Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Smashing Pumpkins anunţă un nou album, lansează două single-uri: "Cyr" şi "The Colour of Love"

Smashing Pumpkins ne aduce surpriza finalului de vară odată cu lansarea a două piese noi. E vorba despre "Cyr", care a primit şi un videoclip oficial, dar şi "The Colour of Love", care prefaţează un nou album al trupei lui Billy Corgan. Ascultă noile melodii în articol şi află detalii despre noul LP.

Publicat

pe

Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr
Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr │ FOTO: The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins există la ora actuală în componenţa Billy Corgan, James Iha şi Jimmy Chamberlin, plus chitaristul Jeff Schroeder. D'arcy Wretzky (basist) a refuzat să facă parte din proiect. "Cyr" sună incredibil de proaspăt şi actual, în acelaşi timp evocând un aer retro. Billy Corgan a descris acest single ca "nebunie distopică", că o luptă a unui singur suflet contra întregii lumi. Are sintetizatoare hipnotice şi un bas catchy, plus backing vocal care potenţează vocea lui Corgan.

E un aer de synth pop puternic aici, iar sintetizatoarele sunt amplificate la refren, dând viaţă piesei. Videoclipul oficial este regizat de Linda Strawberry şi a fost filmat recent, în perioada izolării în Los Angeles şi Chicago. Clipul e plin de imagini cu filtru negativ, Corgan îşi poartă clasicul machiaj etalat pe scenă, iar solistul şi membrii trupei dansează de parcă nu îi priveşte nimeni. Totul este completat cu contorsionişti ce apar în cadru.

"The Colour of Love" are un BPM ceva mai ridicat şi este mai ritmată. Aerul de synth pop e puternic şi aici, dar sună a piesă de condus maşina la apus şi a noi începuturi. Ambele melodii noi transportă fanii în perioada anilor '80 şi '90. The Smashing Pumpkins avea planuri mari pentru 2020, urmând să cânte în deschiderea Guns N' Roses şi să se afle în faţa a stadioane pline de fani. Pandemia a făcut ca toate acele evenimente să fie anulate. Acum artiştii au fost cuprinşi de "febra goth şi synth pop", cu influenţe The Cure şi Depeche Mode.

Nu cunoaştem încă dată de lansare a albumului nou şi nici numele său, dar sunt şanse mari să apară până la final de an 2020. La începutul anului Corgan a dezvăluit că are 21 de piese pregătite pentru un "album complet diferit". În mai chitaristul Jeff Schoreder confirmase chiar că Billy ar fi lucrat la 2 noi albume separate.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Smashing Pumpkins a lansat piesa "Spellbinding" şi va lansa ultima parte din rock opera sa curând

Smashing Pumpkins se pregăteşte să lanseze ultima parte din rock opera "ATUM" în curând, iar acum avem şi un single de pe acest final de trilogie. Se numeşte "Spellbinding" şi se poate asculta în articol, unde avem şi alte detalii despre trupa lui Billy Corgan.

Publicat

pe

Coperta album Atum The Smashing Pumpkins
Coperta album Atum The Smashing Pumpkins │ FOTO: The Smashing Pumpkins

Melodia "Spellbinding" e cât se poate de veselă, dar şi hipnotică, prin toate acele sintetizatoare mixate psihedelic. În părţile de chitară şi refren "Take me away" se găseşte un punk, poate chiar punk plin de energie şi dorinţa de a evada din această lume. Grupul a anunţat odată cu lansarea acestui single un turneu american împreună cu cei de la Interpol. Povestea rock operei în 3 părţi "ATUM" începea în septembrie 2022 şi e mai mult decât o creaţie nouă.

E chiar o continuare a poveştii de pe discul dublu "Mellon Collie and the Infinite Sadness" din 1995 şi "Machina/The Machines of God" din 2000. "Act I" a fost lansat în noiembrie, în vreme ce "Act II" a sosit în februarie. "Act III" va sosi pe 5 mai, după ce a fost amânat faţă de data iniţial promisă de 21 aprilie. Întregul proiect e cât se poate de ambiţios, numărând 33 de melodii noi.

Billy Corgan a recunoscut că iniţial colegii de trupă nu erau încântaţi de idee, dar el susţine că nu crede în "less is more". Solistul e mai degrabă adeptul lui "more is more".

La început de martie 2023 The Smashing Pumpkins a fost headliner la un festival în Mexic cunoscut drept The World is a Vampire. Şi acolo a cântat tot alături de Interpol. În viitorul turneu american li se mai alătura şi Rival Sons şi Stone Temple Pilots.

The Smashing Pumpkins e o trupă din Chicago, care a luat fiinţă în 1988, în plină ascensiune grunge. A cântat rock alternativ până în 2000, când s-a destrămat. S-a reunit în 2006 şi a trecut prin schimbări de personal de atunci. Corgan a rămas singurul membru constant de la debutul grupului. În acest moment îi avem în formaţie pe Corgan, toboşarul Jimmy Chamberlin, James Iha la chitara şi Jeff Schroeder tot la chitară.

Billy Corgan a ţinut un concert solo la Berăria H în 2019, un set care a ţinut mai puţin decât se aşteptau fanii, artistul fiind nemulţumit de condiţiile concertului aparent.

Citește în continuare

Trending