Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam James Hetfield, solistul MetallicaCea mai bună piesă Metallica a fost desemnată de fani Trofeu Globurile de AurGala Globurilor de Aur 2021 a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19

Artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2020 au fost anunţaţi: Depeche Mode, Nine Inch Nails + alţii

După o perioadă de deliberări, voturi şi decizii grele, au fost în sfârşit anunţaţi artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2020. Avem un nume mare din rock industrial, dar şi o surpriză synthpop şi hip-hop, plus o voce feminină de aur. Aflaţi artiştii în articol, dar şi marile nume ignorate.
Rock and Roll Hall of Fame 2020 artisti introdusi

Rock and Roll Hall of Fame 2020 artisti introdusi (foto: Rock and Roll Hall of Fame)

Lista completă de nominalizări pentru Rock and Roll Hall of Fame 2020 a fost anunţată în toamna lui 2020 şi includea 16 trupe şi artişti. Criteriul era simplu: să fi creat un prim album cu 25 de ani în urmă, dar şi să fi schimbat peisajul muzical în mod relevant cu muzica creată. Din cei 16 artişti 9 au fost nominalizaţi pentru prima oară, în vreme ce alţii mai fuseseră pe listă scurtă. Ei bine dintre cele cei 16 nominalizaţi am rămas cu 6 artişti care vor fi introduşi în Hall of Fame.

Iată-i pe finalişti:

  • The Doobie Brothers
  • Depeche Mode
  • Nine Inch Nails
  • The Notorious B.I.G.
  • T. Rex
  • Whitney Houston

Introducerea lor în panteonul muzicii rock se va face în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe 2 mai la Cleveland Public Hall, o sală polivalentă din Cleveland. Marii absenţi de pe lista finală sunt cei de la Judas Priest, spre dezamăgirea multora, dar şi Motorhead, Soundgarden şi Thin Lizzy. Aceştia nu au primit destule voturi pentru a ajunge în finală. Judas Priest puteau fi incluşi în acest club select încă din 1999 şi au mai avut o apariţie pe lista de nominalizaţi şi în 2018.

Votanţii care decid cine rămâne în istorie în acest mod includ peste 1000 de artişti, istorici ai domeniului muzical, jurnalişti şi membri ai industriei muzicale. Şi fanii au fost invitaţi să voteze pe RockHall.com sau la o cabină de vot interactivă de la un muzeu din Cleveland. Trent Reznor, solistul Nine Inch Nails s-a declarat şocat de apariţia trupei sale pe listă, mai ales că în 2018 a avut nişte cuvinte foarte dure de spus despre Rock and Roll Hall of Fame. În 2019 s-a răzgândit şi i-a părut rău de impresia iniţială, după ce a participat la ceremonie şi i-a introdus pe cei de la The Cure în Panteon (lista completă aici).

Ceremonia din 2020 va fi transmisă live pe HBO şi pe postul de radio pe Internet SiriusXM Rock and Roll Hall of Fame.

Citește mai multe despre Depeche ModeNine Inch NailsWhitney Houston
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Joe Satriani anunță cel de-al 17-lea album de studio - "Shapeshifting"

Joe Satriani lansează anul acesta cel de-al 17-lea album din carieră. Discul se numește "Shapeshifting" și va fi urmat de...

Închide