Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lana Del Rey cântă imnul galeriei Liverpool, "You'll Never Walk Alone" - Video

Fotbalul nu mai este la fel fără public de mai bine de jumătate de an, dar spiritul său rămâne viu. Lana Del Rey contribuie la reaprinderea spiritului echipei Liverpool, cântând un cover după imnul său, "You'll Never Walk Alone". Piesa interpretată acapella a fost postată de Lana Del Rey pe Instagram şi poate fi savurată în articol.

Publicat

pe

Lana Del Rey You'll Never Walk Alone
Lana Del Rey You'll Never Walk Alone │ FOTO: Lana Del Rey www.instagram.com

"You'll Never Walk Alone" este o piesă cântată de Lana Del Rey cu multă emoţie şi încărcătură, etalându-şi talentul vocal deosebit. Această melodie în varianta Lanei se va regăsi într-un viitor documentar despre Liverpool FC. Varianta originală a melodiei apărea în muzical-ul "carousel" de la Rodgers & Hammerstein. Totuşi, varianta din 1963, un cover Gerry & The Pacemakers a fost adoptată de Liverpool ca imn propriu. Multiple alte echipe revendică acest imn, inclusiv Celtic şi am auzit zeci, dacă nu sute de coveruri, inclusiv unul realizat de Barbra Streisand, pe care vi-l recomand.

Lana Del Rey a interpretat piesa într-o cabină de înregistrări şi ne-a oferit momentul special pe Instagram, pe un fundal alb-negru. Acest release vine după ultimul single al Lanei, "Let Me Love You Like a Woman". El prefaţa noul album "Chemtrails Over the Country Club", care trebuia să debuteze în acest an, dar a fost amânat până cel devreme în martie 2021. Asta pentru că sunt închise fabricile şi liniile de producţii pentru viniluri, conform aristei. Ar dura cel puţin 11 săptămâni ca vinilurile să fie procesate.

Ultimul album a fost lansat de muziciană în 2019, sub numele de "Norman F*cking Rockwell". Între timp pentru a se revanşa pentru întârzierea albumului nou, Landa Del Rey va lansa de Crăciun un album cu coveruri "American standards and classics". Din formularea tinerei nu s-a înţeles clar dacă vom avea o lansare de album în perioada Crăciunului sau un album cu o tematică de Crăciun. Varianta a două ar fi cu siguranţă de dorit, fie şi numai pentru a o auzi pe solistă cum interpretează colinde cu abordarea proprie, melancolică.

La urma urmei Sia a făcut o impresie excelentă cu LP-ul de colinde propriu de acum câţiva ani. În 2020 Lana Del Rey a mai lansat primul său volum de poezii, atât în format fizic, cât şi audiobook.

Comentează

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads" - AUDIO

Lana Del Rey e genul de artistă care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, iar de această dată ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads". Cumva e destul de sobru şi melancolic încât să încapă într-un playlist de Crăciun, sau măcar de Thanksgiving.

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads
Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads │ FOTO: Lana Del Rey

Coverul după "Take Me Home, Country Roads" a debutat pe 1 decembrie 2023 şi e visător, dar nu cântat din vârful buzelor, cum face Lana uneori. E cântat "mai din piept", cu mai multă tărie, în special la refren. Inspiră o reprezentaţie romantică, dar curajoasă la pauza unui meci de fotbal american, doar că în loc de imnul SUA se aude... imnul colonizatorul care a cucerit SUA în prima fază.

Lana Del Rey a făcut de altfel o aluzie la o piesă de John Denver pe primul track de pe noul său album, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ei bine acum e momentul pentru un cover după legendara piesă din 1971. Era al patrulea album al lui Denver pe atunci, "Poems, Prayers & Promises". Corul de voci dinspre finalul piesei semnate Lana Del Rey va da fiori ascultătorului şi sună ca finalul unui vis.

Lana a fost mereu o fană şi o definiţie a fenomenului Americana, de la midwest-ul lui "Chemtrails Over the Country Club" în 2021 până la referinţe la Alabama pe cel mai nou LP al său. Elizabeth Grant (numele real al artistei) nu uita de unde a pornit şi ne oferă drept copertă pentru noul single o fotografie din colecţia personală. În ea apare Lana, sora sa, Caroline "Chuck" Grant, dar şi nepoata Lanei, Phoenix. Toate se odihnesc cu capul una pe alta, în vreme ce stau pe o barcă cu motor marca Phoenix.

Creatoarea de hituri a presărat multe aluzii la familie şi revenire acasă pe noul său disc, al nouălea din cariera sa. În noiembrie făcea echipă cu artista irlandeză Holly Macve, pentru a lansa "Suburban House", iar în mai ne-a oferit piesa "Say Yes to Heaven", un B-Side care trebuia să ajungă pe "Ultraviolence" în 2014, doar că nu s-a mai putut.

Şi nu se opreşte aici. La final de noiembrie Del Rey a cântat live un cover după "Unchained Melody", o altă piesă clasică americană. Asta în vreme ce apărea într-o transmisiune specială de Crăciun de la NBC, "Christmas at Graceland", oferind un tribut lui Elvis Presley.

Citește în continuare

Trending