Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Co-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani

Chitaristul Malcolm Young, co-fondatorul trupei AC/DC s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2017, la 64 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciați chitariști ritmici, iar alături de colegii săi figurează în galeria Rock and Roll Hall of Fame.

Publicat

pe

Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DC
Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DC │ FOTO: www.acdc.com

Chitaristul Malcolm Young (64 de ani) s-a stins din viață sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în urma unei lupte îndelungate cu demența. Formația a transmis vestea milioanelor de fani din întreaga lume:

Cu tristețe profundă, AC/DC trebuie să anunțe astăzi trecerea în neființă a lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a fost fondatorul și creatorul AC/DC. Cu dedicație și un angajament enorm, el a fost forța ce a împins înainte formația. În calitate de chitarist, compozitor și vizionar, a fost un perfecționist și un om unic. Și-a urmat mereu propriile convingeri, făcând și spunând exact ce voia. A fost mândru de tot ce a a încercat să realizeze. A fost alături de fani ca nimeni altul.

Fratele său, Angus, a încheiat mesajul:

Ca frate, îmi e greu să exprim în cuvinte ce a însemnat pentru mine de-a lungul vieții, legătura noastră a fost unică și foarte specială. Lasă în urmă o moștenire enormă ce va dăinui mereu. Malcom, ai făcut o treabă bună!

Malcolm Young a fost unul dintre cei mai buni chitariști ritmici din lume. Alături de colegii săi din AC/DC a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2003.

Născut pe 6 ianuarie 1953 în Glasgow (Scoția), Malcolm Young a emigrat împreună cu familia în Australia. În 1973, la Sydney, a format trupa AC/DC împreună cu fratele său mai mic, Angus. După câteva schimbări timpurii de componență, formația a lansat în Australia primul album - "High Voltage" (1975), avându-l vocalist pe Bon Scott. "It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)" devenea primul hit internațional AC/DC, fiind extras de pe al doilea disc - "T.N.T.".

În trecut, după Black Ice World Tour, chitaristul a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, depășindu-l după un tratement în faza incipientă a bolii. Malcolm avea și probleme cu inima, purtând un stimulator cardic. Suferind de demență, Malcolm s-a retras oficial din formație în urmă cu trei ani. Ultimul său concert live alături de AC/DC datează din iunie 2010, din Bilbao, Spania.

AC/DC a concertat o singură dată în România în 2010, când a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului “Black Ice” lansat în octombrie 2008. Discul a intrat direct pe prima poziție în topurile din peste 29 de țări și a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de unități.

PUBLICITATE
Comentează

Trending