Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Faithless lansează primul album după 10 ani; Ascultă primul single de pe LP, "Synthesizer"

Faithless a revenit după 10 ani de pauză şi a anunţat primul LP după un deceniu. Acesta va sosi la toamnă şi în aşteptarea debutului am primit un single şi un videoclip, "Synthesizer". Grupul britanic de muzică electronică continuă să aibă un sunet fresh după mai bine de 20 de ani de carieră. Ascultă noua piesă în articol şi află detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Faithless All Blessed
Coperta album Faithless All Blessed │ FOTO: Faithless

Viitorul album Faithless se numeşte "All Blessed" şi va sosi în octombrie. Creatorii lui "God Is a DJ" şi "Insomnia" au zguduit scena muzicală cu acele release-uri, care încă se aud remixate în Ibiza şi acum. Ultimul album de studio sosea totuşi în 2010, iar în 2011 povestea grupului se încheia. Faithless a fost readus la viaţa totuşi în această vară, odată cu lansarea piesei "This Feeling", colaborare cu Suli Breaks şi Nathan Ball. Acum avem şi un single de pe viitorul album, "Synthesizer".

Această combinaţie de EDM şi trance are clasica urcare spre "nirvana", acel crescendo pe care toţi pasionaţii de trance îl cunosc şi îl aşteaptă. Vocile electronice, un bas discret şi sintetizatoare futuriste se îmbină cu o voce masculină molatecă. Videoclipul prezintă un univers futurist, în care un DJ este în comuniune cu un robot şi toată planeta mecanizată se mişcă în ritmul clapelor sale. Acest single pare genul de piesă cu care să porneşti un mega mix de câteva ore.

Albumul cel nou, "All Blessed" va sosi pe 23 octombrie şi include 12 piese în stilul unic Faithless. Nathan Ball este vocea noii piese, iar videoclipul este creat împreună cu Strangeloop şi [namethemachine]. Iată tracklist-ul noului disc:

 1. Poetry (feat. Suli Breaks)
 2. Gains (feat. Suli Breaks)
 3. I Need Someone (feat. Nathan Ball & Caleb Femi)
 4. Remember (feat. Suli Breaks & LSK)
 5. Synthesizer (feat. Nathan Ball)
 6. My Town (feat. GAIKA)
 7. What Shall I Do?
 8. Friendship
 9. Walk In My Shoes
 10. All Blessed
 11. Innadance (feat. Suli Breaks & Jazzie B)
 12. Take Your Time (feat. Damien Jurado & Suli Breaks)

Faithless pornea la drum în 1995, cu solistul Maxi Jazz, care i-a definit imaginea şi identitatea cel puţin un deceniu. Grupul a urcat în topuri şi a intrat în mainstream ajungând în culmea succesului să fie headlineri la legendara scenă Pyramid de la festivalul Glastonbury de 2 ori. Faithless şi-a anunţat retragerea din muzică în 2011, dar în 2015 Sister Bliss şi Rollo (membri ai formaţiei) s-au reunit pentru aniversarea de 20 de ani a trupei. Sister Bliss s-a ocupat de concertele live ale grupului de atunci.

Maxi Jazz a ales să nu mai facă parte din Faithless şi are propria sa trupă, Maxi Jazz & The E-Type Boys.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Solistul Faithless a murit; Maxi Jazz avea 65 de ani

Ajunul Crăciunului din 2022 ne găseşte cu veşti triste: a murit Maxi Jazz, DJ şi solist al trupei Faithless. Artistul avea 65 de ani şi conform celor apropiaţi a încetat din viaţa pe 23 decembrie 2022 în somn.

Publicat

pe

Maxi Jazz in videoclipul Faithless Insomnia
Maxi Jazz in videoclipul Faithless Insomnia │ FOTO: Faithless

Pe numele său real Maxwell Fraser, artistul s-a născut pe 14 iunie 1957 la Londra. A fost activ muzical între 1983 şi 2022, fiind piesa de bază a trupei Faithless, care a activat între 1992 şi 2011, cu o pauză până în 2015. Formaţia lua naştere în 1995, cu membrii de baza fiind Rollo, Sister Bliss şi Maxi Jazz. Primul album lansat a fost "Reverence" în 1996, iar ultimul a fost "All Blessed" în 2020.

Grupul a vadut milioane de discuri fizice, iar catalogul său ajungea pe reţelele de streaming în 2018, înregistrând 400.000 de stream-uri pe zi. Faithless a fost headliner la multiple festivaluri din Europa şi din toată lumea, inclusiv faimosul festival britanic Glastonbury. Faţă de alte trupe şi artişti din zona muzicii electtronice, trance şi house, versurile lor chiar aveau greutate. Au fost citate inclusiv în Senatul American şi Parlamentul britanic.

Maxi Jazz a fost muzician, DJ, rapper şi compozitor. A avut emisiunii la radio-uri pirat din UK în anii 1980 şi a colaborat în anii '90 cu Jamiroquai. Din 2015 a creat o nouă grupă, numită Maxi Jazz & The E-Type Boys. În acel grup artistul era solist principal şi cânta la chitară. Maxi era foarte pasionat de automobile şi avea o colecţie impresioannta, care a apărut în emisiuni de specialitate. Avea chiar şi o echipă de curse, Maxi Jazz Racing, fondată în anul 2000.

În 2001 a avut un accident grav de maşină, iar în 2005 a participa la cursa Ginetta, în vreme de în 2006 şi 2007 s-a înscris la Porsche Carrera Cup GB. Era şi mare microbist şi fân Crystal Palace, devenind chiar director asociat al clubului în 2012. Pe lângă trupele sale, a lansat şi materiale solo, inclusiv o colaborare cu Tiesto, care a cucerit topurile în 2006, "dance4life".

Citește în continuare

Trending