Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei

Ascultă primele 30 de secunde din noua piesă AC/DC, "Shot In the Dark" - AUDIO

AC/DC le-a făcut fanilor o surpriză astăzi, lansând un teaser de 30 de secunde pentru prima sa piesa după câţiva ani buni. E vorba despre "Shot In the Dark", care sună fix ca pe vremuri judecând după scurtul extras publicat online. Avem detalii despre track şi planurile australienilor în articol.
Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up

Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up │ FOTO: AC/DC

"Shot In the Dark" este prima piesă AC/DC din ultimii 6 ani şi sună foarte bine, păstrează acela sound tipic al formaţiei. Stilul riff-urilor de chitară poate fi recunoscut imediat şi Brian Johnson îşi etalează clasicul timbru vocal înalt. Formaţia australiană şi-a anunţat oficial reunirea pe 30 septembrie, confirmând că solistul Brian Johnson, toboşarul Phil Rudd şi basistul Cliff Williams compun din nou grupul. Alături de Angus Young vine şi Stevie Young, la chitară, păstrând moştenirea familiei Young vie, chiar şi după moartea lui Malcolm Young în 2017.

Teaserul de 30 de secunde a fost postat alături de mesajul "Are you ready?" şi hashtag-ul #PWRUP, cel mai probabil o aluzie la numele unui nou album. Se vehiculează denumiri precum "Power Up", "Powerup", "PWR/UP" şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Încă nu e clar dacă acest disc va sosi în 2020, dar sesiunile de înregistrare au început de ceva vreme, multiple fotografii cu componenţii trupei apărând online pe parcursul ultimilor 2 ani. Un alt teaser a apărut recent sub forma unui poster lipit în fata liceului la care a învăţat Angus Young.

În plus au fost postate şi teasere criptice pe Twitter şi Facebook. În ultima lună au apărut şi fotografii de la o filmare de videoclip a grupului, postate pe site-ul AC/DC dar şterse rapid ulterior. La începutul anului, înainte de pandemie, se zvonea că AC/DC ar fi gata să plece într-un turneu global, cu opriri pe marile stadioane ale lumii. Ar fi făcut asta cu Johnson în lineup, care revenea după retragerea de acum 4 ani, când doctorul i-a spus că pierderea sa de auz e prea avansată şi concertele l-ar face să surzească.

O perioadă a fost înlocuit de solistul Guns N' Roses, Axl Rose. Cu doi ani în urmă Brian şi Phil, alături de Angus şi Stevie au fost fotografiaţi în faţa Warehouse Studios, în Canada. De atunci tot bântuie zvonuri despre reunirea uneia dintre cele mai populare trupe din lume. Ultimul LP AC/DC a fost "Rock or Bust" din 2014, urmat de un turneu plin de incidente. A inclus plecarea lui Johnson, Rudd şi Williams, dar şi moartea cofondatorului Malcolm Young.

Rudd a fost dat afară din formaţie atunci când a fost găsit vinovat de posesie de droguri şi ameninţări cu moartea în Noua Zeelandă. Toate acestea sunt acum în trecut şi ne pregătim acum de o nouă etapă în existenţa trupei, care şi-a început povestea în 1973.

Citește mai multe despre AC/DC
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Shawn Mendes lansează albumul "Wonder" - VIDEO TEASER

Shawn Mendes va transforma sfârșitul anului pandemic 2020 într-o experiență muzicală magică și uimitoare, după cum ne indică titlul noului...

Închide