Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Wagging Tongue

Putem conta pe Depeche Mode pentru a lansa un videoclip plin de greutate şi însemnătate odată la câţiva ani. De obicei este alb-negru sau are filtre de culoare memorabile, plus cinematografie greu de uitat. Este şi cazul piesei "Wagging Tongue", care tocmai a primit un videoclip cu poveste demnă de urmărit.

"Wagging Tongue" este cel mai nou single de pe albumul "Memento Mori", lansat de Depeche Mode în martie 2023. Este a doua piesă de pe LP şi a fost precedată de single-urile "Ghosts Again" şi "My Cosmos Is Mine". Noul videoclip pune mare accent pe personaje, pe prim planuri cu feţele lor în momente de trăire maximă. Are ceva de Lars Von Trier, mai ales în secvenţele slow motion, în care expresiile persoanelor se schimbă, când ele trăiesc drame.

Relaţiile fracturate dintre oameni, mai ales în cuplu par să fie tema acestui videoclip. Scufundarea în apă nu e doar un botez, ci şi un prilej de comunicare pentru protagonişti. Dave Gahan şi Martin Gore privesc de pe malul lacului travaliul cuplului care "scuipă cuvinte" acide sub apă. Clipul este regizat de către The Scared Egg, iar eternul Anton Corbijn s-a ocupat de direcţia creativă.

Comunicatul de presă al trupei spune că acest material are acţiunea în "universul cinematic în care regulile ce guvernează comunicarea interpersonală sunt strict şi suprarealiste". Povestea este cea a unui cuplu tânăr dintr-un sat din pustietate, care se alătura vecinilor lor într-un ritual de confruntare. În ritual intră toate tipurile de oameni: avocaţi, oameni de afaceri, preoţi, poliţişti, chiar şi David Gahan şi Martin Gore.

Şi "Ghosts Again", primul single de pe "Memento Mori" a primit un videoclip memorabil, regizat de către Anton Corbijn de acasta dată.

Acest LP este prrimul lansat de la moartea lui Andy Fletcher în mai 2022, la vârsta de 60 de ani. Fletcher a lucrat puţin la album înainte de moartea sa, dar nu a apucat să asculte produsul finit. Ultimul material lansat de Depeche Mode fusese "Spirit" în 2017. Între timp Gahan şi Gore au început primul turneu al formaţiei din ultimii 5 ani şi cel cu numărul 19 din carieră.

"Memento Mori Tour" îi aduce şi la Bucureşti pe 26 iulie 2023, la Arena Naţională. În deschidere cântă trupa Haelos, un grup britanic de trip hop cu 3 componenţi. Preţurile biletelor pentru concertul Depeche Mode din România pornesc de la 255 lei. Găsiţi detalii despre ele în Agenda Infomusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 26 iulie 2023

Depeche Mode

Loc
Arena Națională
Comentarii