Urmărește-ne în Social Media

AC/DC - Realize

AC/DC a lansat primul clip din 2021, "Realize", single extras de pe albumul "Power Up" din 2021. Videoclipul acestui track e ceva cu totul special, filmat cu tehnologii revoluţionare, care ne dau senzaţia că suntem lângă muzicienii din trupă şi că aceştia cântă împreună, deşi se aflau în oraşe diferite. Cum a fost totul posibil aflaţi din articol.

"Realize" este un single AC/DC, extras de pe albumul "Power Up", lansat în noiembrie 2020. A fost primul LP după o pauză de 6 ani, de la materialul discografic "Rock or Bust" din 2014. Reunea un lineup format din Brian Johnson la voce, Phill Rudd la tobe, Cliff Williams la bas, Angus Young la chitară şi Stevie Young la chitară. Cât despre noul videoclip, el a fost regizat de către Clemens Habicht (care a colaborat cu Tame Impala şi Liars) şi Josh Cheuse (directorul creativ AC/DC).

În acest clip îi vedem pe Angus, Brian, Cliff, Phil şi Stevie dezlănţuindu-se într-un spaţiu imaculat, cu un zid de difuzoare în spate. Ce e inedit e că de fapt muzicienii nu se aflau în acelaşi loc, iar Habitch a reuşit să îi pună să se filmeze individual pe artişti, pentru ca apoi să facă o editare video măiastră ce dă senzaţia unei reprezentaţii unitare. Acesta ar putea fi viitorul concertelor şi videoclipurilor, să aduci muzicienii împreună prin editare video şi colaje speciale.

"Realize" este prima piesă de pe noul album, având rolul de a ne reintroduce în atmosfera şi vibe-ul trupei australiene. Despre acest single solistul Angus a declarat următoarele:

La "Realize" am lucrat cu Malcolm Young (chitaristul AC/DC decedat în 2017). Am petrecut ceva timp la această piesă, era o altă idee puternică pe care el a avut-o. Eu ştiam cât de mult îi plăcea şi îmi amintesc de momentul când o scriam, efortul pe care el îl depunea şi cum a construit-o. Chestia e că îmi amintesc că aveam latura muzicală creată împreună, aşa cum doream noi să o facem. Şi el mi-a dat această idee de hook, de chorus, iar apoi mi-a cântat o variantă brută.

Şi am auzit-o, mi-a rămas în cap toată ziua. Şi m-am gândit "cât de deştept e el? Pur şi simplu inventează ceva". E unul dintre acele lucruri pe care îl repetam iar şi iar în mintea mea. Deseori mă întrebam de unde vine cu ideile acestea.... era marele său dar.

Albumul "Power Up" serveşte şi ca tribut pentru Malcolm, care a încetat din viaţă în 2017, iar el este creditat ca autor şi compozitor pentru toate cele 12 piese de pe noul LP, alături de Angus. În decembrie 2014 Malcolm dezvăluia că are demenţă şi se retrăgea din AC/DC, lăsându-i locul nepotului său Stevie Young, drept chitarist. LP-ul din 2020 a fost înregistrat într-o perioadă de 6 săptămâni între august şi septembrie 2018 la Warehouse Studios din Vancouver, alături de producătorul Brendan O'Brien.

Single-urile lansate până acum de pe album sunt "Demon Fire" şi "Shot In the Dark".

Comentarii

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

 • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
 • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
 • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
 • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
 • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
 • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
 • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
 • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
 • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
 • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
 • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
 • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
 • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare