Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Co-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani

Chitaristul Malcolm Young, co-fondatorul trupei AC/DC s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2017, la 64 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciați chitariști ritmici, iar alături de colegii săi figurează în galeria Rock and Roll Hall of Fame.
Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DC

Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DC

Chitaristul Malcolm Young (64 de ani) s-a stins din viață sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în urma unei lupte îndelungate cu demența. Formația a transmis vestea milioanelor de fani din întreaga lume:

Cu tristețe profundă, AC/DC trebuie să anunțe astăzi trecerea în neființă a lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a fost fondatorul și creatorul AC/DC. Cu dedicație și un angajament enorm, el a fost forța ce a împins înainte formația. În calitate de chitarist, compozitor și vizionar, a fost un perfecționist și un om unic. Și-a urmat mereu propriile convingeri, făcând și spunând exact ce voia. A fost mândru de tot ce a a încercat să realizeze. A fost alături de fani ca nimeni altul.

Fratele său, Angus, a încheiat mesajul:

Ca frate, îmi e greu să exprim în cuvinte ce a însemnat pentru mine de-a lungul vieții, legătura noastră a fost unică și foarte specială. Lasă în urmă o moștenire enormă ce va dăinui mereu. Malcom, ai făcut o treabă bună!

Malcolm Young a fost unul dintre cei mai buni chitariști ritmici din lume. Alături de colegii săi din AC/DC a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2003.

Născut pe 6 ianuarie 1953 în Glasgow (Scoția), Malcolm Young a emigrat împreună cu familia în Australia. În 1973, la Sydney, a format trupa AC/DC împreună cu fratele său mai mic, Angus. După câteva schimbări timpurii de componență, formația a lansat în Australia primul album - "High Voltage" (1975), avându-l vocalist pe Bon Scott. "It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)" devenea primul hit internațional AC/DC, fiind extras de pe al doilea disc - "T.N.T.".

În trecut, după Black Ice World Tour, chitaristul a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, depășindu-l după un tratement în faza incipientă a bolii. Malcolm avea și probleme cu inima, purtând un stimulator cardic. Suferind de demență, Malcolm s-a retras oficial din formație în urmă cu trei ani. Ultimul său concert live alături de AC/DC datează din iunie 2010, din Bilbao, Spania.

AC/DC a concertat o singură dată în România în 2010, când a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului “Black Ice” lansat în octombrie 2008. Discul a intrat direct pe prima poziție în topurile din peste 29 de țări și a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de unități.

Citește mai multe despre AC/DCMalcolm Young
RECOMANDARE:Cumpără albume și materiale AC/DC

Deschide lista completă de discuri AC/DC (CD și vinyluri)

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vocea României 2017: prima ediție a live-urilor

Mult așteptatele live-uri de la Vocea României au început pe 17 noiembrie 2017. Spectacolul a fost la el acasă, iar...

Închide