Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Before We Drown

Primul single lansat de Depeche Mode în anul 2024 este "Before We Drown". Este extras de pe excelentul album "Memento Mori" din 2023, care a primit un turneu ce a adus grupul britanic inclusiv în România. Videoclipul se savurează în articol.

De această dată nu avem un clip complex cu poveşti care transcend deceniile, cum ne-a tot oferit Anton Corbijn pe parcursul colaborării cu Depeche Mode. Nu, Anton a optat în "Before We Drown" pentru o poveste ceva mai simplă, dar în mod egal de artistică şi bună de contemplat. Un personaj principal se avântă încetişor în valuri, cu o nepăsare şi o uşurare asociată ori cu veşti foarte proaste, ori foarte bune.

E o mare provocare să ghiceşti cine e protagonistul, dar clar nu e Dave Gahan şi nici colegul său din Depeche, Martin Gore. Ar putea fi un actor britanic, ar putea fi un actor american... ar putea fi. Colaborările dintre trupă şi Corbijn din ultimul an au inclus videoclipuri ale unor piese precum "Wagging Tongue" şi "Ghosts Again".

După lansarea lui "Memento Mori", Depeche ne-a oferit şi un EP cu remixuri, inclusiv o versiune a celor de la Wet Leg pentru "Wagging Tongue". În aceeaşi perioadă când a debutat acest single şi videoclip, Depeche Mode a cântat şi piesa live pentru prima dată în cadrul unui concert ţinut pe O2 Arena pe 27 ianuarie 2024. A fost a doua noapte consecutivă acolo, după un show de deschidre pe 22 ianuarie.

Nu mai puţin de 24 de piese au fost în setlist, inclusiv foarte apreciatele "Walking In My Shoes", "Policy of Truth" şi "It's No Good". A fost şi un moment tribut pentru fostul coleg Andrew Fletcher, care a încetat din viaţă în 2022. S-a auzit live piesa "Behind the Wheel", lansată în 1987, ca single de pe albumul "Music For the Masses".

A fost pentru prima dată când melodia a fost interpretată live în ultimul deceniu şi i-a fost dedicată lui Andy Fletcher, mort în 2022 la vârsta de 60 de ani. A înlocuit o altă piesă tribut care îi era dedicată în fiecare concert din ultima vreme, "The World în My Eyes". Depeche Mode îşi continuă între timp turneul european şi britanic, promovând noul LP.

Depeche Mode a cântat în România pe 26 iulie 2023 şi poze aveţi aici.

Comentarii