Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Linkin Park a lansat o versiune diferită a piesei "In The End" - AUDIO

V-aţi imaginat vreodată cum ar fi sunat una dintre cele mai celebre piese rock de la început de mileniu? E vorba despre "In The End" de la Linkin Park, care tocmai a fost lansată într-o versiune diferită de cea pe care o ştiam. Este o variantă demo, care nu a mai ajuns pe album şi care pune mai mare accent pe secţiunea de rap a lui Shinoda. O puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta Linkin Park Hybrid Theory 20th Anniversary Edition
Coperta Linkin Park Hybrid Theory 20th Anniversary Edition │ FOTO: Linkin Park

Această versiune demo a piesei "In The End" este mai apropiată de un rap cu extra mixaj, renunţând la chitară, care se aude mai încet în fundal, dar şi la percuţie. Secţiunea sensibilă a lui Chester Bennington este puţin mai ritmată, iar ţipătul său legendar este mai puţin intens şi curat, separat de restul piesei. Acest release de versiune demo vine cu o săptămână înainte de lansarea ediţiei aniversare a albumului "Hybrid Theory", care împlineşte 20 de ani în această toamnă.

Debutul lui "Hybrid Theory 20th Anniversary Edition" are loc pe 9 octombrie. Va fi lansat prin Warner Records şi va avea multiple variante box set, fizice şi digitale, inclusiv una Super Deluxe şi Super Deluxe Vinyl. Sunt incluse şi rarităţi şi B-Sides, iar varianta Super Deluxe aduce 5 CD-uri, 3 DVD-uri, 3 viniluri şi o carte ilustrată cu 80 de pagini şi cu fotografii nemaivăzute până acum cu formaţia. Este inclus şi un poster cu Chester Bennington şi un stage pass laminat.

Cu câteva săptămâni în urmă a apărut un alt demo nemaiauzit de fani până acum în varianta de studio, "She Couldn't", o baladă ceva mai blândă în stil "My December". "Hybrid Theory" este mai mult decât un nume de album, a fost şi numele trupei înainte să se transforme în Linkin Park din motive de copyright. LP-ul a sosit în octombrie, în anul 2000 şi a avut un succes uriaş. Trupa lua naştere în 1996 şi şi-a încercat norocul în cluburile din Los Angeles câţiva ani până să fie remarcată.

4 single-uri uriaşe au rezultate de pe disc: "One Step Closer", "Crawling", "Papercut" şi "In The End". Albumul a vândut 12 milioane de unităţi doar în SUA. Povestea formaţiei părea a fi ajuns la final în iulie 2017, atunci când Chester Bennington şi-a luat viaţa. Între timp Mike Shinoda a început o carieră solo, a lansat un album de debut în 2018 şi 3 EP-uri în acest an, oferind şi indicii că ar putea exista şi un viitor pentru LP cu un solist nou potrivit.

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending