doamna sau domnişoară care preia puterea într-o lume dominată de bărbaţi şi ea preia iniţiativa.

"Bleed Out" este un pas în faţă pentru acest grup. Include riff-uri de djent, sample-uri electronice şi evident elemente simfonice, care au definit sunetul Within Temptation pe parcursul carierei. De la începutul războiului din Ucraina, formaţia şi-a schimbat subiectele melodiilor sale, de la emoţii personale şi aspecte sociale la nedreptate la scară globală şi starea lumii în care trăim.

Piese de pe albumul nou că "Wireless" şi "We Go to War" examinează agresiunea din Ucraina şi alte teatre de război. În schimb, piesa titulară este despre femeile din Iran care luptă pentru drepturile lor, în frunte cu Mahsa Amini, care a fost ucisă.

Solist Sharon den Adel a locuit în Yemen când era copil şi este familiarizată cu opresiunea împotriva femeilor din Orientul Mijlociu.

Iată tracklist-ul noului album:

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Formaţia symphonic metal din Olanda este activa din 1996 şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. A abordat genuri că symphonic metal, alternative metal, gothic metal şi chiar doom metal la începuturile sale.

Citește în continuare