Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă primele 30 de secunde din noua piesă AC/DC, "Shot In the Dark" - AUDIO

AC/DC le-a făcut fanilor o surpriză astăzi, lansând un teaser de 30 de secunde pentru prima sa piesa după câţiva ani buni. E vorba despre "Shot In the Dark", care sună fix ca pe vremuri judecând după scurtul extras publicat online. Avem detalii despre track şi planurile australienilor în articol.

Publicat

pe

Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up
Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up │ FOTO: AC/DC

"Shot In the Dark" este prima piesă AC/DC din ultimii 6 ani şi sună foarte bine, păstrează acela sound tipic al formaţiei. Stilul riff-urilor de chitară poate fi recunoscut imediat şi Brian Johnson îşi etalează clasicul timbru vocal înalt. Formaţia australiană şi-a anunţat oficial reunirea pe 30 septembrie, confirmând că solistul Brian Johnson, toboşarul Phil Rudd şi basistul Cliff Williams compun din nou grupul. Alături de Angus Young vine şi Stevie Young, la chitară, păstrând moştenirea familiei Young vie, chiar şi după moartea lui Malcolm Young în 2017.

Teaserul de 30 de secunde a fost postat alături de mesajul "Are you ready?" şi hashtag-ul #PWRUP, cel mai probabil o aluzie la numele unui nou album. Se vehiculează denumiri precum "Power Up", "Powerup", "PWR/UP" şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Încă nu e clar dacă acest disc va sosi în 2020, dar sesiunile de înregistrare au început de ceva vreme, multiple fotografii cu componenţii trupei apărând online pe parcursul ultimilor 2 ani. Un alt teaser a apărut recent sub forma unui poster lipit în fata liceului la care a învăţat Angus Young.

În plus au fost postate şi teasere criptice pe Twitter şi Facebook. În ultima lună au apărut şi fotografii de la o filmare de videoclip a grupului, postate pe site-ul AC/DC dar şterse rapid ulterior. La începutul anului, înainte de pandemie, se zvonea că AC/DC ar fi gata să plece într-un turneu global, cu opriri pe marile stadioane ale lumii. Ar fi făcut asta cu Johnson în lineup, care revenea după retragerea de acum 4 ani, când doctorul i-a spus că pierderea sa de auz e prea avansată şi concertele l-ar face să surzească.

O perioadă a fost înlocuit de solistul Guns N' Roses, Axl Rose. Cu doi ani în urmă Brian şi Phil, alături de Angus şi Stevie au fost fotografiaţi în faţa Warehouse Studios, în Canada. De atunci tot bântuie zvonuri despre reunirea uneia dintre cele mai populare trupe din lume. Ultimul LP AC/DC a fost "Rock or Bust" din 2014, urmat de un turneu plin de incidente. A inclus plecarea lui Johnson, Rudd şi Williams, dar şi moartea cofondatorului Malcolm Young.

Rudd a fost dat afară din formaţie atunci când a fost găsit vinovat de posesie de droguri şi ameninţări cu moartea în Noua Zeelandă. Toate acestea sunt acum în trecut şi ne pregătim acum de o nouă etapă în existenţa trupei, care şi-a început povestea în 1973.

Comentează

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

 • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
 • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
 • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
 • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
 • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
 • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
 • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
 • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
 • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
 • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
 • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
 • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
 • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Trending