Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Concertul Billy Corgan (The Smashing Pumpkins) de la București își modifică data

Din cauza unor schimbări de ultim moment în programul lui Billy Corgan, concertul artistului de la București se mută de pe 8 pe 9 iulie. Locația evenimentului rămâne neschimbată, show-ul solistului The Smashing Pumpkins urmând să aibă loc la Arenele Romane.
Billy Corgan

Billy Corgan (foto: www.facebook.com/BillyCorgan/)

Toate celelalte detalii privind concertul lui Billy Corgan rămân neschimbate. Biletele deja cumpărate ramân valabile.

Solistul The Smashing Pumpkins va susține pe 9 iulie un show special, în cadrul căruia va interperta live toate hiturile trupei care l-a consacrat, dar și piese din cariera solo. Concertul de la București va încheia turneul său solo acustic în Europa, care va cuprinde show-uri și la Paris, Dublin și Glasgow.

Prețuri bilete la concertul lui Billy Corgan de la Arenele Romane:

  • Earlybird (primele 300 de bilete): 69 lei - Cat C / 89 lei - Cat B / 119 lei - Cat A + taxe 5 lei
  • Presale: 89 lei - Cat C / 109 lei - Cat B / 139 lei Cat A + taxe 5 lei
  • La acces: 100 lei - Cat C / 130 lei - Cat B / 150 lei - Cat A

Billy Corgan a.k.a geniul din spatele The Smashing Pumpkins

William Patrick Corgan Jr., sau pe scurt Billy Corgan, este geniul din spatele The Smashing Pumpkins, formație înființată de acesta în 1988. Cariera de artist a lui Corgan se suprapune evoluției acestei trupe, alături de care a câștigat 3 premii MTV, dar și două trofee Grammy, în 2 ani consecutivi, pentru Best Hard Rock Performance.

Formarea sa ca artist a fost în primă fază influențată de tatăl său, William Corgan Sr., care era chitarist de blues și rock. Prima sa chitară a fost o replică a unui Les Paul, iar tatăl său a fost cel care l-a îndemnat să asculte artiști sau formații precum Jimi Hendrix, Jeff Beck, Hohn Cale, Black Sabbath sau Queen.

Deși a primit oferte de la universități importante, Corgan a decis să aleagă calea muzicii. În perioada 87-88, a cântat alături de Wayne Static în prima sa formație, Deep Blue Dream. Ulterior, a pus bazele The Smashing Pumpkins în 1988, iar 5 ani mai tarziu avea să apară albumul ”Siamese Dream” care primea 9 Discuri de Platină și 3 Discuri de Aur.

Cu toate că avea la dispoziție o formație, Corgan a fost cel care a înregistrat toate părțile de bas și de chitară pentru acest album. Pe acest disc se regăsesc single-uri precum: "Cherub Rock", "Today", "Disarm" și "Rocket".

Anul 2004 marchează începutul carierei solo a artistului, care lansează un album în care se regăseau elemente de shoegaze, alternative și chiar muzica electronică.

Pe lângă pasiunea pentru muzica, Corgan este pasionat și de poezie, artistul lansând volumul ”Blinking with Fists”, care a ajuns pe lista New York Times Best Seller. Billy Corgan rămâne un artist desăvârșit, uneori controversat, cu convingeri proprii puternice și argumentate, care a influențat alți artiști atât muzical, cât și ideologic.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Billy CorganThe Smashing Pumpkins
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rammstein postează un teaser de 30 de secunde pentru o melodie nouă şi un clip

Metaliştii germani de la Rammstein au confirmat de multiple ori în ultimul an că au înregistrat un nou album. Acum...

Închide