Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca Poze concert LP (Laura Pergolizzi) la București pe 24 iunie 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
LP

The Smashing Pumpkins lansează piesa "Knights of Malta", cu influenţe gospel - AUDIO

Cine a crezut că le-a auzit pe toate când vine vorba de excentricitatea lui Billy Corgan trebuie să îşi revizuiască aşteptările. Smashing Pumpkins a lansat în această săptămână single-ul "Knights of Malta", pe care abordează o latură orchestrală, dar şi un vibe gospel puternic. Puteţi asculta piesa în cadrul articolului.
Coperta single Smashing Pumpkins Knights of Malta

Coperta single Smashing Pumpkins Knights of Malta (foto: Smashing Pumpkins)

"Knights of Malta" este în egală măsură rock progresiv şi un track jazz experimental. Cu toate acestea apariţiile orchestrale şi infuzia de gospel surprind ascultătorul. Vorbim despre Billy Corgan aici, omul care a cântat la sintetizator ore întregi la o cafenea şi nu părea a se mai opri. Solistul şi creierul Smashing Pumpkins ne surprinde plăcut cu acest sound fresh.

Single-ul este extras de pe viitorul album al trupei, "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun". Acesta debutează pe 16 noiembrie prin casa de discuri a lui Corgan, Martha's Music. Pumpkins a mai abordat orchestraţia şi în trecut, dar acum auzim o intersectare interesantă de instrumente: tobe, chitară, bas, pian, viori şi voci corale. Versurile lui Billy sunt de-a dreptul mistice, cu aluzii la scarabei, şerpi, curcubee şi ascensiuni infinite.

"Knights of Malta" este al treilea single de pe viitorul LP, după "Solara" şi "Silvery Sometimes (Ghosts)". Viitorul disc este primul din aproape 2 decenii care îi reuneşte pe membrii fondatori ai trupei: Corgan, James Iha şi Jimmy Chamberlin, plus chitaristul Jeff Schroeder. Lipseşte totuşi D’Arcy Wretzky, basistul iniţial al trupei, care a primit credit pe primele 5 LP-uri ale grupului. Scandalul său recent cu Billy Corgan a făcut imposibilă colaborarea.

În spatele acestei reuniuni parţiale se află geniul lui Rick Rubin, care i-a adunat pe muzicieni la studioul său Shangri La. Între timp Smashing Pumpkins se pregăteşte de încă o etapă de turneu aniversar şi reuniune. Trupa a împlinit 30 de ani de existenţa şi va trece în revistă discografia sa cu opriri în toate statele din SUA. Turneul începea în luna martie a acestui an. Ascultând piesele noi ne dăm seama cum a evoluat trupa faţă de grunge-ul anilor '90.

Citește mai multe despre The Smashing Pumpkins
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andrea Bocelli cucereşte topurile Billboard cu albumul "Si"

Andrea Bocelli a ajuns la un nou prag în cariera sa, încă o recunoaştere a vocii sale unice. Artistul a...

Închide