Urmărește-ne în Social Media

AC/DC - Realize

AC/DC a lansat primul clip din 2021, "Realize", single extras de pe albumul "Power Up" din 2021. Videoclipul acestui track e ceva cu totul special, filmat cu tehnologii revoluţionare, care ne dau senzaţia că suntem lângă muzicienii din trupă şi că aceştia cântă împreună, deşi se aflau în oraşe diferite. Cum a fost totul posibil aflaţi din articol.

"Realize" este un single AC/DC, extras de pe albumul "Power Up", lansat în noiembrie 2020. A fost primul LP după o pauză de 6 ani, de la materialul discografic "Rock or Bust" din 2014. Reunea un lineup format din Brian Johnson la voce, Phill Rudd la tobe, Cliff Williams la bas, Angus Young la chitară şi Stevie Young la chitară. Cât despre noul videoclip, el a fost regizat de către Clemens Habicht (care a colaborat cu Tame Impala şi Liars) şi Josh Cheuse (directorul creativ AC/DC).

În acest clip îi vedem pe Angus, Brian, Cliff, Phil şi Stevie dezlănţuindu-se într-un spaţiu imaculat, cu un zid de difuzoare în spate. Ce e inedit e că de fapt muzicienii nu se aflau în acelaşi loc, iar Habitch a reuşit să îi pună să se filmeze individual pe artişti, pentru ca apoi să facă o editare video măiastră ce dă senzaţia unei reprezentaţii unitare. Acesta ar putea fi viitorul concertelor şi videoclipurilor, să aduci muzicienii împreună prin editare video şi colaje speciale.

"Realize" este prima piesă de pe noul album, având rolul de a ne reintroduce în atmosfera şi vibe-ul trupei australiene. Despre acest single solistul Angus a declarat următoarele:

La "Realize" am lucrat cu Malcolm Young (chitaristul AC/DC decedat în 2017). Am petrecut ceva timp la această piesă, era o altă idee puternică pe care el a avut-o. Eu ştiam cât de mult îi plăcea şi îmi amintesc de momentul când o scriam, efortul pe care el îl depunea şi cum a construit-o. Chestia e că îmi amintesc că aveam latura muzicală creată împreună, aşa cum doream noi să o facem. Şi el mi-a dat această idee de hook, de chorus, iar apoi mi-a cântat o variantă brută.

Şi am auzit-o, mi-a rămas în cap toată ziua. Şi m-am gândit "cât de deştept e el? Pur şi simplu inventează ceva". E unul dintre acele lucruri pe care îl repetam iar şi iar în mintea mea. Deseori mă întrebam de unde vine cu ideile acestea.... era marele său dar.

Albumul "Power Up" serveşte şi ca tribut pentru Malcolm, care a încetat din viaţă în 2017, iar el este creditat ca autor şi compozitor pentru toate cele 12 piese de pe noul LP, alături de Angus. În decembrie 2014 Malcolm dezvăluia că are demenţă şi se retrăgea din AC/DC, lăsându-i locul nepotului său Stevie Young, drept chitarist. LP-ul din 2020 a fost înregistrat într-o perioadă de 6 săptămâni între august şi septembrie 2018 la Warehouse Studios din Vancouver, alături de producătorul Brendan O'Brien.

Single-urile lansate până acum de pe album sunt "Demon Fire" şi "Shot In the Dark".

PUBLICITATE
Comentarii

Clipul zilei

La 7 ani, un copil cântă "Highway to Hell" de parc-ar fi reîncarnarea lui Bon Scott - VIDEO

Hard rock-ul a pus stăpânire pe Jesús del Río, un copil de 7 ani venit la The Voice Kids Spania. Nu e o exagerare să spui că membrii AC/DC ar putea să-l ia în considerare pentru un duet cu Brian Johnson, versiunea sa pentru "Highway to Hell" fiind electrizantă, mai ales când suprapui timbrul vocii sale peste chipul lui angelic.

Publicat

pe

Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania
Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania │ FOTO: Captură Youtube

Dacă se întreba cineva de ce emisiunile de talente ca American Idol și The Voice sunt atât de longevive, clipul prezentat în acest articol ar putea să ofere un răspuns. Momentele extraordinare neașteptate, amestecate cu reacțiile celor din juriu sunt ingrediente sigure pentru viralizarea anumitor live-uri din cadrul unor astfel de concursuri. E nevoie, desigur, și de participanți carismatici, dar când vorbim despre o emisiune cu copii, ca în cazul de față, acest element e asigurat din start. N-ai cum să nu fii plăcut de telespectatori când ești de-o șchioapă, ai curajul să vii să cânți pe o scenă mare și mai ai și un pic de talent.

În cazul lui Jesús del Río e vorba de ceva mai mult talent. Dincolo de carisma lui de copil plăpând, puștiul are, cu adevărat, o voce mare pentru cei 7 ani ai săi, contrastul dintre agresivitatea interpretării și apariția lui angelică făcând deliciul publicului. Timbrul său s-a potrivit excelent pe "Highway to Hell", chiar dacă versiunea lui e ceva mai pițigăiată.

Așa cum era firesc, toți antrenorii și l-au dorit în echipă (mai puțin David Bisbal, pentru că a fost blocat de unul dintre colegi). Puștiul nu a părut deloc intimidat de entuziasmul tuturor celor din sală, răspunzând foarte relaxat și direct la toate întrebările pe care le-a primit după momentul său. Potrivit spuselor lui, a descoperit că are voce la 6 ani, adică anul trecut, prima piesă pe care a învățat să o cânte fiind chiar "Highway to Hell".

Apariția lui în cadrul acestei emisiuni îl va ajuta, cel mai probabil, dacă va alege să-și facă o carieră în muzică. Nici nu mai contează pe ce loc va termina concursul, important e că publicul l-a văzut pe Jesus (no pun intended) și că momentul lui s-a viralizat.

VIDEO: Jesús del Río cântă 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3