Urmărește-ne în Social Media

Mike Shinoda - Can't Hear You Now

Mike Shinoda lansează un nou single şi videoclip, pentru piesa "Can't Hear You Now". Acest track este extras de pe albumul solo de debut al artistului, "Post Traumatic". Videoclipul este unul minimalist, profund personal, cu accentul pe Mike. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Regizorul Tim Mattia a pus mare accent pe mişcările scenice ale lui Mike Shinoda şi pe prim planuri alb negru cu artistul. "Can't Hear You Now" este o piesă mai apropiată de hip-hop, decât de rock-ul alternativ pentru care e cunoscută trupa Linkin Park, din care provine Mike. Muzicianul tocmai a încheiat un turneu în Statele Unite, avându-l în dechidere pe Don Broco.

Urmează câteva opriri în Europa, cu concerte programate în Germania şi Franţa în martie. Tot în martie mai ajunge în Marea Britanie, Cehia, Ungaria şi Italia. La finalul lunii noiembrie Shinoda devenea viral pentru că a recunoscut că nu a ascultat niciodată albumul "Reign in Blood" de la Slayer. Cofondatorul Linkin Park nu era familiarizat cu legendara creaţie thrash din 1986 şi nu a ezitat să îşi detalieze prima experienţă pentru publicaţiile din State.

De fapt muzicianul a disecat întregul album Slayer, piesă cu piesă, declarându-se şocat de anumite versuri şi aluzii la Holocaust spre exemplu. A recunoscut sample-uri împrumutate ulterior de Public Enemy şi de asemenea a resimţit "mâna" lui Rick Rubin şi influenţa sa asupra acestui LP. Mike a fost surprins şi că discul a debutat prin Def Jam, casă de discuri cunoscută mai mult pentru artişti hip hop.

2018 a fost un an important pentru Mike Shinoda. A lansat albumul "Post Traumatic", prin care a catalizat toată suferinţa pierderii prietenului Chester Bennington. Între timp soarta Linkin Park rămâne incertă, fără solistul său, care s-a sinucis anul trecut. Pe primul său LP solo, Mike a colaborat cu Chino Moreno şi Machine Gun Kelly, K Flay sau Grandson.

Piese precum "Running From My Shadow" sau "Ghosts" abordează lupta muzicianului cu depresia şi pierderea lui Chester. Vers cu vers aflăm cum californianul a ieşit dintr-o groapă adâncă şi întunecată spre lumină prin iubirea primită de la fani, apropiaţi şi prieteni. "Post Traumatic Tour" continuă şi la un moment dat ambasadorul Linkin Park din România a organizat o campanie pentru că artistul să ajungă la noi. Nu pare să se fi concretizat deocamdată.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Linkin Park a lansat o piesă nemaiauzită cu Chester, "Fighting Myself"

Linkin Park continuă lansările de piese speciale din arhivă, cele înregistrate pentru albumul "Meteora", care a împlinit 20 de ani de existenţă. Tocmai a lansat piesa "Fightning Myself", cu Chester Bennington la voce şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta album Meteora Linkin Park 20 Year Anniversary Edition
Coperta album Meteora Linkin Park 20 Year Anniversary Edition │ FOTO: Linkin Park

La început de an 2023 am ascultat piesa "Lost", extrasă din sesiunile de înregistrări ale lui "Meteora" de la început de mileniu. Fanii au avut fiori când l-au auzit pe Chester Bennington din nou, la 6 ani de la moartea sa. "Meteora" a debutat în martie 2003 şi a fost un mega hit. Al doilea album Linkin Park a avut single-uri care au cucerit topurile în toată lumea, de la "Somewhere I Belong" la "Faint" şi mai ales "Numb".

A vândut peste 8 milioane de unităţi în SUA şi a fost premiat cu discul de platină, de fapt multiple discuri de platină în 15 ţări. Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la debut, formaţia a relansat LP-ul pe 7 aprilie în multiple formaturi. Ele includ un Box Set Deluxe, viniluri, CD-uri într-un set de 3 discuri, plus digital. Toate oferă track-uri nelansate până acum, rarităţi, demo-uri şi B-Sides.

"Fighting Myself" e o combinaţie de versuri rap ale lui Mike Shinoda cu segmente de voce a lui Chester Bennington. E o piesă ceva mai soft decât restul albumului, cu accent mai mare pe rap parcă. E un breakdown plăcut spre final.

Linkin Park se află în pauză pe termen nedeterminat de la moartea lui Bennington în 2017, cu zero semnale că ar vrea să îl înlocuiască. Shinoda este liderul de facto al grupului şi a declarat în interviuri că nu plănuieşte să lanseze muzică nouă, albume sau să ţină concerte live cu trupă. Linkin Park nu a mai cântat public din octombrie 2017, când a ţinut un concert tribut pentru Chester Bennington în Los Angeles, alături de alţi artişti şi prieteni.

Muzicianul de 45 de ani a lansat recent o piesă solo, compusă pentru coloana sonoră a filmului horror "Scream VI". El apare de altfel şi în videoclipul lui Demi Lovato pentru o piesă compusă pentru acelaşi film, "Still Alive".

Citește în continuare