Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - My Favourite Stranger

Depeche Mode a lansat al treilea single de pe noul său album, "Memento Mori", iar piesa se numeşte "My Favourite Stranger". Primeşte un videoclip ce aduce cu un western modern, cu un personaj a la "Westworld".

De pe noul album "Memento Mori' am putut asculta single-uri ca "Wagging Tongue", dar şi "My Cosmos Is Mine", cu un sound ce amintea mai mult de Nine Inch Nails. Primul single a venit chiar la început de an 2023, "Ghosts Again" prefaţând un album plin de angoasă, durere, redescoperire şi renaştere.

"My Favourite Stranger" este un track axat pe sintetizator, compus de Martin Gore şi Richard Butler (Psychedelic Furs). Single-ul şi videoclipul prezintă imaginea eroului bântuit de propriile decizii şi de relaţia cu un suflet pereche pierdut în neant. Personajul reprezintă latura întunecată şi suprimată a psihicului uman, pe care o ţinem ascunsă.

Versurile explorează teme ca auto cunoaştere, confruntare şi descoperirea "străinului interior". Evident în spatele vizualului se afla Anton Corbijn, omul care a definit imaginea, artwork-urile şi videoclipurile Depeche Mode în ultimele decenii. Figura solitară şi enigmatică a călătorit în clip de la o pădure misterioasă spre un magazin european învechit.

Corbijn a ales o făptură androgină, bine ascunsă camerei, iar când să îl vedem pe străin mai clar, totul se opreşte. "Memento Mori" e primul album Depeche fără Andrew Fletcher, care a încetat din viaţă în anul 2022. James Ford şi Marta Salogni s-au ocupat de producţie, asigurând o gravitate fiecărui track şi accentuând senzaţia de disperare provocată de pierdere.

Nu trebuie totul privit în cheie negativă, deoarece în afară de tema morţii, albumul sărbătoreşte şi viaţa şi conexiunile umane care rezistă la testul timpului. Depeche Mode a concertat la Bucureşti pe 26 iulie 2023, într-o noapte furtunoasă, plină de fulgere şi emoţii intense.

Depeche Mode lua naştere în 1980, sub numele de "Composition of Sound". Primul album a fost "Speak & Spell" din 1981, iar înainte de "Memento Mori" am ascultat "Spirit" în 2017.

Comentarii