Urmărește-ne în Social Media

Mike Shinoda - Can't Hear You Now

Mike Shinoda lansează un nou single şi videoclip, pentru piesa "Can't Hear You Now". Acest track este extras de pe albumul solo de debut al artistului, "Post Traumatic". Videoclipul este unul minimalist, profund personal, cu accentul pe Mike. Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Regizorul Tim Mattia a pus mare accent pe mişcările scenice ale lui Mike Shinoda şi pe prim planuri alb negru cu artistul. "Can't Hear You Now" este o piesă mai apropiată de hip-hop, decât de rock-ul alternativ pentru care e cunoscută trupa Linkin Park, din care provine Mike. Muzicianul tocmai a încheiat un turneu în Statele Unite, avându-l în dechidere pe Don Broco.

Urmează câteva opriri în Europa, cu concerte programate în Germania şi Franţa în martie. Tot în martie mai ajunge în Marea Britanie, Cehia, Ungaria şi Italia. La finalul lunii noiembrie Shinoda devenea viral pentru că a recunoscut că nu a ascultat niciodată albumul "Reign in Blood" de la Slayer. Cofondatorul Linkin Park nu era familiarizat cu legendara creaţie thrash din 1986 şi nu a ezitat să îşi detalieze prima experienţă pentru publicaţiile din State.

De fapt muzicianul a disecat întregul album Slayer, piesă cu piesă, declarându-se şocat de anumite versuri şi aluzii la Holocaust spre exemplu. A recunoscut sample-uri împrumutate ulterior de Public Enemy şi de asemenea a resimţit "mâna" lui Rick Rubin şi influenţa sa asupra acestui LP. Mike a fost surprins şi că discul a debutat prin Def Jam, casă de discuri cunoscută mai mult pentru artişti hip hop.

2018 a fost un an important pentru Mike Shinoda. A lansat albumul "Post Traumatic", prin care a catalizat toată suferinţa pierderii prietenului Chester Bennington. Între timp soarta Linkin Park rămâne incertă, fără solistul său, care s-a sinucis anul trecut. Pe primul său LP solo, Mike a colaborat cu Chino Moreno şi Machine Gun Kelly, K Flay sau Grandson.

Piese precum "Running From My Shadow" sau "Ghosts" abordează lupta muzicianului cu depresia şi pierderea lui Chester. Vers cu vers aflăm cum californianul a ieşit dintr-o groapă adâncă şi întunecată spre lumină prin iubirea primită de la fani, apropiaţi şi prieteni. "Post Traumatic Tour" continuă şi la un moment dat ambasadorul Linkin Park din România a organizat o campanie pentru că artistul să ajungă la noi. Nu pare să se fi concretizat deocamdată.

Comentarii

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare