Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Juriul X Factor 2020A șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020 Corbul pe scena Masked Singer RomâniaMăștile din semifinala Masked Singer România îi încurcă pe detectivi Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER

Smashing Pumpkins anunţă un nou album, lansează două single-uri: "Cyr" şi "The Colour of Love"

Smashing Pumpkins ne aduce surpriza finalului de vară odată cu lansarea a două piese noi. E vorba despre "Cyr", care a primit şi un videoclip oficial, dar şi "The Colour of Love", care prefaţează un nou album al trupei lui Billy Corgan. Ascultă noile melodii în articol şi află detalii despre noul LP.
Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr

Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr │ FOTO: The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins există la ora actuală în componenţa Billy Corgan, James Iha şi Jimmy Chamberlin, plus chitaristul Jeff Schroeder. D'arcy Wretzky (basist) a refuzat să facă parte din proiect. "Cyr" sună incredibil de proaspăt şi actual, în acelaşi timp evocând un aer retro. Billy Corgan a descris acest single ca "nebunie distopică", că o luptă a unui singur suflet contra întregii lumi. Are sintetizatoare hipnotice şi un bas catchy, plus backing vocal care potenţează vocea lui Corgan.

E un aer de synth pop puternic aici, iar sintetizatoarele sunt amplificate la refren, dând viaţă piesei. Videoclipul oficial este regizat de Linda Strawberry şi a fost filmat recent, în perioada izolării în Los Angeles şi Chicago. Clipul e plin de imagini cu filtru negativ, Corgan îşi poartă clasicul machiaj etalat pe scenă, iar solistul şi membrii trupei dansează de parcă nu îi priveşte nimeni. Totul este completat cu contorsionişti ce apar în cadru.

"The Colour of Love" are un BPM ceva mai ridicat şi este mai ritmată. Aerul de synth pop e puternic şi aici, dar sună a piesă de condus maşina la apus şi a noi începuturi. Ambele melodii noi transportă fanii în perioada anilor '80 şi '90. The Smashing Pumpkins avea planuri mari pentru 2020, urmând să cânte în deschiderea Guns N' Roses şi să se afle în faţa a stadioane pline de fani. Pandemia a făcut ca toate acele evenimente să fie anulate. Acum artiştii au fost cuprinşi de "febra goth şi synth pop", cu influenţe The Cure şi Depeche Mode.

Nu cunoaştem încă dată de lansare a albumului nou şi nici numele său, dar sunt şanse mari să apară până la final de an 2020. La începutul anului Corgan a dezvăluit că are 21 de piese pregătite pentru un "album complet diferit". În mai chitaristul Jeff Schoreder confirmase chiar că Billy ar fi lucrat la 2 noi albume separate.

Citește mai multe despre The Smashing Pumpkins
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Irina Loghin a a fost diagnosticată cu Covid-19, împreună cu familia sa

Cel mai nou caz de Covid-19 din industria muzicală din România este cel al Irinei Loghin. Interpreta în vârstă de...

Închide